50-100 г "Новичок"? Тази доза би убила цял Солсбъри!

Чешкият президент заяви, че страната му е произвеждала такъв боен газ
4 май 2018 15:45, Елка Василева
66
50-100 г "Новичок"? Тази доза би убила цял Солсбъри!
Снимка: архив, БТА

С 50-100 г от химическото оръжие "Новичок" би могло да бъде унищожено цялото население на Солсбъри. Това заяви Леонид Ринк - един от хората, разработвали системата за химическо оръжие "Новичок", цитиран от РИА Новости. Според него това доказва съмнителността на версията, че Сергей Скрипал и дъщеря му са били отровени именно с това вещество.

По-рано шефът на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) Ахмет Юзюмджу заяви, че бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с доза между 50 и 100 г от бойно вещество.

Още по темата

Веднага след инцидента в британския град Солсбъри на 4 март британските власти заявиха, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени със създаденото в Русия нервнопаралитично бойно вещество А234, известно като "Новичок". Русия обаче категорично отрече да е замесена в отравянето.

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха настанени в болница веднага след като бяха намерени на улицата в безпомощно състояние, но успяха да се съвземат, макар че британските власти и досега не са показали никакви кадри с тях след инцидента.

Британското ръководство излъга, когато обвини Русия, че е единствен производител на химическото оръжие "Новичок", каза в Москва днес говорителката на руското външно министерство Мария Захариева. "Мъглата се разсейва и многобройните лъжи да правителството на Тереза Мей стават все по-ясни", написа Захарова във Facebook. Тя се позова на изявлението на чешкия президент Милош Земан, който потвърди, че чешките военни също са произвеждали и експериментирали с боен газ от семейството "Новичок", пише БТА.

Отравянето на Скрипал във Великобритания ще попречи на руско-британското антитерористично сътрудничество при гарантирането на сигурността по време на световното първенство по футбол, което започва в Русия през юни, каза от своя страна руският заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
5
 
! Отговори
А преди 5 години
ЗАПАДА ВИНАГИ СА ОБВИНЯВАЛИ ИЗТОКА,ВОДЕЛИ СА ВОЙНИ,КАЖЕТЕ МЕ САМО ЕДИН ФАКТ В КОЙТО ДА Е БИЛА ЗАЩИТЕНА БЪЛГАРИЯ,ДОРИ В МОМЕНТА НИЕ СМЕ НАЙ ПОДКУПНИТЕ,А НА ТЯХ МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ,НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ДА НИ РЕЖАТ И ВЗЕМАТ ПАЯ,НЕ ГИ ОБИЧАМ,НИЩО ХУБАВО НЕ СМЕ ВИДЯЛИ НИТО ОТ ЦАРЕТЕ ИМ,ОТ ВОЙНИТЕ ИМ,БЯХМЕ МАЛКО ИКОНОМИЧЕСКИ ДОБРЕ И С ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ НИ ПОСТАВИХА НА КОЛЕНЕ,ЧРЕЗ НАШИТЕ ЛАКОМНИ ПОЛИТИЦИ.НЕ СПИРАТ И В МОМЕНТА ДА НИ ВИДЯТ В ТРЕТА ГЛУХА,КЕФ ИМ ПРАВИ ДА НИ МЪЧАТ,ЕГАТИ СТОЛЕТНАТА ОМРАЗА .
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе знаем...Путин отново е невинен. Горката миролюбива Тъсия пак натопена.Платените руски теолове отново объркани, мислят всякакви конспирации.Марсианците дошли и отровили Скрипил, за да набедят Путин..и да пречат на руския народ да построи комунизма/путинизма.
56
2
 
27
 
! Отговори
Калимъдю преди 5 години
Дайте,драги ми смехурковци,да направим една сметка.За зарина знаем че 3-4милиграма на кубичин метър предизвикват моментална смърт.Ако вярваме на британците че Новичок е 10 пъти по силен от Зарин то 100гр. заразяват смъртоносно 250000 кубика въздух. ТОВА прави около 50 декара заразена зона където без противогаз всички са трупове.КЪДЕ Е ИСТИНАТА?Нещо сметката не излиза.Трябваше да има няколко стотин трупа най-малко. А двете полицайки които видяхме да стоят на 5м от въпросната дръжка роботи ли са?
55
1
 
