Северна и Южна Корея - вече в един часови пояс

В КНДР преместиха стрелките с половин час напред
4 май 2018 19:57,
8
Северна и Южна Корея - вече в един часови пояс
Снимка: Архив, БТА

Северна Корея вече е в един часови пояс с Южна Корея, предаде Франс прес, позовавайки се на севернокорейската агенция КЦТА.

В съобщението й се отбелязва, че смяната на времето е първата практическа мярка за ускоряване на процеса по обединение на Севера и Юга след историческата трета среща на върха между двете държави миналата седмица.

Установяването на единен часови пояс на Корейския полуостров беше договорено на разговорите между южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 27 април в граничното селище Панминчжон.

До 2015 г. Северна и Южна Корея десетилетия наред бяха в една и съща часова зона, когато Пхенян не реши да въведе своя зона, като върне стрелките с 30 минути назад спрямо Сеул.

Днес в 23,30 ч. местно време стрелките на часовниците в Севера бяха преместени с половин час напред, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Нинов преди 5 години
Скоро в Южна Корея ще дойде комунизма, почна се...
5
1
 
2
 
! Отговори
ЧУДО преди 5 години
Ким бе жесток диктатор на най-бедната страна в света, комунист, тиранин, луд ракетчик и пр. Разстрелваше изневерилите му любовници със зенитни оръдия и пр. "Световната общественост" го бе изолирала със стогодишни санкции за да не се сдобие с ядрено оръжие и МБР.Въпреки тези санкции, а може би именно благодарение на тях, КНДР стана ядрена сила и изпраща спътници в космоса.Изведнъж Ким стана кандидат за Нобеловата награда за мир и най-търсения политик. Лидерите на САЩ, Китай и пр. са
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остава и Борисов да спре да краде от провинцията, а да започне ако не да насочва пари натам, то поне да ги оставя хората да си харрчат сами произведенотои спечеленото. Ама едва ли. Онея дърти феминистки от Германия ще гледат да засмучат Бъулгария до дупка и за това за да не стане възстание в София оня ще продъли да влачи от всякъде натам. Така не може България да се обедини със София. Американците твърде малко бомби хвърлиха там... Като се замисля и атом да бяха метнали, нямаше да тъжа...
3
0
 
1
 
! Отговори
до НЕтроловете преди 5 години
приятели, каква е разликата между сороските и руските *** според вас? Аз мисля, че руските просто не са минали теста за постъпване на работа. Иначе всеки от тях предпочита заплата в долари. Някой да има представа, как може да се блокират Странджи, Ястерби, Агент Василев, ХАХАХАХА и др. Днес. бг, няма ли да вземете отношение????
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи Ким искал да си свери часовника, затуй ли ония тролейбуси от краварника щяха да подпалят целия свят със една голяма война.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рижавия шизофреник що го е страх да отиде на срещата, Ким може да си мърда стрелките както си иска незавиимо в кой часови пояc се намира, а краварите не могат.