Украйна разширява санкциите си срещу Русия

Преустанови и участието си в координационните съвети на ОНД
2 май 2018 22:19, Анисия Иванова
132
Украйна разширява санкциите си срещу Русия
Снимка: БТА

Украйна реши да разшири санкциите си срещу руски компании и организации, отчитайки санкциите, въведени от САЩ срещу руски олигарси и съюзници на руския президент Владимир Путин. Това заяви днес украинският президент Петро Порошенко, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Киев освен това разшири съществуващите санкции, които въведе срещу стотици руски компании и физически лица в отговор на анексията на Крим през 2014 г. и заради подкрепата на Кремъл за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

"С днешното решение ние имаме координирани нови санкции с онези, които вече бяха въведени от САЩ срещу граждани и юридически лица от Руската Федерация", каза Порошенко преди заседание на националния Съвет за сигурност и отбрана.

Той не каза кои физически лица са в разширения списък и кога ще влязат в сила санкциите. Но преди това се твърдеше, че Украйна може да санкционира руски олигарси, в това число Олег Дерипаска.

През април САЩ наложиха санкции на 24 руснаци, в това число и алуминиевия магнат Дерипаска. Това бе едно от най-агресивните действия на Вашингтон за наказване на Москва заради предполагаемата й намеса в американските избори през 2016 г. и заради други "зловредни дейности".

Украйна освен това преустановява участието си в координационните съвети на Общността на независимите държави, предаде ТАСС. Решението е взето днес от националния Съвета за сигурност и отбрана.

На 12 април Порошенко предложи на правителството да подготви документи за официално прекратяване на участието на Украйна в ОНД, поръчвайки на министрите да започнат процедура по официално изтегляне на Украйна от учередителните органи на общността.

Украйна ратифицира споразумението за създаване на ОНД през 1991 г. и протокола за съгласие към него, но не ратифицира устава на ОНД и така в юридически план не е член на ОНД, припомня ТАСС. Киев обаче участваше в работата на организацията, но не на всички нива. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрън дрън, уволнявай се и си лягай, много сънуваш.
41
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо последните дни много масово са започнали да се самоуволняват така наречените опълченци на ДНР и ЛНР от паравоенните формирования организирани от Путин въпреки увеличението на заплатите им до немислимите 500 долара по тези географски ширини. Както са тръгнали нещата накрая ще останат само руски наемници (доброволци) и руски мeкеpета току що напуснали руската армия които да поддържат илюзията че в Донбас са въстанали срещу Украйна.
40
4
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 години
Путин знае, че играта е многоходова.
39
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНТЕРЕСНО , МИНАЛИЯ МЕСЕЦ МЕРКЕЛ ПЛАКА НА ПУТИН ДА НЕ СПИРАТ ГАЗА ПРЕЗ УКРАЙНА ЧЕ ЩЕ ФАЛИРАТ , ТОЯ СЕГА САНКЦИИ ЩЯЛ ДА НАЛАГА , БОЖЕ ГОСПОДИ , НАЙ ГОЛЯМОТО ЧОВЕШКО НАКАЗАНИЕ Е ГЛУПОСТТА , А ТОЯ БИЕ ТЪПОМЕТЪРА ОТ ВСЯКЪДЕ
38
5
 
22
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Крим е Руски, ако незнаеш ? Въпросът е приключен. Можеш да си вземеш нощната " доза" и да лягаш.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам, знам. Бях миналото лято в Петербург. Видях как всичко е унищодено. За 3 дни похарчих 600?.
36
10
 
3
 
! Отговори
Кори преди 5 години
До АнонименИмаме агресия-съвсем естествено е гражданите на страната агресор да попадат под специален режим.
35
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50За сега единствените които се самоунищожават са руснаците.
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците излязоха евтини герои - самоунищожават се за без пари, почти като нас.
33
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украйна няма какво да разширява санкциите ами да нарамва руските гoвнаpи от Крим и Донбас и да ги запраща обратно на Путин.
32
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С управлението на "Путин" се свърши ,разпускат двойниците и си сядът (КГБ) на задниците ,ако не ще има глад .
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, такава държава нема.
30
3
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До БранникБратският Вашингтон ще ви оборудва с Гуантанамо,първи ще влязат в него убийците от майдана,воглаве с главатарите им.На входа ще пише:свобода,братство,равенство.
29
2
 
6
 
! Отговори
Чавдарче преди 5 години
До БранникВСУ так крепко держали, что наконец сдали...Ну ето ДА!!!
28
3
 
23
 
! Отговори
григории преди 5 години
Какви санкции налага Украйна ? Ако Русия забрани на украинците да влизат за да работят на нейна територия ще издадат багажа моментално.
27
3
 
16
 
! Отговори
до41 преди 5 години
стандарта в раша пич ако преизчисляваш в евра заплатите също е на 50% с тсз особенност че на покупателната списобност това не се е отразило, само дето ти несхващаш що, ми щото нефта ,газа, пшеницата и какво ли не си е руско, докато Укр какво има, *** и желязо до някъде, е да ама *** и желязо не се ядат. А и като гледам колко ръснаци са по морето хич не им личи, а урки просто няма...
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез украинци излязоха по-*** и от нас. Как ги излъгаха с 5 понички не е истина. Че са *** и е ясно, но трагедията е че избиват жени и деца на изток.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Украйна потеди Русия ще си кръстя кучето на теб, но мисля че на горкото животно ще му се размине.
24
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Украйна разширява санкциите си срещу Русия" - хахахахаха.
23
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли, от къде ли да знаете че след 2014 стандарта в Укр. е близо два пъти в минус....А за стандарта в Рашка нещо? Хахаха