Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат

Момичетата от Телфорд – отвличани, насилвани. Службите знаели, но нищо повече
Обновена: 5 май 2018 20:14 | 5 май 2018 20:00,
181
Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат
Снимка: архив Reuters

Години наред британците бяха държани в напрежение от информации за мъже, които експлоатирали сексуално деца и младежи. Става дума за банди, съставени предимно от мъже с пакистански произход. Те печелили доверието на малки момичета и млади жени с подаръци, а след това ги експлоатирали сексуално, с насилие ги принуждавали да мълчат, а в много случаи ги предоставяли и на други мъже. Междувременно този феномен се е превърнал в международен, познат е под името "Grooming" (б.ред. да не се бърка с "обгрижването на животни", известно също под името "Grooming").

Списъкът с британските градове, в които организираните банди са извършвали сексуални посегателства над момичета и млади жени, е дълъг. Само благодарение на смелостта на някои от жертвите, всеотдайната работа на социалните работници и упоритостта на британските медии навремето тези скандали излязоха на бял свят. Оказа се, че общинските власти и полицията много често не са се намесвали, въпреки необоримите доказателства. В някои случаи те дори са закриляли извършителите. Службите твърдят, че в много от случаите се е стигало до секс по взаимно съгласие. В други случаи пък отговорните органи на реда са извръщали глава, тъй като не искали да бъдат обвинени в расистко отношение спрямо азиатското население, пише Deutsche Welle.

Когато все пак се стигна до първите присъди и когато се разбра, че властите са се провалили, тъй като дълго време са игнорирали феномена, беше казано, че никога повече няма да се случи подобно нещо, че всички са си взели поука.

Ужасът от Телфорд

Ето, че сега обаче историята се повтаря. Години наред Лиз Кели от Лондонския метрополитен университет е информирала службите за това, че и в град Телфорд в северна Англия е имало сексуални издевателства над момичета и млади жени, извършвани от организирани банди. И депутатката Луси Алън, чийто избирателен район е в Телфорд, също е призовавала за обстойно разследване. От години насам има указания, че моделът се повтаря, но властите не предприемали нищо.

В средата на март 2018 "Sunday Mirror" писа, че в продължение на 40 години властите са бездействали. От публикацията става ясно, че само в Телфорд престъпниците са успели да откъснат около 1000 момичета от семействата им. Превърнали са ги в наркозависими, изнасилвали са ги и дори са убили три от тях.

Още през 1990-те години социалните работници установяват, че случаите на сексуални издевателства в Телфорд зачестяват. Само че навремето властите класифицират жертвите като "проститутки". Те бавят разследванията от страх да не бъдат обвинени в расизъм срещу азиатските извършители.

Чак сега властите провеждат вътрешно разследване в общината. Сдруженията за защита на жертвите на сексуални посегателства обаче настояват да бъде проведено и независимо разследване, което трябва да бъде финансирано от правителството.

Същевременно полицията оспорва цифрите и твърди, че те били спекулативни. "При нас не е по-зле, отколкото в други части на Великобритания", казва висш полицейски служител, цитиран от германския "Süddeutsche Zeitung". Той допълва, че вече са арестувани 56 души, както и че разследването продължава. Полицейският служител обаче подчертава, че става дума за стари обвинения в сексуални посегателства, а не за актуални.

В края на април депутатката Луси Алън е съобщила, че е шокирана от високия брой жертви, които не са се обърнали към полицията, а директно към нея. Те са споделили, че са преживели същото. 

Половин милион британци гледат детска порнография

Скандалът в Телфорд излиза на бял свят в тежки времена за полицията и организациите за защита на децата. През 2017 година броят на подадените жалби за сексуални посегателства над деца в Англия и Уелс се е увеличил с 30 процента. А през последните години жалбите за детска порнография са се утроили.

Скотланд Ярд предполага, че близо половин милион британци гледат детска порнография в интернет. А командирът на специализираната полицейска част за борба срещу сексуалните посегателства над деца заявява пред телевизия BBC, че неговите следователи не могат да се справят с "огромните мащаби" на тези престъпления. Той твърди, че полицията няма достатъчен капацитет за разследване на всички скандали и е на предела на възможностите си, имайки предвид и многото разследвания срещу известни личности и спортни клубове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И бегеджендърите си мечтаят за надарени пакита
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става дума за пари.Никоя власт не си затваря очите безплатно.
49
0
 
