Славия спечели Купата след дузпи, Левски отново загуби финал

"Белите" триумфираха след 120 минути и наказателни удари
Обновена: 9 май 2018 22:39 | 9 май 2018 22:14, Красимир Ангелов
193

Снимка: Булфото

Отборът на Славия спечели Купата на България по футбол!

"Белите" победиха "Левски" с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Като цяло "Левски" тотално надигра "Славия", но в крайна сметка загуби финала за Купата на България.

Двата отбора не успяха да си вкарат голове за редовните 120 минути и се стигна до ударите от бялата точка, в които "белите" показаха по-здрави нерви. Така най-старият столичен клуб отново лиши "сините" от трофей след 2013 г., когато поднесоха титлата на Лудогорец на тепсия след онова 1:1 на "Герена".

Левски пък загуби трети пореден финал за Купата, след пораженията от Берое и Черно море. Така отборът няма трофей от 2009 г., когато за последно стана шампион.

В редовните 90 минути Левски тотално надигра Славия, но изпусна един куп положения. Още в началото Георги Петков спаси дузпа на Жорди Гомеш, после ветеранът се превърна в големия герой, отразявайки всичко възможно. След удар на Габриел Обертан и гредата се оказа пръв помощник на "белите", които до допълнителните 30 минути не създадоха нито една опасност пред Божидар Митрев.

В продълженията Левски отново изпусна по-добрите положения и така се стигна до дузпи. При тях Петков отново беше над всички, след като спаси ударите от бялата точка на Кали Тиам и Роман Прохазка, а за "белите" пропусна единствено Ивайло Димитров. Така Славия спечели първа Купа на България от 1996 г.

Всичко за финала за Купата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
4
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 5 години
Титлата е факт. Всичко останало са коментари на комплексари.
122
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Това не е ЦСКА"Това не е ЦСКА, защото истинският ЦСКА фалира...."ОК, както и да е "не е" ЦСКА, сигурно е Мики Маус! Но от това на теб някак по-леко ли ти става, че на Подуяне от 9 г. и.... продължаваме да броим няма купи и титли, както и отбор няма...
121
0
 
8
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
прокобата на ордена, който агент Тара цоцна
120
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво.... Отбор съставен само от българчета, предимно младежи, победи прехвалените "звезди" на Подуяне, събирани от плажове и аматьорски дивизии, но звучащи "убедително", като имена! И какъв е смисъла - да бяха излезли с юношите срещу Славия, отново щяха да паднат! Фактите показват, че най-силен отбор са имали /и не само те/, когато там са играли българи - Сираков, Гибона, Спасов... А през най-ново време бягат талантливите им юноши, за да играят футбол - Стивън Петков, Балтанов...
119
1
 
15
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 5 години
До Това не е ЦСКАТова не е и ,,Левски,, !!! Истинският ,,Левски ,, умря ,когато стана ,,Динамо ,,към МВР, ,,Пощенец,, към др. Цола Драгойчева,, ,,Левски Спартак към Държавна сигурност, ,,Витоша,, и последно е ФК ,,Лафчис,, 1992 !!!
118
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, че гледам мачове, нито ми дреме за БГ първенството, но прочетох имената в съставите на двата отбора. Ами радва ме това, че в Славия са с български имена и са взели купата. В Левски от 14 играча, които са били на терена само 3 или 4 са българи.
117
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛАВИЯ е един от малкото български отбори в първенството.Браво момчета.Браво на Венци Стефанов.Не е като мафиота Домузя и приятлечето му Рапоня.
116
0
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
При толкова подкрепа от БФС, Съдийска комисия,лично от другаря Боросов, ФК ,,Лафчис,, 1992 отново пропадна !!! То не бяха хвърлени на вятъра пари да докарат Ривалдо,то не бяха закани и накрая същата говежда история-отново няма купа !!! Колко тъжно е да си от краварите !!!
115
1
 
16
 
! Отговори
Лс преди 5 години
Некадърници! Пред такава публика да не можеш за победиш. Срам. Никаква Европа. Вие сте позор. Докога ще събираме куци чужденци за пирови робеди и накрая нищо...
114
1
 
