Кого ще цели Купидонът на Facebook?

Новата услуга ще се ползва предимно от разведени и над 40 г.
3 май 2018 16:15, Бойчо Попов
11
Кого ще цели Купидонът на Facebook?
снимка: Ройтерс

Досега Facebook искаше потребителите му да се сприятеляват. А сега иска те да намерят сродната си душа.

Основателят и главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви по време на годишната конференция на Facebook в сряда, че най-големият сайт за социални медии на планетата ще пусне по-късно през тази година нова услуга за запознанства.

"Днес обявяваме нов набор от функции, които скоро ще се появят, свързани със запознанствата", каза той. „Те ще са за изграждане на истински, дългосрочни взаимоотношения, а не само за свалки".

Още по темата

Компанията навлиза на претъпкан пазар: индустрията е на стойност около 3 млрд. долара, като приходите се разделят между рекламните и абонаментните услуги и се увеличават с около 5% годишно, сочи доклад на изследователската фирма IBISWorld. От тази сума около половината е от онлайн запознанства. Но Facebook има едно голямо предимство: повече от 2 милиарда потребители по света.

Говорител на Facebook казва пред MarketWatch, че новата функция ще позволи на потребителите да създадат профил за запознанства, различен от обикновения им акаунт във Facebook, а активността им по профила за запознанства няма да бъде споделяна в новинарския им поток. Подобно на Tinder, тази услуга за запознанства ще показва само първите имена на потребителите. Потребителите в новата услуга няма да са сред приятелите във Facebook, а сред други потребители, които са се означили като "необвързани" в социалната мрежа.

Но кой всъщност ще използва функцията? Мередит Голдън, специалист по запознанства, базирана в Ню Йорк, казва, че новата функция ще бъде използвана предимно от разведени хора и потребители на възраст над 40 години, които вероятно няма да използват други онлайн услуги. Въпреки че услугата на Facebook за запознанства би могла да действа по същия начин като други местни приложения за запознанства, хората я познават най-вече като познато място за разговор с приятели. Това е почти безпроблемен преход към запознанства с нови хора.

Целия анализ вижте в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна глупост!!!!!!откъде накъде ще го решават вместо хората!!!сигурно ще стане ужас!!теории и бягай!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не пусна и коко жамбо поне са на един ритъм братовчеде това някогашна смесица чувал лие бре смях важно е да има шоу пък че бе легенда езиковс това е друг въпрос но има време
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелю ми то атлас да слушаш макарена и уитни хюстън плюс румънско ами бива бива братовчеде *** не сме на луната още
7
0
 
2
 
! Отговори
dj dance mashine преди 5 години
По повод на феста на езикова които някога бе легенда за град ловеч не благодаря на тоя които го води честно казано по голяма простотия не съм слушал през целия си живот откакто се занимавам с това
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лелееее, докъде се докарахме...
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФБ и новата им стратегия за повишаване на разводите....
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че всичко на всичко ще останат двама потребители и те ще се казват Р. Плевнелиев и Д. Банова. От колониална територия наречена България. Ще си харесват сълзливите постове и ще плюят Путин.
3
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Анонимен 2Нали е насочено към дългосрочните връзки, а не към свалки. Кой, който иска сериозни взаимоотношения ще си развява мускула или жлезите?
2
0
 
10
 
! Отговори
Idealist преди 5 години
Както наредят ЦРУ и ФБР. Може им покажете и срамните си части и изверженията си!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ха ха няма да остане стара мома и ерген мотото на фб