Специалист: Салатата може да е калорийна бомба!

Не диетата, а смяната на хранителния режим води до резултати
Обновена: 8 май 2018 11:44 | 8 май 2018 09:30, Петя Славова
6

Всяка една диета е неефективна. Когато силно ограничим калорийния прием тялото ни се стресира, метаболизмът се забавя и тялото се адаптира. В момента, в който обаче възстановим обичайния си начин на хранене, то се презапасява. Това отбеляза в студиото на "България сутрин" експертът по здравословно хранене Яна Данаилова.

Тя подчерта, че ако искаме да редуцираме теглото си трайно и здравословно трябва да променим изцяло хранителните си навици и да увеличим двигателната си активност.

Във връзка с това колко полезни са салатите, нутриционистът коментира, че много зависи какви продукти слагаме в тях, като не е изключено една салата да бъде истинска калорийна бомба.

"Много често в заведенията се предлагат зеленчуци, гарнирани с пилешко или риба. Протеин със зеленолистно е прекрасна комбинация. Не е добре обаче да комбинираме различни видове протеини като месо и сирене например", обясни Яна.

Пред Bulgaria ON AIR тя демонстрира как да си приготвим веган салата, която освен полезна е и много вкусна.

Нутриционистът съветва още зеленчуците да не се съхраняват в найлонови плокове и сподели, че лично тя използва за целта стъклени буркани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако плувате през ден по1- 2 км или бягате по 5 или карате колело всеки ден по 15 км до работа и няма нужда от никакви диети, освен да не пиете газирано и алкохол и да не ядете мазнотии, освен риба и зехтин.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видеото са объркали
4
0
 
8
 
! Отговори
джендър преди 5 години
Прочетох думата "нутриционистът" - посмях се малко и сега отивам да чета други вицове.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбъркали са видеото. Иначе че тялото се стресирало от диета, е мит - метаболизмът се забавя чак след три дни пълен глад, а не след прием на по-малко калории. Килограмите се връщат с обичайния хранителен режим, защото именно той е бил причината да сме с наднормено тегло. Отслабнах с 10 кг. за 2 месеца, сега си следя дневните калории да не превишават дневния разход и се тегля всеки ден - нито един килограм не се върна.
2
0
 
5
 
! Отговори
М преди 5 години
Тази на снимката ли е експертът по здравословно хранене? Много интересно :-)))) Същата тази я гледах и в друга публикация, която нямаше нищо общо с храненето.
1
0
 
13
 
! Отговори
с.Научен преди 5 години
Въпрос на възпитание е , да не носите очила и криете зад тях, когато ви интервюират.И с непрекъснатите ти твърдения , че сте над другите ,не сте ПРОВИНЦИАЛИСТКА показвате точно обратното с поведението си.В България не можем да говорим за провинции, не сме Русия за да стигаме от едно място до друго за три четири дни.Няма значение географското положение,важно е семейното възпитание и що за характери сме изградили .Защо имате нужда да повтаряте 9 поколение София?Мисли....