Одобрено! Медведев пак ще е руски премиер

В Държавната дума го подкрепиха с голямо мнозинство
44
Одобрено! Медведев пак ще е руски премиер
Снимка: БТА

Долната камара на руския парламент утвърди с голямо мнозинство Дмитрий Медведев за следващ министър-председател, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В подкрепа на Медведев гласуваха 374 депутати в Държавната дума, 56 бяха против, без нито един въздържал се.
Комунистическата партия и левите националисти от "Справедлива Русия" предварително обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Медведев.

Управляващата общоруска политическа партия "Единна Русия" има 339 места в 430-местната долна камара.
52-годишният юрист Медведев е начело на руското правителство от 2012 г.

Президентът на Русия Владимир Путин, който в понеделник положи клетва и започна четвъртия си мандат, веднага предложи Медведев за следващ премиер и поиска от депутатите да подкрепят кандидатурата му.

Медведев каза днес на пленарно заседание на Думата, че Русия ще трябва да похарчи допълнително поне 8 трилиона рубли (125 милиарда долара) за 6 години, за да постигне икономическите цели в майския указ, подписан от президента Путин тази седмица, и че засега няма планове за промени в общото подоходно облагане.

Общият обем на средствата за реализиране на майския указ ще бъде увеличен с една трета и ще достигне около 25 трилиона рубли.

Премиерът Медведев добави, че правителството скоро ще подготви предложения за промени в пенсионната възраст и че "тази година е особено важно да се синхронизира бюджетното планиране с подготовката на основните направления на дейността на правителството, както и с работата в рамките на държавните програми", предаде ТАСС.

Непопулярен и с редки публични прояви, Медведев беше обвинен в корупция от главния опонент на Кремъл Алексей Навални, който мобилизира хиляди демонстранти срещу него, посочва АФП.


44
Още от За да се разбираме
20 неща, които щастливите двойки правят всеки ден
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 2 седмици
като си ги харесват да си ги избират пожизнено важното е да не водят агресивна политика спрямо други държави и да заграбват територии на официално признати и от самите тях граници
24
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До глас народен 23
Избирането на "Димона" е принудителен компромис за Путин
В РФ има грубо 3 фракции
Силовици Путин е от тях
Олигарси или демократи или финансисти - Медведев е техен човек
и 5 колона Либералите които основно се финансират от чужбина
23
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Анонимен 22
Умнико ПРОЧЕТИ КАКВО ПИШЕ В РУСКАТА КОНСТИТУЦИЯ

"Президента не може да управлява повече от два ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ мандата"
Ако я нямаше тази думичка "ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ" щеше да си прав - и за третия мандат и за четвъртия мандат и за легитимността.
22
1
 
3
 
! Отговори
глас народен преди 2 седмици
като им харесва да си ги избират преизбират до живот после и мавзолей да им направят ако искат и в учебниците да ги впишат
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тъй-като Путин е нелегитимен президент от 2012 година насам избран в грубо нарушение на руската конституция, то и Медведев е нелегитимен премиер назначен от нелегитимника Путин.
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Курсът на путинска стабилност продължава, до пълната разруха на РФ по примера на СССР.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ах каква изненада! Медведев премиер.
18
3
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 2 седмици
Цццц, тези никога няма да излязат от лоното на СССР.
17
1
 
2
 
! Отговори
рубашка преди 2 седмици
Ега ти пародията - против Медведев са гласували комунистите и крайните социалисти?! А те какъв искат за премиер - някой Николас Мадуро ли?
16
1
 
1
 
! Отговори
... преди 2 седмици
Путин многократно спомена за "голям пробив" на Русия, в рамките на изказванията си, непосредствено след президентските избори, без да влиза в конкретика. Интересно какво има предвид. Не мога да предположа, но със сигурност плана е готов и е в действие.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Той е идеалният премиер-напълно безгласен.Някой да е чул нещо от него при предишните мандати. Русия признава само едно ,позицията Цар-това е Путин.Длъжност Премиер ами това е европейска глезотия.
14
6
 
9
 
! Отговори
пехотинец преди 2 седмици
Изключително справедлив избор за първобитна държава като Русия. След 100 години е възможно да преминат в друг строй с частично право на свободен избор което ще бъде безпрецедентен успех. Но да не избързваме. 100 години може да се окажат недостатъчни. Върви се обаче в правилна посока!
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нормално е да се подкрепят тези двамата.Все пак нямат жени и в студените руски нощи ще се топлят взаимно.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 12

От което селските "аристократи", с родословие на прикуцали след колективизацията на село в големия град мякащи повлекльовци, които все още вършат естествените си нужди по ъглите на улицата, изпадат в див ужас от конкуренция.
11
3
 
4
 
! Отговори
РУСИЯ,ВНИМАВАЙ-КИТАЙ преди 2 седмици
Сега ПЪРВОСТЕПЕННА задача на Русия и Путин е да опази източната си граница. Сноването на тлъстия севернокореец до КИТАЙ е многозначително. Става след неофициалното посещение на Помпео в Северна Корея. Нищо случайно няма!!! ТЕСНООКАТА ПОДЛОСТ Е ОТ ДРЕВНОСТТА ГРАНДИОЗНА! А МЕЧТАТА ЗА ОГРОМНА ПОДНЕБЕСНА ИМПЕРИЯ - ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА!
ПАЗИ СЕ, РУСИЯ! ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ТЕ РАЗРЪФАТ! НЕ ВЯРВАЙ НА НИКОГО! Доверяй, но проверяй!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой ви пита вас бе прахоляци??
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има нещо между тези дваамта... нещо горещо...
8
3
 
19
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 седмици
За Медведев години не се чуваше нищо. Даже си мислих дали е жив. И сега изведнъж по добър от него няма. Агонията продължава.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 2
Е, защо ще гладуваш пък? Не си ли се научил вече, че в кофите покрай някои ресторанти има доста недоядена изхвърлена в боклука храна. Не се ли научи вече толкова години? Или предпочиташ да просиш!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имаше една много яка група "Такси" и те имаха една много яка песен "Двама влюбени мъже". Много им отива на Вова и Дмитри.