Моловете в България – малко и малки!

Спрямо Европа изоставаме значително по този параметър
3 май 2018 14:30, Бойчо Попов
72
Моловете в България – малко и малки!
снимка: Pixabay

Мислите, че в България има твърде много молове ли? Оказва се, че не е съвсем така.

Страната ни е била сред страните с най-малка гъстота на търговските центрове в Европа през 2017 г., показва докладът „Европейски търговски центрове“ на консултантската компания Cushman & Wakefield.

У нас се падат 103 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население. По-малка концентрация има само в Гърция - 56 кв. м, Сърбия - 88 кв. м и Босна и Херцеговина - 98 кв. м. В северната ни съседка Румъния се падат 107 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население, показва още докладът.

Преди десет години съотношението у нас е било под 30 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души

Норвегия е европейската страна с най-голяма гъстота на търговските центрове с 857 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население миналата година. Следват Естония със 725 кв. м и Люксембург с 594 кв. м.

Един от големите нови проекти в Европа е търговският център Delta Planet във Варна, който трябва да отвори врати през втората половина на тази година и ще разполага с площ от 40 хил. кв. м.

Най-големият нов търговски център, който ще се появи на Стария континент в идните две години, е Garden Mall в руския град Митичи, Московска област. Той ще се простира на площ от 144 хил. кв. м и се очаква да отвори врати през 2019 г.

Как изглеждат нещата в европейски аспект вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
STOP на МОЛовете преди 5 години
ЗАтворете опасните МОЛОВЕ ,АУТЛЕТИ И ПОДОБНи препоръчва ЕВРОПА Срочно.Ползват обемно прецакваща техника за обезпечаване на свръх печалби.. НАправете тестове за три дни работа
69
0
 
1
 
! Отговори
Към 2018 април преди 5 години
В Северна България хиляди населени места броят години до пълна ликвидация..
68
0
 
1
 
! Отговори
НЕМА ХОРА В BG преди 5 години
Ne ни трябват вообще..Терористи на власт след 1989 ликвидират ударно народа БЪлгарски чрез доказано престъпни групировки маскирани като партии..Огромни региони са обезлюдени други са обезкървени..Блокирана е раждаемоста.човешките майки са прецаквани в училищата,яслите и градините трайно нелечимо..
67
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Дреме ми за моловете! Първо ни трябват производствени мощности, технологични паркове, центрове за разработки, качествено образование. Като има какво да се харчи и купува и молове ще има.
66
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
изобщо не ни трябват никакви молове ние сме 5 милиона и нямаме покупателнатаспособност на западняците трябват ни дьрвета и кислород
65
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До Анонимен (65)Климатът на България е доста далеч от прекрасен, но все пак не е лош.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално България има прекрасен климат, така че не е зор да се крием в молове(под един покрив всичко) като северните държави Норвегия и Русия, нито се налага да се крием от 40 + градусовите жеги като в Дубай.
63
2
 
4
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 5 години
КОМУНИСТА---ТОВА Е ФИЛОСОФИЯТА НА ЗАВИСТТА И ЗЛОБАТА НА ПРИМИТИВНИЯ МОЗЪК , НА ПОСРЕСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ!По тази логика---БКП/БСП никога няма да простят на ГЕРБ ,че вади БЪЛГАРИЯ от калта на комунизма и руската крепосна зависимост!"ВОЛЯ" на Марешки ---са само , поредното руско мюре в политиката на страната!Жена Му е рускиня , а тъста му е доставчика на евтин бензин от Русия , с пропагандна цел!
62
6
 
7
 
! Отговори
Delta Planet преди 5 години
социалистите не могат да простят на ББ че строи България.Хората и след сто години ще помнят както и Хан Омуртаг че ГЕРБ начело с ББ са построили пътищата на България.А кои са социалистите|? Едни озлобени тролетарии предали се за жълти рублички.Няма я държавната ясла да се облажат и само се облизват като кебабчийски котета.
61
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Малко са,малки и грозни.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моловете малки - но магистралите са големи .
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У молу идем само зимъс на топло и да ползуваме клозетот.
58
2
 
2
 
! Отговори
чобан преди 5 години
идат като овци,бегат като овци,що е то? Овци!
57
2
 
6
 
! Отговори
А , КОИ СА ОВЦЕТЕ.. преди 5 години
ОВЦИ ---СА ВСИЧКИ ТЕЗИ , КОИТО РАБОТЯТ ЗА "БЕЗ ПАРИ" НА ДНЕШНИТЕ ЧОРБАДЖИЙ!СПОМНЕТЕ СИ ---КАКВИ СЕ ПРИКАЗКИ ЗА ЗАПЛАТИТЕ ГОВОРЕХА ПО ИЗБОРИТЕ!!НО ---ОВЦЕТЕ БЪРЗО ЗАБРАВЯТ!!!!ТОВА ---ДАВА ПРАВО НА ПОЛИТИЦИТЕ , ДА ГИ СТРИЖАТ И ДОЯТ , КАКТО ИМ Е УГОДНО!
56
2
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
ами нормално е овцата като излезе от завода и да отиде в мола,така се затваря цикъла и роба си знае мястото. Тя мелачката не е от вчера измислена!
55
3
 
9
 
! Отговори
КАКВИТО ХОРАТА... преди 5 години
..ТАКИВА И МОЛОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ!НИСКАТА ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ НА БЪЛГАРИНА , ПРИНУЖДАТ МОЛОВЕТЕ ДА ПРОДАВАТ ***, НА НИСКИ ЦЕНИ.АКО МОЛ В БЪЛГАРИЯ ПРОДАВА СТОКИ ОТ НИВОТО И КАЧЕСТВОТО НА ЕДНА ГЕРМАНИЯ--ФАЛИТА МУ Е СИГУРЕН.ПРИЧИНАТА---ПРОСТО ЩЕ БЪДЕ НЕДОСТЪПЕН ЗА ПОВЕЧЕТО ХОРА В БЪЛГАРИЯ.
54
1
 
7
 
! Отговори
анти-роб преди 5 години
ти пък голем мареклия за работа се извъди,кой нормален човек иска да бачка като мириканец да му хвърлят парче хляб и кредит? Това ли е целта на живота,да бачкаш?
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо май трябва да се научим на работим, а чак след това на мол. В БГ- то малко хора искат да работят.Аако може само на молл.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
досега от мол не съм купил нищо,освен от карфур при ликвидацията му,когато цените си бяха реално 50%,стоките в мола са ниско качество а с високи цени а ако има нещо истинско,цената му е извън коментар,но иначе е приятно за кратка разходка и блеене по витрините ако имаш време за губене.Май като се замисля,в последно време пазарувам само от интернет и от магазините втора ръка за дрехи
51
2
 
23
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Аз пък най-обичам селски кебапчийници и хоремаци. Друга е тръпката да хапваш и пийваш обикновени неща с обикновени хора. В мола е стерилно ,потока хора са обикновени сноби с претенции и без пари в джоба и имащи се друга класа ,хай-левъл един вид ,но обикновени мизерници. Стерилно,изкуствено и безвкусно!