Истинско чудо! Лекарите в САЩ го отписали, но момчето оживя!

Родителите вече били готови на дарят органите му
8 май 2018 10:40, Елка Василева
36
Истинско чудо! Лекарите в САЩ го отписали, но момчето оживя!
Снимка: Facebook

Момче на 13 години от Алабама дойде в съзнание в момента, в който неговите родители бяха подписали документите за даряване на органите му и лекарите се готвеха да изключат животоподдържащите системи.

През март Трентън Маккинли получил тежка черепно-мозъчна травма, след като караваната, с която пътувал, се преобърнала и паднала върху главата му.

Лекарите казали на родителите на момчето, че той повече никога няма да дойде в съзнание, но органите му могат да помогнат на пет други деца, които се нуждаят от трансплантация.

Ден преди изключването на животоподдържащите системи Трентън започнал да идва в съзнание, пише Би Би Си.

При катастрофата, станала в град Мобайл, щата Алабама черепът на момчето бил счупен на седем места. По думите на майка му Трентън е претърпял седем операции, сърцето му спирало и бъбреците му отказвали.

В един момент момчето умряло на операционната маса. То било в състояние на клинична смърт цели 15 минути. След това лекарите съобщили на майката, че дори и да оцелее, той никога няма да бъде нормален.

В интервю за телевизия CBS News майката Дженифър разказа, че е подписала съгласие за даряване на органи на сина й, след като научила, че това може да спаси живота на пет деца.

Ние дадохме съгласие и това означаваше, че ще поддържат живота на Трентън още известно време, така че органите му да могат да бъдат експлантирани, разказва жената. 

На следващия ден те трябваше да направят последна енцефалограма на мозъка, за да изберат подходящото време за смъртта, но в този момент показателите на жизнено важните му органи тръгнаха нагоре и изследването беше отложено, обяснява тя.

Сега Трентън се възстановява бавно.

"Паднах върху бетона, а отгоре ми падна караваната, повече нищо не си спомням", казва момчето.

Той продължава на има гърчове, предстои лекарите да възстановят половината от черепа му.

Трентън обаче вече говори и може да се ходи самостоятелно, може да чете и да решава математически задачи.

По думите на майка му това не е нищо друго освен истинско чудо.

Трентън разказва, че докато е бил в безсъзнание, е бил в рая.

"Вървях напред по открито поле – разказа Трентън за местно радио. - Това не може да се обясни по друг начин освен като божествено провидение".
 


36
Още по темата: донорСАЩТрентън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
бг преди 8 месеца
До ИМПЕРИАЛИСТ
Ти може да не виждаш смисъл,но важното е Бог какво вижда! И да ти кажа не по заслуги-всички сме грешници,а по благодат и чрез вяра е спасението!-вяра в спасителя Христа,който стана жертва за греховете ни,за да ни изкупи и даде вечен живот в Рая!
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ИМА БОГ ЧЕДА МОИ - АЗ СЪМ БОГА! ЗА ДА ВИ ДАМ ОПРОЩЕНИЕ СЛЕДВА ДА ПРЕВЕДЕТЕ 1000 ПО МОЯТА БОЖЕСТВЕНА БАНКОВА СМЕТКА! МУАХАХАХАААА! РОБИИИИИИ! Да е живо и здрво момчето! Извадило е късмет!
29
0
 
6
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 месеца
До бг
Не виждам никакъв смисъл в разкриване тайната на смъртта.
Господ е милостив и преживяването при смъртта е "черешката на тортата”, наградата в края на живота. Всички които заслужават /това звучи малко себелюбиво/ ще я получат.
Двете реалности са несъвместими, подобно на две несъвместими софтуерни операционни системи.
Преживелите не говорят за нея, защото другия свят е коренно различен и несъвместим с това което си мислим, че е истинската реалност.
28
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
До 26
Нямаме силата да вдъхваме на друг живот, следователно нямаме и право да отнемаме чужд живот.
Не съм лекар, но предполагам има достатъчно обективни критерии за мозъчна смърт, когато де-факто човекът вече го няма. Друг е въпросът, дали тези критерии се спазват винаги или се пренебрегват по субективни причини.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На колко ли хора, погрешно обявени че нямат никакъв шанс за оцеляване и клинически мъртви, са взели органите?
26
12
 
0
 
! Отговори
от 10 преди 8 месеца
Хмм, прави впечатление, че доста народ оставят единия да живее, но погубват 5-та.