14
 
! Отговори
Калъфката преди 5 години
на купата и тая година спечели някогашният отбор на социалистическата полиция,а понастоящем на ГЕРБ -ФК ,,Лафчис,, 1992....
113
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно вярно 116,така е.Аз затова намразих Левски ,именно заради тези нови техни фенове плюещи всеки човек не левскар и всеки не софиянец.Та те викат селянин на всеки ,който не е от София и не е левскар .Смешна и трагична работа ,но това всякаш е част от пълното оглупяване на страната ни.
112
1
 
13
 
! Отговори
А преди 5 години
НАЙ МЕ Е ЯД,ЧЕ ГЛЕДАТ ЦСКА,ВЕРНО ГЛЕДАТ СЕ НАЙ ДОБРИТЕ,НО ОТБОРРА НА СИНИТЕ,ВИНАГИ СА БИЛИ ПОД ШАПКАТА НА ДС,СЕГА НА ВЛАСТТА,НО ВЪВ ФУТБОЛА ИМА НЕПИСАН ЗАКОН,КОЙТО СЛЕДВА СВОЯТА ПРАВДА,ТОВА ГО ЗАБРАВЯЯТ МНОГО ХОРА.СТАРИТЕ ЛЕВСКАРИ СА ЧЕСТНИ И РЕАЛНИ ХОРА,НО СЕГА МЛАДИТЕ ПЛЮС,НЯКАКВИ ПИШЕЩИ ЛЕВСКАРИ НЯМАТ РЕАЛНА ПРЕДСТАВА ЗА ФУТБОЛА,ТЕ СА ЗАВЗЕЛИ ВСЕКИ ЪГЪЛ,ВСИЧКО ЗА ТЯХ Е СИНЬО,НЕ УВАЖАВАТ ПРОТИВНИКА,ЕТО ЗАТОВА СЪДБАТА ГИ НАКАЗВА.НЕ МОЖЕСАМО С ВРЪЗКИ СЪДИИ,ВЛИЯТЕЛНИ ХОРА ДА ПРАВИШ СПОРТ,СЪРЦЕ.
111
0
 
10
 
! Отговори
Колос преди 5 години
Имаше един Мислител в един друг сайт и няколко години се плюхме заради тоя Левски .Чудя се дали се е освестил вече и той ,особено след вчера .
110
0
 
31
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Браво на Славия! Само българчета! Доста слабо играха, но натриха носовете на наемниците!
109
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави се поредна грешка и се говори преди мач, че Левски е фаворит. Не си извадиха поука от мача на Герена преди 5 години. Няма и кой да помни. Левски по традиция играе трудно срещу Славия. Груба тактическа грешка, да мачкаш отбор цялото време и то безплодно. Със Славия се играе разточително, бавно, и се чака положение. А така само напрежение да се вкара гол и още по-големи пропуски. Лошо бате Дельо, лошо. Освен това знаеш, че много от изгонените от Левски отиват в Славия и играят на макс.
108
3
 
20
 
! Отговори
Гриша Ганчев преди 5 години
Но стига ми тая награда за лефски да няма награда
107
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страната плаче, защото синьото юначе Левски не можа да спечели купата! Толкова бяха сигурни, че ще победят Славия, че се бяха приготвили за банкета. Но, едно голямо Но, им лизна купата под носа и това но беше един отбор, който е далеч по-беден. Но работи с български футболисти предимно. Легионери си е легионер, парите го интересуват и нищо друго. Загубата на Левски е Божие наказание за контузията на Каранга! Всичко се връща.
106
0
 
24
 
! Отговори
Е ? преди 5 години
Като не могат да играят футбол , как им плащат на сините момченца и колко им плащат? Докога пари ще се перат по тези клубове? Кой ги проверява за пране на пари? Или прокуратурата е заета да проверява българските пенсионери с 200 лв пенсии ?
105
8
 
18
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Срам за Левски .Отбора на Славия сьс нищо не показа ,че заслужава да спечели.Имах чувството ,че белите са отбор от Б група...срам срамммм
104
23
 
10
 
! Отговори
ЦСКА за смях преди 5 години
За жалост България се превърна в страната на ЦСКА-тата и турските сериали...