Нова смърт заради доплащане на лечение! Жена не събра 10 000 лв...

Пациентски организации обвиняват зам.-министър в бягство от отговорност
Обновена: 10 май 2018 16:14 | 10 май 2018 11:15,
189
Нова смърт заради доплащане на лечение! Жена не събра 10 000 лв...
Снимка: Pixabay

Жена почина докато чака да се реши казусът й с доплащане на животоспасяващо лечение, което близките й не могат да си позволят.

За това алармираха пациентски организации "Заедно с теб", сезирани от дъщерята на починалата жена. Според новите правила за медицинските изделия Здравната каса плаща изцяло някои от тях.

Майката на Радост Теохарова е имала нужда от транскатетърно протезиране поради аортна стеноза с усложнения.

Жената била диагностицирана през февруари и била насочена за въпросната дейност с медицинското изделие, за което от 1 април трябва да доплати 10 000 лв.

Още по темата

Докато чака да се намери решение на казуса, тъй като сумата е непосилна за семейството, пациентката починала – на 30 април, три дни преди рождения си ден.

Пациентските организации обявиха смъртта на жената за "втори вот на недоверие към зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева" заради доплащането на животоспасяващи медицински изделия и липса на диалог.

Това е вторият подобен смъртен случай за по-малко от месец. В края на април жена почина докато чакаше да се намерят средства за смяна на аортна клапа. Тогава от болница "Света Екатерина" съобщиха, че причината за смъртта не е доплащането на импланта, а тежкото състояние на жената.

След втория смъртен случай пациентските организации обвиняват зам.-министър Начева в бягане от отговорност за доплащането на медицински изделия, създаване на напрежение у пациентите, които вместо да се грижат за здравето си, мислят за протести.

"Очакваме спешен и официален отговор от институциите вярно ли е твърдението на бившия подуправител на НЗОК д-р Димитър Петров, разпространено в медиите, че г-жа Начева е подправила незаконно някои цени на медицински изделия в документите, които е издала Комисията на НЗОК, тъй като пациентите са изключително разтревожени от така създаденото напрежение", обявиха от пациентските организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В същата прехвалена болница, след смяна на клапа на моя позната я заразиха с хипатит В? Как е станало това, като и обяснено, че не се е наложило кръвоприливане? А там се смучат най-много пари от Касата. Сега трябва да ги осъди за заразяването!
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СИТИ КЛИНИК ШЕФ 01Във вашата болница работят касапи, които за да вземат някой лев, оперират за щяло и нещяло.
161
0
 
5
 
! Отговори
причинно-следствен преди 5 години
Защо няма пари за здравеопазване и фалират болници? Защото са източени от бюджета чрез обществени поръчки. Тогава какви са тези, които източват бюджета? Не са ли убийци и не заслужават ли да *** като ***?
160
0
 
8
 
! Отговори
varg преди 5 години
Здравният геноцид на демокрацията
159
4
 
3
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 5 години
Официално съобщение от министър-председателяПолучаваме голям брой негативен feedback от пациенти в държавни болници. Често болните са неуспешно диагностицирани и живеят в болка и мъка в продължение на години. Чрез справка мога да докажа. Защо един и същ пациент 10 пъти ще ходи всеки месец на 5 различни кардиолози?ЗАТОВА РЕШИХ. Щом държавните болници не лекуват пациенти ще пренасоча пари към лекари, които имат голям брой положителни отзиви от пациенти.Време е да изхвърля ТЪРТЕИТЕ и НЕКАДЪРН
158
4
 
