Гришо приключи участието си в Мадрид на старта

Българинът допусна поражение от Милош Раонич
Обновена: 8 май 2018 23:36 | 8 май 2018 23:29, Веселина Йорданова
57
Гришо приключи участието си в Мадрид на старта
Снимка: БТА

Григор Димитров приключи участието си на "Мастърс" турнира в Мадрид още на старта. Българинът допусна поражение с 5:7, 6:3, 3:6 от бившия №3 в света Милош Раонич. Това бе втора загуба за Димитров от шест мача срещу Раонич и първа от 2011-та година насам, когато беше първата им среща.

Сблъсъкът в Мадрид бе първи между двамата на червени кортове. Гришо не успя да изравни постижението си от миналата година, когато достигна до трети кръг в испанската столица. В следващия кръг световният №24 Раонич ще се изправи срещу своя сънародник Денис Шаповалов, който по-рано днес надигра Беноа Пер в три сета.

Пред погледите на десетки българи, които бурно подкрепяха Димитров, двамата размениха по два гейма в началото на двубоя, а в петия гейм Григор се измъкна от положение 0:40 при подаването си. Последваха равностойни минути и качествен начален удар и от двамата. 

За съжаление при 5:5 Григор изигра слаб гейм, допусна няколко грешки и даде две точки за пробив на съперника. Раонич пропусна първата възможност, но при втората спечели разиграването и дръпна в ключов момент от сета, който малко по-късно приключи в негова полза.

Продължението четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ДришУ обосрал ся темите са с доста слаба посещаемост. Това е добра новина.Надявам се скоро да спрът да пишат изобщо за този клоун.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Реалист 37 Неприятно е когато човек е толкова глупав колкото си тИ!!
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шаповалов vs Раонич 6:4, ?:4ХА-ХА-ХАРаонич който РАЗМАЗА мишката от Асково загуби безславно от поредният АНОНИМНИК.Ето това е нивото на Аскьой..............АНОНИМНИК и ПЪЛНЕЖ.Колкото по-рано го проумеете толкова по-добре за вас.
43
1
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Все още не е отшумяла болката в рамото. Девойката не го е разтривала там където трябва. Не е мазала мястото с крем юнак.
42
2
 
3
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Не може човек да не се кефи на постиженията на Гришо, и точно защото искаме да се цели в първото място на моменти сме по критични.А че му липсва постоянство...е факт.Попитан Федерер как така и на тези години жъне успехи....казал че нещо младото поколение не го бива щом му позволяват да печели...и е прав...
41
8
 
2
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че мача беше съвсем равностоен и всеки един от двамата можеше заслужено да го спечели. Истината е, че и нашия Гришо и Раонич са тенисисти от световна класа. Истината е, че им липсва победа в турнир от Големия шлем, за да станат от класата на Надал, Федерер и други, но са съвсем близко до тях.
40
10
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Е, аз съм горд, че малка България има тенисист от световна величина като нашия Гришо, който се нареди сред такива имена в тениса като Надал, Федерер, Мъри, Джокович, Раонич, дел Потро, Чилич и други.Срам ме е, че има такива като номер 45, опитваш се с обидни имена да омаловажи българските успехи.
39
3
 
4
 
! Отговори
Иронията преди 5 години
Няма страшно, младо е още момчето. Има време да стане номер едно, ще понатрупа малко опит, ще се пенсионират няколко съперника и ход Гришо - ШАМПИОН.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Реалист 43Глупако, да сравняваш икони в тениса като Надал, Федерер, Джоко и т.н. с *** е като да сравняваш Ферари с Трабант!!!!!!!!
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Гришо! Има още много турнири за падане. Не се хаби. Гледаме напред.
36
10
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Малшанс е да се срщенеш в Милош Раонич още в първия си мач в турнира. Всеки тенисист може да загуби от Милош Раонич, вкл, и Надал и Гришо и това не е срамно. Срамно е, че българи показват такова нихилистично отношение към успехите на единствения ни спортист от световна величина.
35
9
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Само НЕмислеща може да твърди, че до момента тази година е неуспешна за Гришо. Засега Гришо се представя по-добре от миналата година на същите турнири.
34
5
 
9
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
Оспорван мач, в който всеки от двамата много големи тенисисти можеше да победи, в случая щастието се усмихна на Милош Раонич, доскоро номер три в света и с по няколко победи над тенисисти като Федерер, Надал, Анди Мъри, но все преследван от контузии. Знае се, че червеният корт за нашия Гришо е най-слабата настилка, а тази година той играе добре и на червен корт. Само слепец може да отрече това. След този турнир нашия Гришо губи 80 точки за ранглистата, но си остава четвърти в света.
33
8
 
7
 
! Отговори
комплексари сме преди 5 години
Тъй като сме по принцип комплексари, обсъждаме на дълго и на широко---как е играл Гр. Димитров. Не гледаме , че той е най-добрият наш тенисист, че е един от първите в света. Гледаме само негативното. Не съм проповедник, но защо гледаме все чуждото канче?
32
8
 
6
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
В края на миналата година една "гадателка" по ТВ каза, че тази /2018/ година ще е много успешна за Гришо, защото "двама светци го пазят". Каза също, че правителството на Борисов ще изкара целия си мандат! Е, виждаме, че за Гришо не позна /поне за сега/, дано да не познае и за правителството!
31
5
 
9
 
! Отговори
Гришовица преди 5 години
Хайде веднъж завинаги спри!!! Не виждаш ли че вече нищо не става от теб. Гришо започва, Гришо спря... ами защо въобще започваш, ***.
30
4
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Мачкайййййй Гришооооо!
29
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поддържах го докато се върна в България и не излъга за контузията си. Мишок си е Каунчето, пейзанче пар екселанс и вече си го бие който го 'фане. Да е жив и здрав, нищо лошо не му мисля, обратното. Но за да си уважаван и обичан, уважавах и обичай!
28
7
 
9
 
! Отговори
Фенъ преди 5 години
Книгатаааааааааааа.... Хахахахахаааааааааааааааа. Айде да се прибира в родното Монако!!!
27
6
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Не може да е верно ! За пръв път се случва !!!