Жалко, че никой не се обоснова тук за изобора си. :)
25
0
 
25
 
! Отговори
яяяяя преди 8 месеца
Да е жив и здрав още дългигодини
24
5
 
18
 
! Отговори
И.Б. преди 8 месеца
Търговията с органи е поредният очебиен признак на съвременната медицина. Хората в чакалнята за чужди органи могат да променят живота си при достатъчно силна воля или да умрат от болестта, която са си причинили до известна степен сами. Има морални принципи за стойността на живота. Не е морално да се търгува с органи. Смъртта е част от живота и определя раждането в друг свят. Затова е нужна истинска религия, водена от познание.
23
7
 
23
 
! Отговори
бг преди 8 месеца
Това е чудо! Има много случаи на хора,които ги обявяват за мъртви,а после отново оживяват и разказват какво са видели в отвъдното-едни Рая,а други ада за жалост.Дори има известни българи,като Тодор Колев,Йосиф Сърчаджиев,Ваня Червенкова...Това доказва,че има живот след смъртта,има създател Бог,има спасител Христос!Преди не се говореше,но сега има разкази на върнали се от оня свят,тъй че когато питат има ли върнали се от оня свят?-ДА и Библията е факт
22
6
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
Когато направиш всичко, което е по силите на човек и резултат няма, а в следващия момент нещата се получават от само себе си , разбираш, че има Бог! Изпивал съм го.
Едва ли е толкова рационален, колкото твърдят религиите, но все пак го има!
Не са нужни догми, за да има вяра, а познанието ни е толкова малко, в сравнение с необятността дори само на собствената ни вселена, че се съмнявам в способността на човека като вид изобщо, да достигне пълното знание за вселената и отвъд нея.
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Kоето доказва правотата на Волтер, според когото: "Изкуството на медицината се състои в развличането на пациента, докато природата го лекува".
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тежко е да го прочете някой който се е подписал и е дарил органите на близък! Дали е имало шанс за тези хора?
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"В един момент момчето умряло на операционната маса."
... а после възкръснало!
Много яко!
Давайте да ви редактират материалите на някой, завършил поне седми клас, че е много смешно.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
мръсно племе сме българите и това си
17
2
 
13
 
! Отговори
маги преди 8 месеца
До Анонимен Е Ти глупако нали си бил в Алабама та знаеш кой кой е там! Веднага давате оценки много злобен и смотан народ сме защото и аз съм българка и ме е срам от такива злобари като тебе!
16
2
 
15
 
! Отговори
до 14 MaйMyнaтa преди 8 месеца
Какво имаш в предвид под качеството? Завършеността на тялото ли?

Щото аз познавам човек с трансплантиран бъбрек, който се грижи за семейство и то добре. И наистина ще липсва на децата си ако умре, да не кажа, че ще ги съсипе.
От друга страна в момента има физически супер-здрави младежи, които след 5-6 години ще са съсипани физически и ментално от дрога някаква. Те още не го знаят, но са поели по този път.
15
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"След това лекарите съобщили на майката, че дори и да оцелее, той никога няма да бъде нормален." - доколкото въобще можем да кажем нормален за някой от Алабама.
Но радващото е, че момчето ще се оправи, ще порасне и ще може да се ожени за първата си братовчедка.
14
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 8 месеца
До 10

Аз лично уважавам качеството, за другите не знам
13
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама това момче ли е?Прилича на момиче.Да е живо и здраво.Погалено е от господ.
12
2
 
53
 
! Отговори
gogo преди 8 месеца
Браво, имал е ангел да се моли за него.