0
 
! Отговори
СИТИ КЛИНИК ШЕФ 02 преди 5 години
продължение... ще откриете нещо много странно. Големия брой регистрирания при специалистти е показателен, че болният е недиагностициран. ПРИЧИНАТА-никой не желае да пусне скъпо изследване. Държавния лекар-специалист иска болния да продължава да боледува и да го посещава всеки месец. понякога един болен пациент посещава 10 различни кардиолози в държавни болници.БОЙКО БОРИСОВ, ЗАЩО НЕ УВОЛНИШ ТЕЗИ 10 ЛЕКАРИ. ПРАТИ ГИ ПРИ НАС В СИТИ КЛИНИК. НИЕ ЩЕ ИМ ДАДЕМ РАБОТА И МНОГО ПАРИ
157
5
 
3
 
! Отговори
СИТИ КЛИНИК ШЕФ 01 преди 5 години
ЧУДЯ СЕ КАК ВЪОБЩЕ ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА Е УСПЯЛА ДА ДИАГНОСТИЦИРА ЗДРАВНО-ОСИГУРЕН ПАЦИЕНТ.Г-н минист-председател Бойко Борисов, хората са с Вас, частните болници са с Вас. Време е д изобличим НЕКОМПЕТНОСТА на "великите" лекари в ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ.Бойко Борисов, можете ли да поискате следната справка от държавната каса и всички държавни болници: - групирайте всеки пациент по брой посещения при специалист - сортирайте по този брой и по тип специалистще откриете нещо много странно
156
8
 
2
 
! Отговори
язе преди 5 години
Никога не съм и няма д гласувам за партия ГЕРБ, но този път обвинявате министър председателя на БЪЛГАРИЯ - Бойко Борисов несправедливо.БОЙКО, прав си. Махни всички социалки и здравни помощи. Държавата не е патерица за сакати хора в нужда. Държавата не е изкуствено сърце за хора, които имат кардио болести. Държавата не трябва да бъде източвана чрез ДЪРЖАВНА ЗДРАВНА КАСА.Бойко Борисов вирни глава нагоре и продължавай да премахваш помощите!!!БЪЛГ. НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТОЛКОВА МНОГО ДЪРЖ. БОЛНИЦИ!
155
2
 
18
 
! Отговори
До Евроатлантик преди 5 години
Браво! Много и пука на зам.-министъра, на министъра, на Боко, че хората умират. Всички усилия сега са насочени към задоволяването и на най-малкия каприз на ерво.гейските представители в България. Пълно обслужване. Хапка, пийка, елитни прос.титутки, всичко. За да се представим добре. Да ни забележат. При тези обстоятелства какво значат няколко починали българи. Все пак държавата няма да се свърши.
154
0
 
35
 
! Отговори
С преди 5 години
В цялата ни история няма такъв феномен : Българи УМИШЛЕНО / планувано / да убиват българи.НЕЧУВАН ГЕНОЦИД !!!!Моля, ако греша - опровергайте ме .
153
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам всички партии да се откажат от субсидиите си . Нека вкарат парите в специален фодн за тези, които имат нужда от медикаменти и помощни средства, които трябва да се доплащат. Тези пари да се ползват и за поканване на чуждестранни лекари да извършват операции тук.така хем ще е по-евтино,хем наши лекари ще се обучават да правят тези операции.
152
5
 
0
 
! Отговори
Министър преди 5 години
ОФИЦИАЛНО от МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ.Пациенти, които са били регистрирани в държавна болница с направление за специалист и не са били излекувани от лекаря. Пациенти,регистрирани през последните 4 месеца, които все още имат болки(симптоматика) да изпратят името си и болницата.КОНТАКТИ София,Пл. България 1, НДК Административна сграда,ет. 17. Тел: 02 490 13 13 e-mail: pr***gerb.bgПартия ГЕРБ ще направи нов закон за пренасочвае на Вашия здравен портфейл и Вашите здравни вноски от болници с нега
151
3
 
