Обединение на Кореите? Сега мирът е по-важен!

Младите в Сеул скептични към помиряването с Пхенян
9 май 2018 17:00,
6

Когато бъде установен мир между Северна и Южна Корея и двата народа могат да ходят свободно на двете места, тогава автоматично, без никакъв натиск ще има съединение.

Това каза Парк Чонг Риул, бивш председател на влиятелната Асоциация на журналистите в Република Корея и университетски преподавател в Sungkyunkwan University, в ефира на "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

Още по темата

Според него е важно първо да бъде установен мир между двете страни и после да се говори за тяхното обединение.

"Мун Дже Ин казва, че неговата задача е да установи постоянен и вечен мир на Корейския полуостров. Обединението не знаем кога ще се случи. Може да е по време на неговото поколение, а може да е и след много поколения, но най-важното сега е да установим мир - постоянен и вечен", каза  Парк Чонг Риул.

Той припомни думите на севернокорейския лидер, че стената на границата не е висока и "ако двата народа се посещават един друг, тогава може да се премахне и тази стена".

Парк Чонг Риул смята, че младите южнокорейци са по-скептични към помиряването със Северна Корея, защото не знаят какво е войната и техните мисли и чувства са различни от тези, които са преживели войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Ако се минава свободна през границата и Кимчо ще избяга в ЮК. СК ще остане като музей на глупостта.
2
3
 
4
 
! Отговори
Пич преди 5 години
А, да бе, обединение! За какво са им на Ю. Корея тези севернокорейски дрипльовци? Да им се довлачат някакви мизерници, и да им разправят после колко добре е било при социлизма и колко е зле при капитализма. И да ползват държавни помощи до живот. Нали го гледаме сега тези селяци от цялата страна как се довлачиха в София и си плачат за бай Тошо, пък у пускат червената бюлетина. Всички тия само дърпат нещата назад. Да си останат в С. Корея, и да си градят развития социализъм.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
mazeltoff da si napravjat naprao.