Напрежение между САЩ и Иран – губеща е Европа

Възможни са задкулисни преговори, коментира Боян Чуков
10 май 2018 10:45, Василия Пейчева
19

3103 гледания   |  Още видео

Може да бъде направен опит за унищожаване на ядрените съоръжения на Иран, но те са много дълбоко, прогнозира политическият анализатор проф. Михаил Константинов след оттеглянето на САЩ от иранското ядрено споразумение.

Според него едва ли ще се стигне до директна атака срещу Иран, тъй като страната е твърде голяма и богата. Проф. Константинов е на мнение, че излизането на САЩ от споразумението не говори достатъчно за това, което се случва.

Припомняме, че до последно европейските лидери се опитваха безуспешно да убедят Доналд Тръмп да не скъсва подписаното през 2015 г. ключово споразумение, тъй като то облекчава частично санкциите срещу Иран в замяна на съкращаване на програмата му за обогатяване на уран.

"Французите са категорични, че това решение на Тръмп удря Европа. Загубите са чудовищни, става дума за милиарди долари", обясни пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Боян Чуков.

Той каза още, че е възможно задкулисно да вървят преговори между Иран и САЩ, а евроатлантическата лоялност към САЩ започва да става непоносимо бреме за Европа.

Междувременно израелската армия нанесе масирани въздушни удари срещу военни обекти в Сирия. Атаката започна, след като ирански военни изстреляха близо 20 ракети по позиции на Тел Авив в района на Голанските възвишения.

"Израел няма стратегическа дълбочина. Може да съществува само, ако предварително нанася удари. Нетаняху започва да има проблеми с Путин. Целта на американците е да се разбие временната коалиция Русия - Турция - Иран", каза още Боян Чуков.

По думите му Турция въобще няма да се съобразява със санкциите, които налагат САЩ и ще си преследва целите в Северна Сирия.


19
Още от Топ новини
Иран, САЩ, ОПЕК, че и лято идва... урожай за бензиностанциите!
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Губеща била Европа. Ами то това беше целта на Тръмп.
13
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цялата Американска външна политика след 1945 е основана на това да държи Европа покорна и слаба и никога в съюзни отновешения с Русия.
...
Интересно защо всички които са били в съюзни отношения с Русия не искат и да чуят повече за нея?
12
1
 
25
 
! Отговори
Турчина преди 1 седмица
Сметките са много тънки, които ние няма как да разберем! Но едно е сигурно САЩ не може да си позволи да има мир! То се храни от войните и никога няма да изтърве възможността някъде по света да запали война та да им върви оръжейния бизнес.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този по какво е професор? По изборни шашми ли?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хааа
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цялата Американска външна политика след 1945 е основана на това да държи Европа покорна и слаба и никога в съюзни отновешения с Русия. За целта след 1991 успяха да изградят т.н. анти-руски периметър в И.Европа - линия по географската дължина от враждебно настроени към Русия страни, в които политиката се гради на принципа на русофобията. Последната страна от периметъра - България, но тук тази политика среща голямо съпротивление сред населенеито.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изобщо не обръщайте внимание на приказките на десе продукта Боян Чуков. Едно си знае баба едно си бае. Русия та Русия, величие голямо и навсякъде по всички земни кълбета.

А за професор Константинов нямам достатъчно думи за да отразя излъчваните от него глупости.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
турция ще партизанства пак
значи е с ИРАН
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Войната е удобна за краваритер петрола ще поскъпне и петро-доара ще поскъпне също и за банкерите е добре. Иран са богати и могат да си купят супер оръжия от Русия и Китай стягайте се глобализатори славяно-арийците ще ви скъсат пърдялниците.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боян Чуков мога да слушам с удоволствие винаги, но професора-матеметик какво ти разбира от геополитика?
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми нали до вчера макарона се прегръща с тръп
3
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако до 2025 година няма световна война, с Европа ще се съобразяват толкова, колкото днес с Мароко. Ако до тогава има световна война, Европа ще бъде ненаселена територия. Има един малък шанс, моите предсказания да не се случат. Този шанс е, европейците спешно да си изберат ръководители, работещи за защита на интересите на Европа. Както вече споменах, шансът за това е малък.
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ играят срещу Европа, а брюкселските зелки си играят на демокрация
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Естествено,че е губеща с такива като Юнкер и Макрон и Сие които само се събират да обсъждат ситуации като се случи нещо и практикуват празнословие,докато европейските държави продават оръжието си на разни терористи