Славия спечели Купата след дузпи, Левски отново загуби финал

"Белите" триумфираха след 120 минути и наказателни удари
Обновена: 9 май 2018 22:39 | 9 май 2018 22:14, Красимир Ангелов
193

Снимка: Булфото

Отборът на Славия спечели Купата на България по футбол!

"Белите" победиха "Левски" с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Като цяло "Левски" тотално надигра "Славия", но в крайна сметка загуби финала за Купата на България.

Двата отбора не успяха да си вкарат голове за редовните 120 минути и се стигна до ударите от бялата точка, в които "белите" показаха по-здрави нерви. Така най-старият столичен клуб отново лиши "сините" от трофей след 2013 г., когато поднесоха титлата на Лудогорец на тепсия след онова 1:1 на "Герена".

Левски пък загуби трети пореден финал за Купата, след пораженията от Берое и Черно море. Така отборът няма трофей от 2009 г., когато за последно стана шампион.

В редовните 90 минути Левски тотално надигра Славия, но изпусна един куп положения. Още в началото Георги Петков спаси дузпа на Жорди Гомеш, после ветеранът се превърна в големия герой, отразявайки всичко възможно. След удар на Габриел Обертан и гредата се оказа пръв помощник на "белите", които до допълнителните 30 минути не създадоха нито една опасност пред Божидар Митрев.

В продълженията Левски отново изпусна по-добрите положения и така се стигна до дузпи. При тях Петков отново беше над всички, след като спаси ударите от бялата точка на Кали Тиам и Роман Прохазка, а за "белите" пропусна единствено Ивайло Димитров. Така Славия спечели първа Купа на България от 1996 г.

Всичко за финала за Купата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
34
 
! Отговори
бай Митю преди 5 години
Остана ли място в специалната витрина за калъфки на Гейарена?
2
0
 
56
 
! Отговори
НЕОТРАЛЕН преди 5 години
На тези само името им е Левски, 10-ет години без купа в тоова смешно първенство и да се наричаш гранд е смешно, футболистите им реват заради някаква си купа на БГ, сякаш са загубили ШЛ, но това е така защото всички са посредтсвени и знаят, че това им е максимума и накрая няма и купа !
1
0
 
43
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Каква я мислихме, каква стана. Пак се ос....хме.