9
 
! Отговори
ХАХА преди 5 години
Не ми е ясно, защо толкова много се говори затова къде е произведена отровата... Не е ли по-важно да се докаже кой се е опитал да ги отрови?!? То е ясно де... но все пак... не е нужно жур*алята да ни хвърлят пясък в очите за всяка незначителна международна новина...
54
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ахмет някой си юзюмджу, само като му чуеш името и приключвашПонеже ингилизите са *** не я направиха като хората тая провокация.На първите кадри се виждаха хора със специални костюми и около тях полицаи без никаква защита.а полицаите са си живи и здрави.каквото и да говорят цял свят разбра колко са долни и подли.
53
2
 
22
 
! Отговори
**** преди 5 години
Ако това е вярно,че този грамаж би убил цяло Солсбъри,то ми е много интересно как отровителите са били облечени,и как са се предвижвали, и останали незабележими за останалите без да направят впечетление на никого,нека това да обеснят ингилизите ?
52
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, ако искате да сте информирани за истината най-добре не четете и не гледайте нашите продажни медии. Руските са достатъчно информативни..., а и доста коректно представят нещата.
51
10
 
4
 
! Отговори
Олег преди 5 години
Нито един от 6 препарата от тип Новичок не е газообразни. Така, че не са боен газ. 5те са течни, адин е прахообразно вещество. Освен това няма твърдение, че само Русия може да го произвежда, след като и в wikipedia пише, че е синтезиран в Иран и през 2016 година иранските химици са дали информация в базата данни на ОЗХО. Твърдението е, че само Русия може да го произвежда и използва срещу хора, защото има технологията, опита и прецедента за това.
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза, че или 'великите' от Ми-6 са се объркали или техните лекари са адски добри, за да излекуват агента и щерка му за 2 седмици от доза за поне цял квартал?!А като са толкова добри, защо се бавят с лекарства срещу рак, СПИН и т.н.?!?Хвърлят милиарди за глупости, вместо да ги впрегнат в полза на хората!!!И още нещо... Ето тук има инфо, че в Сирия (гр. Дума) са открили химически материали от лаборатория в Солсбъри (на руски е): vz.ru/world/2018/4/27/861841.html
49
1
 
3
 
! Отговори
Дигитален тероризъм преди 5 години
Последни данни са за ползване на ДИГИТАЛЕН ОН ЛАЙН ТЕРор за проследяване на милиони жертви на он лайн банкиране в ВеликоБритания.Жертвите се центрират и обемно преоблъчват в рамките на броени секунди след влизане в он лайн банкиране.
48
3
 
42
 
! Отговори
Смяяяяххххххххххххх! преди 5 години
Според Ми-6, на снимката виждаме: Путин и Медведев си отливат 100 грама Новичок, за да убият "важния" Скрипал и дочката му. Лично. За удоволствие... защото са садисти.Трагични са западните пропаганди! По-зле и от Работническо дело!
47
3
 
41
 
! Отговори
:) преди 5 години
Само от инфото в Интернет ми стана ясно, че 100 грама Новичок може да убие целия квартал. Защо "експерта" от ОЗХО (Меемед Некой Си) не го знае??? И изобщо експерт ли е или платен говорител на някой????
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да не буди подозрение, руският шпионин вместо да носи шишенце с новичок, може да е носил под мишница врата, на която дръжката предварително е намазана. Ако на камерите по летищата видят някой с врата в ръката, да знаят че това е човекът.
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимката към статията от руските складове за новичок ли е? Дайте е на МИ-6 като доказателство.
44
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой уби Георги Марков и кой набеди Сергей Антонов......................западните служби........................не сме толкова глупави българите!!!
43
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал и дъщеря му бяха отровени от английсите служби...............защо не допускат Русия да участва в разследването???
42
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал и дъщеря му бяха отровени от английсите служби...............защо не допускат Русия да участва в разследването???
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал и дъщеря му бяха отровени от английсите служби...............защо не допускат Русия да участва в разследването???
40
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски, Русия е велика, свикнаха ли западните лицемери???
39
41
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците винаги са поддържали всички терористични фракции на всякъде по света. Сатанинският им режим се срина но претенциите и сомплексите им, че живеят в мизерия и са на опашката на науката си остават. Като им земат и Новичока и нищо не им остава.