Доза от 50 до 100 грама "Новичок" използвана срещу Скрипал

Отровата е била в течно състояние
4 май 2018 12:25,
140
Доза от 50 до 100 грама "Новичок" използвана срещу Скрипал
Снимка: Архив

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с доза от около 50 до 100 грама "Новичок" в течно състояние, според генералния директор на Организацията за забрана на химическите оръжия Ахмед Юзюмджу, предава БНР.

Ахмед Юзюмджу отбеляза, че използваното количество "Новичок" е в пъти по-голямо от необходимото за научни цели, което предполага, че в конкретния случай в Солсбъри отровата е разработена като оръжие.

В интервю за "Ню Йорк таймс" генералният директор на Организацията за забрана на химическите оръжия заявява, че 100 грама "Новичок" са еквивалент на 100 милиграма, а това е максималното количество, което може да се пренася като течност в ръчен багаж при полет със самолет.

Проби от веществото бяха взети от бравата на входната врата на дома на Сергей Скрипал, пейката в парка, където бяха намерени двамата след отравянето и още няколко места, посетени от Сергей и Юлия Скрипал.

Ахмед Юзюмджу допълва, че е важно да се отбележи, че използваният "Новичок" изглежда много устойчив и е от високо качество, тъй като не се е повлиял от климатичните условия.

Именно това обяснява защо химиците са успели да идентифицират отровното вещество доста време след нападението над бившия двоен шпионин и дъщеря му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица Тереза Мей кога ще се извини на Русия за лъжите???Кога???
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лондон е центъра за злото................дори американците не могат да се сравняват с англичаните по гадостите , които могат да направят!
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните много лъжат............като професионален химик ви го казвам!!!
109
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да ги покажат дали са живи тия Скрипалови???Английски номерца и лъжци!!
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеше много по-лесно да ги отровят с метилов алкохол......................тия англичани ни взеха за канарчета.................никой не вярва на английските лъжци!!!
107
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къда са доказателсвата за вината на Русия ?Питам за пореден път.Няма ги, англичаните са манипулатори и лъжци!!
106
1
 
6
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Колко са жалки с измишльотините си. Дори в течността прочели надпис "Сделано в СССР".
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"В интервю за "Ню Йорк таймс" генералният директор на Организацията за забрана на химическите оръжия заявява, че 100 грама "Новичок" са еквивалент на 100 милиграма"Въпросният началник се казва Ахмед Юзюмджу. Т.е. произхожда от нация, известна сголемите си постижения в областта на химията, макар че няма още Нобелов лауреат. Но умее да смеси в точните пропорции водата с етанол и да я облагороди с анасонова миризма. Под действието на тази смес ефендито е могъл да каже какво ли не на "NY Times"
104
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааахахахахахахаха то тоя Новичок по - безопасен от метиловия алкохол бе! За какво са си правили труда да го тровят с този разпознаваем, скъп и трудно достъпен препарат, като са можели да го почерпят едно гаражно уиски? Тея англичани съвсем изтрещята ;)))А да видим сега защо евроатлантиците събудиха тая умряла тема. Да не би феминистките пак да искат да отклонят вниманието от собствената си социопатия?
103
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ве, кво стана с малайзийския Боинг, холаднците направиха ли експертизата вече няколко години експертизират, изходиха ли се най-после по въпроса?
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да, всеки човек си има двойници. Хитлер, Садам Хюсеи, че даже и вие, четящите тези редове.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз ще се поупражнявам малко в бълване на безсмислици, като уважаемия експерт.Преди около 7-10години друг руски разузнавач беше убит в Солзбъри. Не си спомням името му, но то беше в списък с руснаци убити в Англия. Та точно той беше убит, защото бил изпратен от руснаците да шпионира същата тази лаборатория за химически оръжия.Сега идва ред на моя тъпизъм: Натровеният Скрипал не е истинския Скрипал, а негов двойник изпратен да шпионира същата тази лаборатория и затова е убит от англичаните.
100
1
 
18
 
! Отговори
Пълни глупости преди 5 години
Тази доза е за унищожаване на хората на площ около 20 хектара, а тези ги и спасиха. Цирк по английски, разбирай недомислена провокация.,..
99
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се готви Нобеловият комитет - отрито е ново агрегатно състояние - прахообразен течен газ! Тези тиквеници най-добре да млъкнат, ще се забрави! А то всеки ден ръсят по някоя нова дивотия и се заплитат като патета в кълчища! Къде си, стринко Агата? Епигоните ти са гола вода!
98
1
 
11
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Значи, когато експерт почне да ти говори за 50-100 "грама" течност, можеш да му завориш вратата отвън. Това е като във вица - не ми се пише целият, но който го знае, ще го оцени: ".... - Добър ден, добър ден- 2 КИЛОГРАМА сирене!- А бутилка носите ли си?"
97
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам вече на какво да вярвам но на скоро имаше статия в която пишеше защо скрипал е оцелял , в нея пишеше че поради това че в англия въздуха бил влажен спирало въздействието на отровата , сега пък тук пише че отровата била течна , последно в течно състояние ли е била или в прахообразно , и това ми било експерти по химически оръжия колкото аз съм пилот от космоса
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 грама,,Новичок'' за да намажеш дръжката на врата и една пейка,та те трябва да са подгизнали бе Ахмед.
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако използваната доза "новичок"е в пъти по-голяма от използваната за научни цели,одавна тия двамата да са се преселили на оня свят,бе Ахмеде.Това го каза един от откривателите на химикала.Ейййй,кой ли не се упражняваше по темата,но пак не разбраха нищо.
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО беше прах, после стана гел, сега - течност
93
4
 
15
 
! Отговори
Най-вероятно преди 5 години
Най-вероятно, за съжаление, Юлка вече не е между живите. Англичаните са я убили, за да прикрият следите си. И баламосват обществеността с някакви фалшиви "съобщения" от нея.