0
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 5 години
Тъй като се краде! Тъй като поличавам оплаквания от пациенти, които се влачат по болници и никой не ги лекува. Реших! Постепенно парите в ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНА КАСА И ДЪРЖ. БОЛНИЦИ ЩЕ СЕ НАМАЛЯТ.ЧАСТНИ БОЛНИЦИ ИМАТ МНОГО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ(въз основа на положителен пациентски feedback).ВСЕКИ, ПАЦИЕНТ НЕДОВОЛЕН ОТ ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА. ВСЕКИ,КОЙТО НЕ Е ИЗЛЕКУВАН. ДА СЕ ОПЛАЧИ. МОЛЯ, САМО ЗА ИМЕ НА БОЛНИЦАТА И ПАЦИЕНТ. НДК Административна сграда,ет. 17. Тел: 02 490 13 13 e-mail: pr***gerb.b
150
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА БЕШЕ ВЛЯТ ОТ БОРИСОВ В ОБЩИЯ БЮДЖЕТ И САМО ПОЛОВИНАТА ОТИВАТ ЗА ЗДРАВЕ ОСТАНАЛОТО ЗА ЗАПЪЛНАВЕ НА ДУПКИ В БЮДЖЕТА!!!ИЗБРАХТЕ СИ БУДА УБИЕЦА НА БОЛНИЦИТЕ И ЗДРАВЕТО ТОВА БЕШЕ ПРЕЗ ПЪРВИТЕ МУ ДВА МАНДАТА!!!НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО ГЛАСУВА ЗА БУДА УБИ ТАЗИ ЖЕНА!
149
4
 
0
 
! Отговори
ОФИЦИАЛНО 2 преди 5 години
Защо се мъчите с държавните болници, държавната здравна каса. при нас няма подкупи. разберете! щом теглите чертата и накрая ще изчислите резултата - РАБОТИМ ПО-ЕВТИНО И ВИ ЛЕКУВАМЕ НА БАЗА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ИЛИ СКЕНЕР.Ние не изписваме хапчета без изследвания от МАШИНИ. Държавната каса и в частност лекарите от държавните болници никога няма да Ви изпишат НЕОБХОДИМИТЕ ЗА ВАС ИЗСЛЕДВАНИЯ. АКО ГО НАПРАВЯТ ПАК ЩЕ ПЛАТИТЕ СЪЩАТА ЦЕНА!Искате ли през месец да се влачите при един и същ лекар?
148
0
 
8
 
! Отговори
Mitkyla преди 5 години
За глупости и за депутатски командировка има пари, а за обикновения човек, който ходят да агитират по изборите, пари няма. Е това е нашата скъпа и милна държавичка. Поклон пред вас скъпи(в буквалния смисъл на думата) депутати.
147
4
 
0
 
! Отговори
ОФИЦИАЛНО 1 преди 5 години
съобщение от СИТИ КЛИНИКСити Клиник предлага по-конкуретни цени от тези в Държавната Здравна Каса. НИЕ МОЖЕМ ДА ВИ ДОКАЖЕМ ТОВА МАТЕМАТИЧЕСКИ.Ако ПРЕОРЕНТИРАТЕ своите вноски от ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНА КАСА към СИТИ КЛИНИК (включително и само при нужда от здравни грижи). Лечението ще Ви излиза ПО-ЕВТИНО и 100% ще бъдете ИЗЛЕКУВАНИ ОТ ЛЕКАРИТЕ В СИТИ КЛИНИК. Елате в нашата клиника. Пациентите , които не се осигуряват се увеличават. ОСВЕН ТОВА НИЕ ПРАВИМ ИЗСЛЕДВАНИЯ, а държ.болници-Не!Защо се мъч
146
1
 
20
 
! Отговори
Докога преди 5 години
Световната банка остро предупреди българското правителство да намали драстично доплащането за лечение - пари има! Нарушават се основни човешки права и това се счита вече за престъпление срещу човечеството с лична отговорност на управниците в Хага! Съдете ги персонално!
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8------------------Ти си за ветеринарен дофтур.
144
0
 
13
 
! Отговори
истината преди 5 години
ХОРА, ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ! НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ....