Гергьовска почерпка и… монах на "Мерцедес" с 2,5‰

21-годишният духовник ще бъде изправен на съд в Монтана
8 май 2018 08:30,
12
Гергьовска почерпка и… монах на "Мерцедес" с 2,5‰
Снимка: архив, Булфото

Полицаи засякоха на Гергьовден църковен служител, солидно пиян, да шофира автомобила си в Монтана.

Духовникът ще бъде изправен на съд, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Катаджиите спрели за проверка 21 годишния С. Г. – йеромонах в Чипровския манастир към 21 часа на 6 май, когато той се движел с "Мерцедес С 180" по улица "Ал. Стамболийски" в областния град. Пробата с дрегер на Божия служител отчела 2,59 промила.

Монахът не оспорил резултата и му е бил съставен акт. Той ще бъде съден по бързата процедура.

Друг шофьор – изпил повече от бутилка концентрат, пък потроши на Гергьовден собствената си кола и още два други автомобила.

При опит да потегли малко след полунощ с "Нисан Алхамбра" в монтанското село Крива бара С. пилият цял ден С. Д. /42 г./ блъснал паркиран "Фолксваген", а после и "Ауди А4".

При инцидента няма пострадали, а пристигналите пазители на реда измерили 2,95 промила алкохол. На водача е съставен акт и е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
geri georgieva преди 5 години
престъпление за шофиране без книжка по чл.343.ал2,от НК ,може да бъде повдигнато единствено от Прокуратура при Доказване на обективни признаци на състава на Деянието определящо УМИСЪЛ,т.е....Обвиняемият би трябвало да има влязло в сила Наказателно Постановление от минал период,което тече в срок...В случая с Негово Преподобие Монах Спиридон не са налични такива доказателства...Следва да бъде незабавно ОНЕВИНЕН и сгрешилият Прокурор спрямо него ДА СЕ ИЗВИНИ! Присъдата да се реабилитира!
2
0
 
14
 
! Отговори
HanSolo преди 5 години
Ако Милицията в Годеч,само за ден си върши работата,околните манастири ще останат без послушници.Единия пиян,другия без книжка но назадното стъкло има Калимявка.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Монаха е решил да се доближи до Отеца на свещеният празник!