Зукърбърг умолява разработчиците: Работете с нас!

"Въпреки предизвикателствата имаме нужда от оптимизъм"
2 май 2018 10:30, Бойчо Попов
9
Зукърбърг умолява разработчиците: Работете с нас!
снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг отправи послание към разработчиците: трябва да продължите да правите приложения и инструменти за потребители, въпреки че социалната мрежа се бори с
разследвания във връзка с опазването на личните данни и речта на омразата, пише Bloomberg.

"Всички ние имаме предизвикателства, с които да се борим, но също така се нуждаем от оптимизъм", коментира той по време на конференцията за разработчици F8 в Сан Хосе, Калифорния.

Най-трудната част от годината не беше кризата със сигурността на данните или някой от другите скандали, а решаването как да накараме Facebook да продължи да гради бизнеса си, обясни Зукърбърг. 

Кризата, която се разрази през последните седмици във връзка с това, че Facebook е споделяла лични данни на потребители с трети страни, накара компанията да спре някои от инструментите си за разработчици на приложения.

Това предизвика недоволство у част от разработчиците, които разчитат на платформата, за да достигат до потребителите. На F8 Зукърбърг заяви, че е фокусиран върху това да се увери, че разработчиците на приложения на Facebook създават софтуер, който на първо място е добър за света, особено този, който помага на хората да създават нови връзки.

"Знам, че по-голямата част от вас е фокусирана върху изграждането на добри неща", коментира Зукърбърг.. Сред новите инструменти на Facebook, които свързват хората, се нареди и приложение за срещи, чиято цел е да свързва такива, които не се познават и затвърждаването на връзките  Зукърбърг уточни, че то е за изграждане на дългосрочни отношения.

Още технологични новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
А ти чия собственост мислиш е инстаграм....аааа позна на фейсбоок...хич не се логваш с фейсбоок.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Стига писахте глупости. Не го изисква, а го има като опция да се логнеш с фейсбук профил и това не е от вчера. Аз ползвам инстрам и не се логвам с фейсбук профил.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От вчера инстаграм започна да изисква логин с фейсбук. Много гадвн поп-ъп. По 5 пъти иска отказ! Няма да си направя фб профил. Най-много да разкарам и инстаграм! Тези съвсем изперкаха!
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака Гинка умолява фирмите да работят с ЧЕЗ...
1
4
 
39
 
! Отговори
Разработчиците преди 5 години
Ееее, не може всички да работим за ЦРУ