Топ 10 съвета за отслабване, различни от диета

Включете зеленчук в храненето, избягвайте коктейлите
5
Топ 10 съвета за отслабване, различни от диета
Снимка: pixabay

Свикнали сме да смятаме, че отслабването е възможно само и единствено благодарение на драстична диета и изтощителни тренировки. Това далеч не е така.

Стига да имате търпение, да сте постоянни, но и да не злоупотребявате със свободата, която следните съвети дават, ще отслабнете бавно, плавно, но сигурно.

1. Не изяждайте всичко в чинията.

Ако сте свикнали да си изяждате всичко, за да не го изхвърляте на боклука, спрете да го правите, щом искате да отслабнете. Или сервирайте по-малки порции, или просто не изяждайте цялата храна, камо ли да дояждате нечия друга.

2. Намалете коктейлите.

Алкохолът е много калоричен. Много хора не се сдържат да пият само една чаша, а си поръчват още поне една, особено в компания. Коктейлите са сред най-калоричните питиета, тъй като освен алкохол съдържат и сиропи, подслаждащи концентрати или плодове, които добавят огромен излишен брой калории към дневния ви прием.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Aleksandra vodenicha преди 5 години
Moito dete e na 10 godini be spazva hijacks dieta I be pravi sport kak da otslabne 80 kilogram e
4
1
 
3
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
И освен тези 3-4 спортни дни (интервални тренировки, при които за един час, включително загрявката, си изстрелвате метаболизма нагоре), които е добре да са през ден за да се възстановявате, в дните за почивка също се движите, но просто по-умерено. Хубаво е спортовете да бъдат интересни и приятни. И това не трябва да бъде програма за няколко месеца, от която да очаквате чудеса, а начин на живот. Научете организма си така и след години хората ще ви се чудят защо "не ви се лепи".
3
1
 
9
 
! Отговори
king_for_a_day преди 5 години
Идин съвет и от мен: не се фокусирайте толкова върху храненето. Безспорно, важно е, но не може 10 от 10 съвета да са свързани САМО с него. А какво да кажем за правилния и достатъчен сън? А слонът в стаята - движението? Дори само увеличение на дв. активност е в състояние да оправи нещата при повечето хора. Просто се движете при ВСЯКАКЪВ повод - ставайте регулярно от стола си, не ползвайте асансьор, ходете до работа или ползвайте велосипед, 3-4 пъти през седмицата задължително спорт (до сцепване).
2
3
 
10
 
! Отговори
Не съвсем преди 5 години
До АнонименСамо броенето на калории не стига.Пример: 500 грама захар са 2000ккал. Мислиш ли че е добре днес да си "ял" само 500 грама захар?
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнете да си броите калориите... тез диети ви казват само какво да ядете но не ви казват колко... ако щеш домати яж цял ден минеш ли си калоричните нужди за деня пак ще напълнееш.