Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат

Момичетата от Телфорд – отвличани, насилвани. Службите знаели, но нищо повече
Обновена: 5 май 2018 20:14 | 5 май 2018 20:00,
181
Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат
Снимка: архив Reuters

Години наред британците бяха държани в напрежение от информации за мъже, които експлоатирали сексуално деца и младежи. Става дума за банди, съставени предимно от мъже с пакистански произход. Те печелили доверието на малки момичета и млади жени с подаръци, а след това ги експлоатирали сексуално, с насилие ги принуждавали да мълчат, а в много случаи ги предоставяли и на други мъже. Междувременно този феномен се е превърнал в международен, познат е под името "Grooming" (б.ред. да не се бърка с "обгрижването на животни", известно също под името "Grooming").

Списъкът с британските градове, в които организираните банди са извършвали сексуални посегателства над момичета и млади жени, е дълъг. Само благодарение на смелостта на някои от жертвите, всеотдайната работа на социалните работници и упоритостта на британските медии навремето тези скандали излязоха на бял свят. Оказа се, че общинските власти и полицията много често не са се намесвали, въпреки необоримите доказателства. В някои случаи те дори са закриляли извършителите. Службите твърдят, че в много от случаите се е стигало до секс по взаимно съгласие. В други случаи пък отговорните органи на реда са извръщали глава, тъй като не искали да бъдат обвинени в расистко отношение спрямо азиатското население, пише Deutsche Welle.

Когато все пак се стигна до първите присъди и когато се разбра, че властите са се провалили, тъй като дълго време са игнорирали феномена, беше казано, че никога повече няма да се случи подобно нещо, че всички са си взели поука.

Ужасът от Телфорд

Ето, че сега обаче историята се повтаря. Години наред Лиз Кели от Лондонския метрополитен университет е информирала службите за това, че и в град Телфорд в северна Англия е имало сексуални издевателства над момичета и млади жени, извършвани от организирани банди. И депутатката Луси Алън, чийто избирателен район е в Телфорд, също е призовавала за обстойно разследване. От години насам има указания, че моделът се повтаря, но властите не предприемали нищо.

В средата на март 2018 "Sunday Mirror" писа, че в продължение на 40 години властите са бездействали. От публикацията става ясно, че само в Телфорд престъпниците са успели да откъснат около 1000 момичета от семействата им. Превърнали са ги в наркозависими, изнасилвали са ги и дори са убили три от тях.

Още през 1990-те години социалните работници установяват, че случаите на сексуални издевателства в Телфорд зачестяват. Само че навремето властите класифицират жертвите като "проститутки". Те бавят разследванията от страх да не бъдат обвинени в расизъм срещу азиатските извършители.

Чак сега властите провеждат вътрешно разследване в общината. Сдруженията за защита на жертвите на сексуални посегателства обаче настояват да бъде проведено и независимо разследване, което трябва да бъде финансирано от правителството.

Същевременно полицията оспорва цифрите и твърди, че те били спекулативни. "При нас не е по-зле, отколкото в други части на Великобритания", казва висш полицейски служител, цитиран от германския "Süddeutsche Zeitung". Той допълва, че вече са арестувани 56 души, както и че разследването продължава. Полицейският служител обаче подчертава, че става дума за стари обвинения в сексуални посегателства, а не за актуални.

В края на април депутатката Луси Алън е съобщила, че е шокирана от високия брой жертви, които не са се обърнали към полицията, а директно към нея. Те са споделили, че са преживели същото. 

Половин милион британци гледат детска порнография

Скандалът в Телфорд излиза на бял свят в тежки времена за полицията и организациите за защита на децата. През 2017 година броят на подадените жалби за сексуални посегателства над деца в Англия и Уелс се е увеличил с 30 процента. А през последните години жалбите за детска порнография са се утроили.

Скотланд Ярд предполага, че близо половин милион британци гледат детска порнография в интернет. А командирът на специализираната полицейска част за борба срещу сексуалните посегателства над деца заявява пред телевизия BBC, че неговите следователи не могат да се справят с "огромните мащаби" на тези престъпления. Той твърди, че полицията няма достатъчен капацитет за разследване на всички скандали и е на предела на възможностите си, имайки предвид и многото разследвания срещу известни личности и спортни клубове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните има да наваксвам,в Швеция за миналата година има 9000 изнасилвания."Викингчетата" ги по.....т здраво!
30
0
 
