Татуировки – крият ли рискове за здравето ни?

Най-честата болежка е алергична реакция, но има и...
3 май 2018 18:46, Eкип на Puls.bg
19
Татуировки – крият ли рискове за здравето ни?
Reuters

Откакто някои знаменитости заложиха на татуировките за изразяване на идентичността си, все повече татуисти се превръщат в знаменитости. И в това няма нищо лошо, стига манията за татуиране да върви успоредно с презентиране на потенциалните рискове от разкрасителната процедура. 

Статистиката сочи, че над 35% от американците на възраст 18-25 години имат поне по 1 татуировка върху тялото си, а манията не спира да се разраства в световен мащаб, включително у нас. Това провокира специалистите да посочат няколко от рисковете от татуирането, които задължително трябва да се имат предвид преди пристъпване към перманентната кожна интервенция.
 
Риск от инфекция
 
Това е най-дискутираната и позната опасност от поставянето на татуировка. Рискът може да дойде от нестерилна среда в студиото, замърсено мастило, некачествена грижа за кожата след татуиране и други.

Алергична реакция
 
Макар и рядко, татуираният може да развие кожна алергична реакция, отключена от никел или живак в мастилото, действащи като много потентни алергени. Алергична реакция може да се развие и вследствие неконтролираното излагане на татуирания участък на пряка слънчева светлина. В повечето случаи реакцията на кожата е временна, но може да се стигне и до трайно влошаване качеството на татуировката. Задължително се консултирайте за качеството на мастилото и евентуалните алергени в него преди татуиране.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Agritianin Bess преди 5 години
Аз също съм на мнение, че татуирането не е полезно за индивида.Имах колега- много добро момче и умно и симпатично, а се беше татуирал силно по ръцете.Като го попитах- защо го е направил- ми обясни, че се е излъгал веднъж, а после е станал зависим и не може да престане да го прави. После дори не получи разрешение да работи в медицински отдел заради татуировките. Така, че не бива да се решава лекомислено.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо, но аз съм на 26 години работя в ИТ сектора от 3 години, инженер съм по образование и имам 4 татуировки, по 2 на ръцете между лактите и рамената и нито се имам за чалгар, нито наркоман, нито комплексар. Колкото до натрапването, ами като не ви харесва просто не гледайте личности като мен с татуировки както аз не гледам дразнещи неща за мен. Това със затворите и простащината са някакви останали мисли от по възрастното поколение със здраво крайно консервативно мислене.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 Не, не съм. Имам познат, който е учил в Harvard Medical, ама и той не е чувал. Сигурен ли си, че не енощо, келти си прочел някъде в някой сайт, в който се рекламират и отварите на маг. Светлина ?
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИма татуирани хора, които са с три пъти по-високо IQ от вашето, така че по-полека с констатациите кое било просташко и кое не.------------------Високото АйКю не изключва варианта да си агресивен и комплексиран про стак.Високото АйКю не е всичко.
11
6
 
9
 
! Отговори
ЕИ, няма нищо преди 5 години
Комлексите де избиват с татуировки.Които иска да прилича на маймун -- да се татуира.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На татуираните инфекцията им е най-малкия проблем. За торсионни полета и въздейсвие над аурата на човека чували ли сте?
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ви пречат хората които се татуират? Вие като не искате не си слагайте татуси. Има татуирани хора, които са с три пъти по-високо IQ от вашето, така че по-полека с констатациите кое било просташко и кое не.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето се татуираха само затворниците и е символ на ПРОСТАЩИНА затъпяващата нация го превърна в мо.да, а е опасност за здравето.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е яко да се татуираш ама примерно минуса е че ако ти писне след време не можеш да ги махнеш/смениш. Може би и това им е чара де - че остават завинаги :)
6
6
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Едно време казваха-,имената на глупците, висят по стените...а сега каквито искаш драсканици си висят направо по тях и си ги носят навсякъде-Няма как да се заблудиш, че имат нещо като акъл!
5
5
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Комплексарщина и признак на скрита агресия.Мания да натрапваш вътрешния си мир на другите.
4
7
 
31
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
За мен поне наличието на татуровки е признак на изключителна простотия у човека.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще си татуирам ТАХI на тръбата. Ще возя на стандартната тарифа, 15 ст/мин.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Япония.
1
10
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
в едният случай ще умреш здрав а в другият татуиран