На пейка, за ало апаши: Баба остави 26 бона в пазарска чанта

Жената взела такси до разградско село, МВР пипна измамниците
4 май 2018 14:30, Анисия Иванова
18
На пейка, за ало апаши: Баба остави 26 бона в пазарска чанта
Снимка: Dnes.bg

Разградски полицаи разкриха крупна телефонна измама за 26 000 лв., съобщиха от Областната дирекция на МВР.

81-годишна разградчанка е била въведена в заблуждение по телефона вчера, че помага в полицейска акция по залавяне на телефонни измамници.

Възрастната жена трябвало да пътува с такси до самуилското село Богданци, където на пейка в центъра на селото оставила пазарска чанта с 26 000 лева.

При предприетите издирвателни действия е станало ясно, че т.нар. "муле" е взело парите и отпътувало за Варна. Впоследствие преносителят на сумата е бил установен, а финансовите средства - иззети.

Работата по документиране и изясняване на случая продължава под ръководството на прокуратурата в Разград, допълват от полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: МВРРазградало измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
А бабата от входа не можем да я накараме да си плати такса асансьор ,освен да й звънна да й кажа да хвърли пари в контейнера до блока ,така ще е по-лесно ;) !!!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЕЛЕ ТОЗИ БИЗНЕС Е ТОЛКОВА ДОХОДОНОСЕН КАТО ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД ДЕТО СИ ПРИЗНАХА, ЧЕ НАГРАДИТЕ НАД 100 ХИЛЯДИ ЛЕВА СЕ ДАВАТ НА НАЕТИ ЛИЦА ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА СПЕЧЕЛИЛИ!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,как тогава ще вдигнат пенсиите...!? То тия ало апаши ще си оправят живота от раз .
12
2
 
2
 
! Отговори
ДО до Педобеар преди 5 години
Аз проблеми със зъбите нямам, клис с гръбначни изкривявания, плексит, силни смущения в еректилната функция и недорзвита заешка устна, квас неземна на трицифрена заплатка, марш обратно в коневръза и леко да ти не падне чИнето, пъпеш!
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПЕДОБЕАРЕ как да заделиш повече, ти си явно к.уха лей.ка, каквото си заделил си си купил купчина тенекия, ама не си отишъл да си оправиш зъбите! Познах ли? Въпроса е риторичен...
10
8
 
7
 
! Отговори
ПЕДОБЕАР преди 5 години
Откъде 26000 лева е изкарала тая дрътата бе, аз се блъскаме тука, едвам заделих 30 бинки да си купиме БМВ, оная в чанта че ги оставя....
9
7
 
4
 
! Отговори
Тъпака преди 5 години
До Анонимен 5Медиите освен да 'усвоят' парите, друга работа няма да свършат, щото проблема не е в информираността, тези схеми се въртят от 30 г. и са добре известни,. НО!!! Ти замислял и си се от къде пенсионери вадат по 10-20-100 000 лв? Сигуно не са ги спестили от пенсията?Е, значи са ги скрили я от някоя търговийка я друго недекларирано и като им се обадят 'че помагат на полицията' гузната им съвест ги подтиква да дата парите .....
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КуКумицинСериозно обмисли да предложиш идеята на някой народен представител, струва си.
7
6
 
24
 
! Отговори
КуКумицин преди 5 години
Бедните баби и дядовци, ровят по кофите от глади оставят по 20--30 хил. пачки хилядарки по пейките или мятат от балкона
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, с пенсиите не могат ли да им раздават и брошури с такива случаи описани подробно, с големи букви, да им светне малко...
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медиите трябва да информират това *** поколение от баби и дядовци. Преди всекидневните сериали да се пускат анонси, в които да се уведомяват за телефонните парични измамници и голям надпис също с бели букви на червен фон : НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НИКОЙ, КОЙТО ВИ ГИ Е ПОИСКАЛ ПО ТЕЛЕФОНА! ТОВА Е ИЗМАМА! дано разберат!...
4
3
 
30
 
! Отговори
От Ботуша преди 5 години
Минавлата година се опитаха и в Италия. Нашенци и румънци наемат някой закъсал италианец наркоман, който да реве по телефона и като потичат едни евраааа...След десетина случаи карабинерите ги сгащиха и повече не съм чул нищо.
3
4
 
6
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Ами коментарите са излишни!То психологията ние е такава!Ама ако се тръгне по веригата на апашите ,тя първо ще мине през полицията ,от най-ниско ниво ,ще мине през главатарите й .И накрая ще завърши с върха на пирамидата! ЛОшото е ,че не е Борисов или Радев.
2
5
 
18
 
! Отговори
lol преди 5 години
98% ***
1
5
 
26
 
! Отговори
аха! преди 5 години
тези вече не искам и да ги коментирам - имАл/дал