Одобрено! Медведев пак ще е руски премиер

В Държавната дума го подкрепиха с голямо мнозинство
44
Одобрено! Медведев пак ще е руски премиер
Снимка: БТА

Долната камара на руския парламент утвърди с голямо мнозинство Дмитрий Медведев за следващ министър-председател, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В подкрепа на Медведев гласуваха 374 депутати в Държавната дума, 56 бяха против, без нито един въздържал се.
Комунистическата партия и левите националисти от "Справедлива Русия" предварително обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Медведев.

Управляващата общоруска политическа партия "Единна Русия" има 339 места в 430-местната долна камара.
52-годишният юрист Медведев е начело на руското правителство от 2012 г.

Президентът на Русия Владимир Путин, който в понеделник положи клетва и започна четвъртия си мандат, веднага предложи Медведев за следващ премиер и поиска от депутатите да подкрепят кандидатурата му.

Медведев каза днес на пленарно заседание на Думата, че Русия ще трябва да похарчи допълнително поне 8 трилиона рубли (125 милиарда долара) за 6 години, за да постигне икономическите цели в майския указ, подписан от президента Путин тази седмица, и че засега няма планове за промени в общото подоходно облагане.

Общият обем на средствата за реализиране на майския указ ще бъде увеличен с една трета и ще достигне около 25 трилиона рубли.

Премиерът Медведев добави, че правителството скоро ще подготви предложения за промени в пенсионната възраст и че "тази година е особено важно да се синхронизира бюджетното планиране с подготовката на основните направления на дейността на правителството, както и с работата в рамките на държавните програми", предаде ТАСС.

Непопулярен и с редки публични прояви, Медведев беше обвинен в корупция от главния опонент на Кремъл Алексей Навални, който мобилизира хиляди демонстранти срещу него, посочва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 5 години
като си ги харесват да си ги избират пожизнено важното е да не водят агресивна политика спрямо други държави и да заграбват територии на официално признати и от самите тях граници
24
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До глас народен 23Избирането на "Димона" е принудителен компромис за ПутинВ РФ има грубо 3 фракцииСиловици Путин е от тях Олигарси или демократи или финансисти - Медведев е техен човеки 5 колона Либералите които основно се финансират от чужбина
23
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 22Умнико ПРОЧЕТИ КАКВО ПИШЕ В РУСКАТА КОНСТИТУЦИЯ"Президента не може да управлява повече от два ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ мандата"Ако я нямаше тази думичка "ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ" щеше да си прав - и за третия мандат и за четвъртия мандат и за легитимността.
22
1
 
3
 
! Отговори
глас народен преди 5 години
като им харесва да си ги избират преизбират до живот после и мавзолей да им направят ако искат и в учебниците да ги впишат
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй-като Путин е нелегитимен президент от 2012 година насам избран в грубо нарушение на руската конституция, то и Медведев е нелегитимен премиер назначен от нелегитимника Путин.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курсът на путинска стабилност продължава, до пълната разруха на РФ по примера на СССР.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ах каква изненада! Медведев премиер.
18
3
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Цццц, тези никога няма да излязат от лоното на СССР.
17
1
 
2
 
! Отговори
рубашка преди 5 години
Ега ти пародията - против Медведев са гласували комунистите и крайните социалисти?! А те какъв искат за премиер - някой Николас Мадуро ли?
16
1
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
Путин многократно спомена за "голям пробив" на Русия, в рамките на изказванията си, непосредствено след президентските избори, без да влиза в конкретика. Интересно какво има предвид. Не мога да предположа, но със сигурност плана е готов и е в действие.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е идеалният премиер-напълно безгласен.Някой да е чул нещо от него при предишните мандати. Русия признава само едно ,позицията Цар-това е Путин.Длъжност Премиер ами това е европейска глезотия.
14
6
 
9
 
! Отговори
пехотинец преди 5 години
Изключително справедлив избор за първобитна държава като Русия. След 100 години е възможно да преминат в друг строй с частично право на свободен избор което ще бъде безпрецедентен успех. Но да не избързваме. 100 години може да се окажат недостатъчни. Върви се обаче в правилна посока!
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е да се подкрепят тези двамата.Все пак нямат жени и в студените руски нощи ще се топлят взаимно.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12От което селските "аристократи", с родословие на прикуцали след колективизацията на село в големия град мякащи повлекльовци, които все още вършат естествените си нужди по ъглите на улицата, изпадат в див ужас от конкуренция.
11
3
 
4
 
! Отговори
РУСИЯ,ВНИМАВАЙ-КИТАЙ преди 5 години
Сега ПЪРВОСТЕПЕННА задача на Русия и Путин е да опази източната си граница. Сноването на тлъстия севернокореец до КИТАЙ е многозначително. Става след неофициалното посещение на Помпео в Северна Корея. Нищо случайно няма!!! ТЕСНООКАТА ПОДЛОСТ Е ОТ ДРЕВНОСТТА ГРАНДИОЗНА! А МЕЧТАТА ЗА ОГРОМНА ПОДНЕБЕСНА ИМПЕРИЯ - ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА! ПАЗИ СЕ, РУСИЯ! ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ТЕ РАЗРЪФАТ! НЕ ВЯРВАЙ НА НИКОГО! Доверяй, но проверяй!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ви пита вас бе прахоляци??
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нещо между тези дваамта... нещо горещо...
8
3
 
19
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
За Медведев години не се чуваше нищо. Даже си мислих дали е жив. И сега изведнъж по добър от него няма. Агонията продължава.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Е, защо ще гладуваш пък? Не си ли се научил вече, че в кофите покрай някои ресторанти има доста недоядена изхвърлена в *** храна. Не се ли научи вече толкова години? Или предпочиташ да просиш!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше една много яка група "Такси" и те имаха една много яка песен "Двама влюбени мъже". Много им отива на Вова и Дмитри.