22
 
! Отговори
ДААА преди 5 години
Той, и кмета на Лондон е паки, а и новия им вътрешен министър също. За какво се сърдят, в кралството, та нима Джак изкормвача не беше със синя кръв и не си "падаше" по млади и заблудени жени, нима педофилията е чужда на каймака на острова? Те, там си имат "традиции" с интимниченето с прислугата и защо се сърдят като слугите си почешат нагона и традициите с децата им? Макар, че страдат най-малко виновните, уязвимите в обществото.
29
1
 
25
 
! Отговори
kenef преди 5 години
Имаше един бледолик швед, на който му бяха писнали подобни изцепки и подпука *** на левичарските политици превърнали страната му в ***. Брейвик се менуваше, и много го плюехте. Ще дойде ден, паметници ще му строите, в песни ще го възпявате!
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то отдавна в Англия расизма е към белите. По-големи расисти от черните и *** няма. Shitpeople от shitholes отдавна са превзели много институции. Няма кой да извади маркуча и да пусне водата. Все едно да живеете в Столипиново. Даже имаше оплаквания, че черните в Оксфорд и Кембридж били малко. Ами няма толкова буркани за всички генетични аномалии.
27
0
 
25
 
! Отговори
Tret преди 5 години
Браво! Какво е нередното във факта че това е стара информция- от месец Марти, че ми изтрихте коментара!?? И че по времето на тези събития вътрешен министър е била Терезе Мей?! Че фактите и снимкити на жертвите бяха побликувани в английската преса 1 седмица преди до отровят Скрипал?! Или пак както преди 30 години...само че сага гоподарите са други и техните пасистанци са най- добрите пакистанци! Смешници сте! Ние и други езици назнайвами и в мрежата се ориентираме!
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А религията коя е-за един приятел питам
25
7
 
12
 
! Отговори
Коняр МакГредър преди 5 години
Има висша справедливост. Всяка зловеща, човеконенавистна империя, потопила в кръв света, рано или късно си плаща. И не ми излизайте с тезата за "невинните" хора. Не са невинни, съучастници са.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Лондон е опасно дори да говориш по смартфон на улицата.Всеки ден има десетки кражби на смартфони по-този начин.
23
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
оставка на правителството това е огромен скандал 40 години колко правителства са се сменили ами така нареченото кралско семеиство то какво направи позор заанглия отвличат вниманието отровени двоини агенти изпраща ракети кьмсирия санкции кьм кого ли не а 40 години мьлчат ами тези родители как са реагирали как са тьрпяли такава гавра
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейски ценности няма що.
21
2
 
43
 
! Отговори
Паскал преди 5 години
Има и друго, в Англия от години подобно на нашата чалга масово се издигат на пиедестал черни "певци" тип "Сузанита" и ги котират сред младите, най - вече момичетата! Та вече не се и чудя като видя някоя англичанка с кюнец, докато в същото време високи, стройни и симпатични момчета остават незабелязани от момичетата. В момента в Англия да си Мбонго, Мохамад или Панджаби, ако не си, караш на ножки.
20
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той да беше само Телфорд. В почти всеки английски град вилнеят тези пакистански банди.В Рочдейл бяха завлекли стотици бели момичета,но полицията мълчеше.Един съвет от мен! В Англия никога не се качвайте на такси с арабин или паки за шофьор! Може да бъдете отвлечен! Особенно на летище Лутън са много и правят оферти.
19
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат."---Да, ама за Скрипалките, видяхте ли колко чевръсти бяха?Веднага реагираха и установиха, че е било старият "новичок". :)
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя случай смърди от далече...40г. мълчание се случва само като има замесени големи играчи в това. Мисля, че "пакистанците" са използвани да прикрият някой на високо.
17
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Йода"40години комунистите насилваха българите, а те мълчаха..."---Поправка: 45 години! Йода, нали и ти си българин/ка? :)
16
1
 
28
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Сега като излезнат от Е.С. всичко ще се оправи...Било при нас било за Запад никой не иска да си нарупава рахатлъка...нали това не се случва с мен...Криворазбрана толерантност...да знаеш и да си мълчиш да не стане расистки скандал...Ако европейци бяха изнасилвали в Пакистан дали щеше да си мълчат...
15
2
 
37
 
! Отговори
Тереза зМей преди 5 години
Евроатлантически ценности с елементи на хронична толерастия.
14
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същото се е случвало в Швеция,Германия и на други места.Кво вадис Европо?!Щом самите правителства работят срещу собствените си народи и собствените си хора и няма ред,какво да очаква Европа?Трябва да се вземат в ръце или стават роби.Защо упрекват поляците и унгарците?Те са в правото си да се защитят и да защитят държавата си.
13
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин да им направи гръъминг с големите ракети и ще се оправят.
12
47
 
14
 
! Отговори
Йода преди 5 години
40години комунистите насилваха българите, а те мълчаха...