50-100 г "Новичок"? Тази доза би убила цял Солсбъри!

Чешкият президент заяви, че страната му е произвеждала такъв боен газ
4 май 2018 15:45, Елка Василева
66
50-100 г "Новичок"? Тази доза би убила цял Солсбъри!
Снимка: архив, БТА

С 50-100 г от химическото оръжие "Новичок" би могло да бъде унищожено цялото население на Солсбъри. Това заяви Леонид Ринк - един от хората, разработвали системата за химическо оръжие "Новичок", цитиран от РИА Новости. Според него това доказва съмнителността на версията, че Сергей Скрипал и дъщеря му са били отровени именно с това вещество.

По-рано шефът на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) Ахмет Юзюмджу заяви, че бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с доза между 50 и 100 г от бойно вещество.

Още по темата

Веднага след инцидента в британския град Солсбъри на 4 март британските власти заявиха, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени със създаденото в Русия нервнопаралитично бойно вещество А234, известно като "Новичок". Русия обаче категорично отрече да е замесена в отравянето.

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха настанени в болница веднага след като бяха намерени на улицата в безпомощно състояние, но успяха да се съвземат, макар че британските власти и досега не са показали никакви кадри с тях след инцидента.

Британското ръководство излъга, когато обвини Русия, че е единствен производител на химическото оръжие "Новичок", каза в Москва днес говорителката на руското външно министерство Мария Захариева. "Мъглата се разсейва и многобройните лъжи да правителството на Тереза Мей стават все по-ясни", написа Захарова във Facebook. Тя се позова на изявлението на чешкия президент Милош Земан, който потвърди, че чешките военни също са произвеждали и експериментирали с боен газ от семейството "Новичок", пише БТА.

Отравянето на Скрипал във Великобритания ще попречи на руско-британското антитерористично сътрудничество при гарантирането на сигурността по време на световното първенство по футбол, което започва в Русия през юни, каза от своя страна руският заместник-министър на външните работи Олег Сиромолотов, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
40
 
! Отговори
тя преди 5 години
Тъпотийте на англичаните излизат на бял свят ! Всъщнос , какво стана с английският агент Скрипал и дъщеря му ? Живи ли са или вече са ги пратили във вечността ?
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега чакам да кажат, че Путин е искал да употреби химическото оръжие в Сирия, ама бил сбъркал страната. Солзбъри и Дамаск толкова си приличат.
16
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И забележете 100 грама е преносимото със самолет количество като позволена течност..тези съвсем полудяха.Значи руският килър си го слага това в шишенцето и в несесерчето и хоп на самолета. То се бълника и подрусква, ама няма страшно..Слиза доволен в Лондон, мята се в коли, влакове, стига до входната врата на Скрипал. Отваря шишенцето и омазва дръжката на вратата, като на него предпазни костюми и противогази не му трябват. Затваря си лежерно флакончето и дим да го няма.
15
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя агент руснаците са го заловили, осъдили и е лежал в руски затвор. Ако са искали да го убиват, да са го направили отдавна.
14
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
зМейските напъни срещу Путин и Русия са повече от смешни и жалки...Не знаех, че американци и англичани са толкова ***, но сами го доказаха....
13
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В следващата информация от Англия ще заявят, че веществото е било десетина килограма и целта е била да отровят всички на острова. Ако в Солзбъри не бяха направили вратите и пейките от материал с висока способност да поглъща отрови, не знам какво щеше да стане.
12
2
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 5 години
До Анонимен 12Хубав въпрос,искай отговор от вярващите г.лупац.и.
11
3
 
4
 
! Отговори
Rover преди 5 години
Haide, haide...900 miliarda raznoobrazni vozila i komini goriat na planetata i puskat smartonosni otrovi ot izgoreli dizel, benzin, mazut, gaz, vaglista, darva, hartii, gumi....bezbroj drugi smartonosni farmacevtichni, chimicheski, voennopromishleni, transportni, azotno torovi, cementovi, asfaltovi, selskostopanski torove...ami to v vseka apteka i kazarma e palno s masova smart...
10
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така руснаците използват бойно отровно вещество, способно да затрие целия град и има само двама засегната и те се възстановиха, което според създателя на веществото е невъзможно, защото последствията върху нервната система са трайни и невъзстановими.
9
3
 
11
 
! Отговори
пак ли преди 5 години
До АнонименАй де още един промит мозък.
8
3
 
28
 
! Отговори
Днес преди 5 години
До Анонимен 7Объркал си статията след малко ще излезе нещо за Путин и там си пиши глупостите,тука темата е сериозна не е за психо.
7
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин здраво настъпи мотиката сега, значи е искал да убие цял Солсбъри и за да не го заподозрат е започнал от Скрипалови. По някакъв късмет кучето е облизало бравата и пейката и това е спасило жителите на Солсбъри от химическите убийства та Путин и на Асад.
6
49
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съд за Путин и цялата шайка разнойници около него
5
4
 
54
 
! Отговори
така де преди 5 години
Ингилизите се насадиха на пачи яйца с тази история, но всичко ще отшуми и размине на острова.Няма да има наказани, няма да има нищо. Какво като подведоха маса страни да отзоват дипломати под предлог - хайли лайкли.То за Ирак им се размина, за Либия също, за Сирия, та за един шпионин ли няма?
4
2
 
49
 
! Отговори
цирк преди 5 години
Тези вече тотално се ос.раха с техните лъжи и провокации,вън Англистиките дипломати от България,тяхната страна излъга целия свят.
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахмет Юзюмджу да не би да е работил за Саддам какво го прави такъв експерт по химически в-ва, които се разработват само в Чехия и САЩ. както и всички от ОЗХО. Явно всички знаят секретната формула на Новичок въпреки, че създателя на Новичок твърди че той не я е издал.
2
2
 
42
 
! Отговори
90999900000 преди 5 години
Ще се повторя , но да си кажа Това е било умен Новичок , той е знаел , кои са набелязаните му цели . Отделно така се е прикрил на бравата на вратата , че никой да не разбере , че има 100 милилитра течност .
1
2
 
48
 
! Отговори
позор преди 5 години
Какъв е този шеф на организация срещу хим.оръжия като приказва глупости и не познава хим. оръжия?те сами се ловят в лъжите си....