Край границата ни: Турция заловила 37 мигранти

Те били без документи и се готвели да преминат нелегално в Европа
7 май 2018 13:30,
17
Край границата ни: Турция заловила 37 мигранти
Снимка: Reuters, архив

Турската жандармерия е заловила в неделя 37 мигранти без документи, които се готвели да преминат нелегално в Европа, предаде БТА.

Мигрантите възнамерявали да прекосят турско-българската граница в района на Демиркьой и Кофчаз, съобщи Анадолската агенция, като се позова на източник от силите за сигурност. Те са били отведени в дирекцията по миграция на окръг Къркларели.

Същевременно гръцкият в. "Катимерини" съобщи, че общо 351 мигранти без документи са пристигнали в неделя на островите Лесбос и Хиос.

271 мигранти са пристигнали на Лесбос от съседна Турция с пет отделни лодки, а други 80 са достигнали бреговете на о. Хиос, сочат официалните данни на фона на нарастваща тревога от увеличение на миграционния поток.

От 1 май общо над 1000 мигранти са пристигнали на островите в източната част на Егейско море и са били изпратени във вече препълнените бежански центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Justice DefenderIzpusni paarata che shte izpushish,oligo....freni Erdogan si znae rabotata i da iskate i da ne iskate toy bejanci v BG nqma da pusne
13
2
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Не мога да разбера люшкането в мненията,плюенето по премиерът,който се справя най добре в Европа с емигрантите,дали чрез турците или чрез фронтекс,факта е факт.Оттам,защо мястото между две държави се нарича граница и какво значи това?Ако не е нещо специално и няма специален и строг режим основан със закон,тогава да изтрият чертите и Индия и Китай да се сурнат насам,да видя борецът за права,какви ще ги дрънка!
12
9
 
1
 
! Отговори
Justice Defender преди 5 години
терористичният диктаторски ислямски турски режим безогледно нарушава международното право и морал и погазва човешките права и свободи не само на своите и но и на чужди граждани наклеветени с измама от турскися лидер, прелсдвани и затваряни и дори избивани само заради упражняване на човешките си и законни права като свобода на словото на вероизповеданията и моралния избор на хора от други партии,религия,нации, противозаконно са затваряни от Турция нарушаваща и нашите граници и права на бежанците
11
0
 
1
 
! Отговори
МК преди 5 години
До Чочо падаринаАК 47ПК 7,62х54 ммТ 72ПОМЗ-2
10
5
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен1Границата беше и минирана, и добре пазена, в дълбочина даже.По телевизията даже дадоха, как изваждат от каса в МО едно въженце, с което някога са мерили как да поставят мините в минното поре, и да разминират с него. Свалиха и Кльона, разрушиха и заставите .Гранични Войски са само спомен.........Но, както казва колега от форума, сега банани и тоалетна хартия има навсякъде и по всяко време, радвайте се, нали това искахте?
9
0
 
22
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Добре че са турците да ни пазят границата ..
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А помагачите на мигрантите на Фетулах ,защо са пуснати от Турския затвор вече ?! Отново "невиини "ги изкараха срещу някоя друга хилядарка !
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата вече се обезбългариха след 1989 г., защото ромите се заселиха, че пречели в София, но българите избягаха от селата.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Границата с Гърция също трябва да се затвори и шосетата към Гърция също.
5
3
 
25
 
! Отговори
Чочо падарина преди 5 години
Затопли се времето и плъзнаха. Европа не я чака нищо добро.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излизане от НАТО и затваряне на границата с Турция. Скоро Германия и Холандия ще спрат да приемат нови емигранти и тогава ще трябва да се заселват в България, защото тук населението по селата се топи.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно тези нелегални,непризнаващи държавни граници трябва да са по затворите в Турция ,а не свободно разхождащи се като в пустинята.
2
14
 
12
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Турция да изпрати на Борисов 100 000 мигрантчета.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е просто. Минира се и се слагат предупредителни табели. Който иска - да рискува. И без никакви прояви на човеколюбие, положението е "или ние, или те". Ислямистите - вън от ЕС!