Удар на ало апашите в Шумен: 18 000 лева и злато

Те били оставени до входната табела на град Бяла
16
Удар на ало апашите в Шумен: 18 000 лева и злато
Снимка: Dnes.bg

Шуменско семейство стана жертва на телефонни измамници, като олекна с над 18 000 лева и злато, съобщават от МВР.

Мъж на 71 години от града е предал на мними полицаи 18 700 лева и около 38 грама златни накити. В схемата първо паднала жената. На стационарен телефон, около 10:00 часа вчера, се обадил непознат мъж и по познатата схема "съдействие на полицията" я убедил да даде наличните в дома й 1700 лева.

По-късно съпругът й също бил въвлечен в заблуда. Измамниците го убедили да изтегли спестяванията си. Мъжът казал, че разполага със 17 000 лева, но трябвало да ги изтегли от банка.

Мнимите полицаи му поискали номер на мобилен телефон и го държали през цялото време на линия. Мъжът със собствения си автомобил отишъл до Варна и изтеглил пари.

Следвайки указанията оставил парите и златни накити до табела за град Бяла.

Измамата е осъществена за девет часа, пресмятат от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.


16
Още по темата: Шументелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре бе, колко *** трябва да си?!? Може да се качи в колата си и да отиде до Варна, обаче не може да се сети, че го мамят при положение, че тия измами не са от вчера и навсякъде тръбят за тях!
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
браво на момчетата.

хора на работа наемат ли?
11
1
 
14
 
! Отговори
Пет преди 7 месеца
Е нямат спиране Бедните пенсионери са ръсят пари по улиците за фалшиви полицаи!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Откакто спряхме стационарния телефон проблеми с ридаещи в слушалката нямаме. Изводите направете сами.
9
0
 
10
 
! Отговори
За наивни пенсионери преди 7 месеца
Пред изборен призив до всички пенсионери! Ако на следващите избори гласувате за мен,ще ви повиша пенсиите на по 2000 лева.Но преди това изтеглете всичките си спестявания и ги внесете в предизборният щаб.Така ще прекъсна измамите,на останалите ми конкуренти т.н."телефонни измамници".
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Интересно ми е дали тази измама е вървежна на запад?!
7
1
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 7 месеца
Хубаво е ,че ходят да гласуват тия.....
6
0
 
20
 
! Отговори
1234 преди 7 месеца
Като чета всеки ден колко мералии има да помагат на полицията,ми е чудно как още има бандюги?
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
бе мен едвам ми дадоха до изтегля 10 бона имах спестявания за кола големи карания бяха че трябвало да се обадя предварително на банката а на тоя дядо как са му дали 17 бона незнам
4
1
 
16
 
! Отговори
СОЦИОЛОГ преди 7 месеца
Добре де, що за *** трябва да си, че да мислиш, че на полицията й трябват точно твоите банкноти и то ВСИЧКИ за акция по залавянето на престъпници (познатата схема). И ако дядото е дементен, за да се хване на този номер (в повечето случаи дементните хора се хващат на това), тогава защо все още е с книжка и може да управлява МПС (дементността му е заплаха за участващите в движението на пътя). Но както и да е, ся в крайна сметка колко още да предупреждават тия пенсионери...
3
6
 
14
 
! Отговори
реалист преди 7 месеца
Къде е полицията?С големите заплати.Лесно могат да прихванат телефона и мястото от където е звъннал измамника.Записите от камерите ще покажат точно кой и кога е взел парите.Ако беше роднина на Баце ,вече да е върнал всичко.Да , ама на кой му пука за стария човек и жена му.На никого.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На мен вече ми е смешно като чета такива неща, наистина. То бива, бива да си ***, да си т.ъ.п, прост и тн ама това нашето минава всякакви граници. Дори се чудя дали медиите не си ги съчиняват вече тези истории, не е възможно просто да има толкова глупави и наивни хора.
1
3
 
20
 
! Отговори
криста преди 7 месеца
Това шуменско семейство става жертва не на алоапашите, а на собствената си огромна, бездънна и безпросветна пр...остотия и гл....упост. Не са за съжаляване никак .