Аятолах Али Хаменей към Тръмп: Сбъркахте!

Изказването на президента на САЩ било глупаво и повърхностно
9 май 2018 15:15, Елка Василева
41
Аятолах Али Хаменей към Тръмп: Сбъркахте!
Аятолах Али Хаменей. Снимка: архив, Reuters

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей нарече "глупаво и повърхностно" изказването, в което президентът на САЩ Доналд Тръмп огласи оттеглянето на страната си от сключената през 2015 г. ядрена сделка с Иран, предаде Ройтерс.

"Снощи чухте, че президентът на Америка направи някои глупави и повърхностни коментари. Той изрече може би над 10 лъжи в изказването си. Заплаши режима и народа, заявявайки, че ще направи едно или друго. Г-н Тръмп, от името на иранския народ ви казвам: Сбъркахте", посочи на сайта си Хаменей.

Още по темата

Иранският върховен лидер даде да се разбере, че Иран няма да остане в споразумението без "солидни гаранции" от страна на Европа, предаде Франс прес.

Аятолахът - най-висшата ръководна инстанция в Иран - неохотно подкрепи иранската ядрена сделка и многократно е критикувал публично САЩ, че не изпълняват ангажиментите си по договора, отбелязва Ройтерс.

Виден ирански депутат съобщи, че парламентът се готви да увеличи разходите за балистичната програма на страната, посочва Асошиейтед прес.

Ръководителят на иранската парламентарна комисия за национална сигурност и външна политика Алаедин Боруджерди каза това след огласеното от президента Тръмп решение да извади САЩ от споразумението.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
26
 
! Отговори
Кумец преди 5 години
До 27. Те не са араби, а перси. Доказателствата които БН представя са с изтекъл срок на давност. И това му го заявиха не кой да е, а европейските му партньори. Чудя защо Израел да има ядрено оръжие, а Иран не. Няма такива демагози
25
15
 
7
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мдаа.. годината е 2018, Доналд Джон Тръмп е във втората си година от президентството, но за някои хора това явно е останало незабелязано, защото при абсолютно всяко негово СПАЗЕНО ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНИЕ, като местенето на американското посолство в Ерусалим, оттеглянето на САЩ от позорното Парижко Споразумене (обслужващо Илюминатските Елити) и сега, поправянето на злодеянието на Обама, който даде ядрено оръжие на една Ислямска държава, каквато е Иран, продължава да презиква вълна изненада! MAGA2020
24
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АРАБИН и ядрена програма......,та тези ще взривят света бе!
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРЕШКАТА Е, ЧЕ СЕ ДОВЕРИХА НА САЩ А НЕ ЗАВЪРШИХА ПРОГРАМАТА СИ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ!
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Садамча тъй разправяше,ама после се криеше в дупката!
21
6
 
14
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Когато злото се бори със зло едно от тях се счита за добро Хората предпочитат да правят бомби въпреки, че днес хората произвеждат много повече храни отколкото е необходимо за да се изхрани населението на земята. Капитализъма създава изкуствен проблем със изхраването на населението на земята и е предпоставка за войни за пари и петрол и контрол.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нормални сме бе хораДева-ил някак си много прилича на Дявол, но какво общо има това със Тръмп и Аврамитите изобщо не е по темата..
19
3
 
0
 
! Отговори
цивилизовани преди 5 години
Иран се ,,сработи с Европа,, не на серния газ обаче към европа и на дрогата
18
2
 
6
 
! Отговори
здрав разум хора преди 5 години
за мирни цели урана не за бомби с мирни цели
17
4
 
5
 
! Отговори
посланици на мира преди 5 години
не правете бомби да не бъркате копчетата ние сме за мир не за войни
16
14
 
5
 
! Отговори
Маке преди 5 години
БГ обича Барак Хюсеинов Обама и неговия наследник и велик дипломат Доналд Тръмп и мрази древните арийски народи.
15
2
 
4
 
! Отговори
нормални сме бе хора преди 5 години
не сме ционисти ни емоционисти ни революционисти ни цион хибриди ние сме нормални ,,революция,, нормалните нв бъркат
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Предпочитам зороастрийците пред уахабитите, защо евреите казват шалом, а уахабитите казват себям .Какво ако Мойсей е бил египтянин и във Сирия създадоха ИДИЛ за да убиват хора почитащи арамейската библия за да не лъсне лъжата за богоизбрания народ
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРАЙ СИ БЕ НЕ ГО ДРАЗНИ БЕ!!!!! :DИ САДАМ ТАКА ГОВОРЕШЕ ПРЕДИ БУШ ДА НАПАДНЕ!!!---------------ВИЖДАШ, ЧЕ Е ЛУД !!!
12
5
 
26
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Израел били казали....Ако трябва да сме честни, даже точно Бени Натаняху 2001 година пред ООН разправяше как са 100 % сигурни, че Садам има оръжия за масово поразяване. И тогава имаха безспорни доказателства. Случая с Ирак е все още пресен, за да вярваме на абсолютно същите игри и манипулации.Всъщност ние тука в България нямаме никакво право на глас, понеже политиците ни са пионки и не отразяват волята на хората, а волята на големите началници.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, този ли предпочитате пред Тръмп?
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който финансира кампанията на президента, той поръчва политиката му в мандата - затова всички президенти са все едно един и същ човек. Трябва да се продава оръжие.
9
14
 
4
 
! Отговори
мъка преди 5 години
и аятолаха като Путин много се разочаровал от Дончо Трънски, а по изборите какви дитирамби бяха от всички източни и южни ***, дума не даваха да им кажеш, че се залъгват нещо
8
11
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАТО СЕ ЗАМИСЛИМ И ДОНАЛД ТРЪМП СИ Е АЯТОЛАХ С ОПРЕДЕЛЕНА КАУЗА !!! ДА ВЕЛИКИЯТ ДОНАЛД Е ПАТОК , НО И ДУМАТА ХАМЕНЕЙ ЗВУЧИ , КАТО " АЙЕ БЕГАЙ" !
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ционистите се подхранват емоЦИОНално със хибридни войни подпалвани от революЦИОНери.