Ангелкова прогнозира: Ръст на туристите от 5 на сто за лятото

Очаква се засилен интерес към българското Черноморие
Обновена: 4 май 2018 18:27 | 4 май 2018 18:24,
5
Ангелкова прогнозира: Ръст на туристите от 5 на сто за лятото
Снимка: Архив, Булфото

Очаква се засилен интерес към българското Черноморие, най-вече - Южното, и ръст на туристите от 5 на сто за сезона. Това каза днес в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

В крайморския град тя проведе работна среща с контролните органи, на която обсъдиха подготовката за началото на летния туристически сезон и мерките за гарантиране на спокойна почивка на туристите.

По думите й всички контролни органи са готови да посрещнат новия сезон. Ще има изнесени приемни на Комисията за защита на потребителите, агенцията за безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция и др. Ще се извършват съвместни проверки за качеството на предлаганите услуги, на храните, за чистота и безопасността на плажовете.

И през това лято ще се проверява дали концесионерите и наемателите спазват клаузите в договорите. Ще има проверки и в местата за хранене и настаняване, пише БТА.

Ангелкова каза, че идеята за ограничаване на шума трябва да бъде широко дискутирана, защото тя касае цялата страна, а не само курортите.

Ако законопроектът се приеме от народните представители, това ще даде негативно отражение на летния туристически сезон, добави Ангелкова.

Думите й подкрепиха кметовете на Созопол, Царево, Бургас, Приморско, които присъстваха на срещата. Според тях сега не е моментът да се правят промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красавицата киликандзвер си поправила ньоса. И тази година мутрите ще и плащат, а тя ще носи кинтите на средняка премиер. Застрояват се и последните местенца, Тя уж се бори но с БуБитко са зад всяка далавера. Колко се погрижи БиБитко за Очите, колега му е от миналото, а и му издържа цялата Бургаска администрация. Приятел в нужда се познава!
4
0
 
7
 
! Отговори
Морски преди 5 години
А бе къде ги видя тия проценти тази жена? Освен да дойдат извънземните. Ей, много лъже тази министърка....
3
0
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
О кого ? От английските ***,които си харчат социалните помощи на Слънчака?
2
0
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
,,SEGA NE BILO VREME ZA PROMENI,,-ZA SHUMA PO 4ERNOMORIETO!? AMI ZJALA ZIMA ZASHTO SPA ANGELKOVA -ISIE? SAMO PRAVJAT NARODA NA MALOUMEN.ZIRKADZII.SEGA SI TO4AT ZABITE I RAZETE-PAK IDVAT PE4ALBITE PO MNOGO DZOBOVE.
1
0
 
4
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Ще има много алкохол ,наркотици ,бой, кражби и ..бан !!