23
 
! Отговори
Либе рало преди 5 години
Айде, бе, мислех, че са интегрирани представители на религията на мира. Не, за тях жената не е словесен обект и безправна собственост, не! Някакви тесногръди ислямофоби твърдят обратното, но ние ще ги заглушим с 1200 децибела толерантност. И сега някой да не ми опонора, защото либерално ще му видя сметката, осъждайки го като фашист и поставяйки го по този начин в графата "социален аутсайдер".
48
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах, абсолютно съм убеден че властите са мълчали от криво разбрана толерастия и либерастия!Въобще след ВСВ, имам чувството че в Европа има някакъв комплекс, и от едната крайност, залитнаха в другата, която е още по-страшна
47
0
 
9
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 5 години
утре и кралицата
46
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво плачете сега? Затова, че надарените палитра са обърнали внимание на британските момичета, а не на вас ли?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е точно така но сега са ги затиснали яко и не се церемонят въобще! Побийват ги на скрито а у панделата някои са вече кафяви/асиатски булки!
44
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният пасквил от Дойче веле....загубено време за четене.
43
1
 
6
 
! Отговори
евротлантик преди 5 години
Евроазтлантическите ценности над пакистанстинците се нарушават.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да добавя,имайте предвид,че в близко бъдеще,тези "форуми" ще бъдат блокирани и вие ще блеете само по контролираните правителствени медии!И всичко това ще ви пробутат,заради "фалшивата" информация!И вие ще повярвате,защото няма да имате друг избор!Ако не вие,децата ви,или техните деца и ако доживеете до тогава,ще се запишете в единствената свободомислеща структура - еничарският корпус!Ама,както върви до тогава ще ви набутат в кифириците по един чип и ще минете на дистанционно управление!!
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължавате да стържете на празни обороти по форумите,ама,както върви вече започва стърженето и тук,особено,като ви пробутат истанбулската конвенция!Ще седите,ще се криете и надявате прииждащите *** да минат някак си край вас,треперещите от страх!Ама,няма да ви се размине!И вас ще обработят ***,преди да ви прережат гърлата!Все още има някакви смътни надежди,ама няма нито народ,нито човешки същества,които да се надигнат,да избесят управляващата *** и вземат нещата в ръцете си!!!
40
2
 
6
 
! Отговори
kenef преди 5 години
Да, грешката е моя, норвежец беше. И да, Василев е абсолютно прав, туркия е единствения враг на страната ни. ермангал в прав текст го каза че кърлежи му е в "духовната" граница. Освен това пак той нарича *** да имат по 3 деца в османско и по 5 деца у гейропа. За последните 100 години, мангалия си е увеличила населението ОСЕМ ПЪТИ! Много скоро ще започнат да преливат, а климата се затопля. Огледайте съседите на мангалия, всички са жълите, само ние и гърчолята сме в зелено. Познайте!
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво точно така се прави. Докато има паразитни организации като БХК или техния трябва ВХК, ще си мълчат вместо да действат. Ще съветват един пакистанец, после да го съдят, че му нарушили правата, ще си мълчат, естествено.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
UK е супер ***.Пълно е с бантута, талибани, балканци и КВС ли не друга ИЗ..мет.Там няма значение колко си богат все си в ***.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борянче, докога да ти обръщам внимание да внимаваш. :)Като се пише 40 г., това значи 40-та година (числително редно име).Ако искаш да обозначиш период от време, "години" не се съкращава, изписва се изцяло 40 години (числително бройно име).
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат."---Само момичета ли? Или момчетата от службите се срамуват и си мълчат ... 40 години?
35
2
 
14
 
! Отговори
факе нюз преди 5 години
чак след четиридесет години ли решихте да съобщите тази новина????значи кАмунизмама в тази територия изобщо не си е отишъл!!!!!В Северна Корея пасти да ядът по този показател не могат да ни стигнат!!!!Как беше ти на кого си човек,кой те препоръча при нас,той е наш човек,той е на еди кой си,абе той е наше момче!!!манталитета няма никога да се промени!!!!в тази територия манталитета е на примитивно мислене!!!!колкото и на модерни да го играят и да имат модерни тхнологии!мисленето......манталитета!
34
1
 
3
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Конър, сложих ти минус поради една единствена причина. Не вини простолюдието за това, че са прости - това не го казвам като обидно. Просто такава ръка им е раздадена и трябва да я играят.... тва е. Несправедливо е, но един ден ще има справедливост - господ не ги съди а страда с тях, не го забравяй.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До kenef Брейвик НЕ е швед, а норвежец!!!
32
2
 
8
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Англосаксонеца във всички форми е податлив на манипулация - за това зионистите са ги избрали - лесни за контролиране. НО, рано или късно...... плановете се провалят :)) Исус Христос го казва най-простичко на зионистите - "спрете да ме отричате, приемете ме и ще видите светлината". Зионистите предпочитат мрака..... уви