Славия спечели Купата след дузпи, Левски отново загуби финал

"Белите" триумфираха след 120 минути и наказателни удари
Обновена: 9 май 2018 22:39 | 9 май 2018 22:14, Красимир Ангелов
193

Снимка: Булфото

Отборът на Славия спечели Купата на България по футбол!

"Белите" победиха "Левски" с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Като цяло "Левски" тотално надигра "Славия", но в крайна сметка загуби финала за Купата на България.

Двата отбора не успяха да си вкарат голове за редовните 120 минути и се стигна до ударите от бялата точка, в които "белите" показаха по-здрави нерви. Така най-старият столичен клуб отново лиши "сините" от трофей след 2013 г., когато поднесоха титлата на Лудогорец на тепсия след онова 1:1 на "Герена".

Левски пък загуби трети пореден финал за Купата, след пораженията от Берое и Черно море. Така отборът няма трофей от 2009 г., когато за последно стана шампион.

В редовните 90 минути Левски тотално надигра Славия, но изпусна един куп положения. Още в началото Георги Петков спаси дузпа на Жорди Гомеш, после ветеранът се превърна в големия герой, отразявайки всичко възможно. След удар на Габриел Обертан и гредата се оказа пръв помощник на "белите", които до допълнителните 30 минути не създадоха нито една опасност пред Божидар Митрев.

В продълженията Левски отново изпусна по-добрите положения и така се стигна до дузпи. При тях Петков отново беше над всички, след като спаси ударите от бялата точка на Кали Тиам и Роман Прохазка, а за "белите" пропусна единствено Ивайло Димитров. Така Славия спечели първа Купа на България от 1996 г.

Всичко за финала за Купата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега олитата от ЛеФски намесиха отбора на ЦСКА??? Отбор от българчетата на Славия, заби един силен шут на тлъсто платените наемници от ЛеФски и ги изпрати в нищото. Снощи и днес от стадион Герена се чува силен плач, мъка се лее от всички сектори, хлипане и хълцане. Ама много гадни тези Слависти, не се съгласиха да пуснат аванта на нещастието ЛеФъски, лоши хора хей!
102
5
 
23
 
! Отговори
nina преди 5 години
До Цска умря:Не зная дали този, който го е писал е неграмотен /ЦСКА, а не Цска/ или не, но явно толкова мрази ЦСКА, че след сгромолясващата победа на "Славия" е решил да търси утеха в статистиката за мачовете "Левски" - ЦСКА!Смешно и толкова... жалко!
101
24
 
8
 
! Отговори
Това не е ЦСКА преди 5 години
Това не е ЦСКА, защото истинският ЦСКА фалира на 9.09.2016г. и защото ЦСКА-София е съвсем нов отбор произлязъл от сливането на Литекс и Етрополе без история и титли, както окончателно заключи УЕФА.
100
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туристическо дружество ФК Левски - София набира млади и стари туристи за леки разходки в планината, пеене на туристически песни и пиене на чай. Моля, записването става на стадион Герена всеки ден от 09.00 до 17.00.
99
2
 
40
 
! Отговори
nina преди 5 години
"... "Левски" тотално надигра "Славия"..."Вярно???Хайде, стига с тези заучени фрази - те не "топлят" дори левскари!Кой кого е надиграл се вижда в резултата. В крайна сметка, той е важен!Честита купа на славистите!!!
98
24
 
5
 
! Отговори
Цска умря преди 5 години
По повод сформираното селско тимче от Етрополе и Ловеч, откраднало името на вечния съперник Цска, НИЕ ФЕНОВЕТЕ НА ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ РЕШИХМЕ СЛЕДНОТО: Поради фалита на Цска на 09.09.2016г. вече не съществува ВЕЧНОТО ДЕРБИ! А то завърши окончателно с 188 мача, от тях 78 победи за ЛЕВСКИ, 47 равенства и 63 загуби при голова разлика 268-251 в полза на ЛЕВСКИ!!!!! Единственото нещо, което не може да се промени на този свят са фактите, а те са трагични за покойния Цска.
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левче по левче - вирвир по вир - язовир и тн.
96
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сега е Синята лавина нали от тук до Филипинитеславата и вече май отмина мъката отново е при сините.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе като посъберат още малко мангизи ще видишелате хиляди ескадрони.
94
6
 
20
 
! Отговори
Червено Величие преди 5 години
Ах колко жалко е да си левскар в наши дни, дори кучетата не те пре.пикават от жал, България си има своите ГОРДОСТИ-ЛУДОГОРЕЦ И ЦСКА, може да си позволи и един позор-*** спортен клуб-ЛИГАВСКИ
93
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Химн на Цска:-Леевски, левски, шампион!
92
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не мога да разбера защо големият разбирач хубчев като под негово ръководство правим красиви загуби защо до сега не е взел за вратар гошо петков явно толкова разбира завалията от фудбол има можещти и неможещти няма стари и млади ама с такова инатливо магаре като хубчев можеш ли да излезеш на глава
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като ви се каза че с този треньор не става вие ревнахте и застанахте зад него сега си сърбаите попарата докарахте един вагон чужденци на юруж така не става в голяма безпътица сте да знаете левскари трябва да се реже до корен ново начало с нови хора милеещи за каузата ЛЕВСКИ
90
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От синята лавина,бяла тишина остана!!!
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как викахме на туристите едно време, такива туристи като отбора на Левски, ехоооооо, ехоооо, де!! Бяха сигурни, че ще победят, точеха зъби за купата но не казвай хоп преди да скочиш. Левскииии, ехоооооооо!!!
88
1
 
35
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 5 години
Посмяхме се отново със сините приятелки, които основно наблягат на оранжевите песнички. Живи и здрави да са и все така да ни радват.
87
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре,добре, аз съм доволен.От Сухата река съм и ако бяха спечелили щяха да избухват цяла нощ и да трупат отпадъци по улиците.А сега-тихи кротки,леко тъжни сини фенове по групички унило се наливаха с бира по улиците.Дори не чупиха нищо което е похвално.Браво на вратарят на Славия за пореден път доказва,че един добър вратар е по-ценен от цял отбор бездарници.А и всъщност Славия са си българи.А от Левски 2-3 макс.
86
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хо - Хо - Хо! Каква прекрасна вечер! Левски пак паднаха. Отворил съм си биричка, пия си вкъщи и се кефя.
85
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както каза другарят Венци Стефанов, Славия спечели купата на Съветската армия.
84
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САМО ЦСКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!!!