Пачки по 50 и 100 лв. иззети при ареста в Пловдив

Както при Иванчева - броиха и описваха банкнотите на улицата
10 май 2018 10:20, Анисия Иванова
15
Пачки по 50 и 100 лв. иззети при ареста в Пловдив
Архив: Булфото

В пачки по 50 и 100 лв. бяха парите, броиха ги над 2 часа, каза очевидец на зрелищния арест в Пловдив.

Вчера в града бяха арестувани петима души. Те са задържани с подкуп от 50 000 лева.  Двама от тях са служители на ръководни постове в Здравната каса - Иван Деспотов и Влади Манев.

Деспотов е директор на дирекция "Контрол на извънболничната медицинска и дентална помощ". Манев е началник сектор "Контрол на аптеки". И двамата отговарят за търговете с лекарства. Иван Деспотов два пъти е кандидатствал за директор на Районната здравноосигурителна каса, но не е успял да спечели конкурсите.

Още по темата

Другите трима арестувани са дилъри на медикаменти. Според прокуратурата става дума за корупционни престъпления, свързани с търговията с лекарства, както и с източване на Касата.

При ареста им часове наред, по утвърдената вече практика след ареста на кмета на "Младост” Десислава Иванчева, криминалистите броиха и описваха банкнотите.

"До момента няма подобни случаи – да са задържани хора, парите да са в кола и да се касае за такива суми. Ето защо тези случаи са изключителни", обясни пред Нова тв ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев и допълни, че процедурата е регламентирана законово и така трябва да се прави.

Друг очевидец на акцията разказа, че тя е предизвикала голям интерес сред преминаващите, някои дори мислели, че е станало убийство.

Днес предстои прокуратурата и полицията да оповестят подробности за зрелищната акция в центъра на Пловдив..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Не оправдавам действията на здравните служители, но 1,1 млн. какво е сравнение с 4 милиарда откраднати от КТБ, шашмите на Ц.Ц. , Хр.Б. приватизаторите, ликвидаторите на българската икономика на Костов и още и още. Прокурори и съд да направиха нещо! НИЩО!!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
А преди 5 години
Лесни пари -ей това е работа да можеш по документи да въртиш милиони за сметка на народа СРАМОТА .Най вероятно ще излязат невинни а може и службите да си запазят .Полицията ги хваща ама прокуратурата ги пуска-един и същ филм гледаме от доста време ЗАРАДИ такива крадци държавата ни е на това положение.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи органите ако искат могат да се борят с корупцията
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарите започнаха ли да събират дарения?
8
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
стига сте защитавали подобни ***, водещи луксозен живот на наш гръб, голямо унижение, няма що, а да не би такива да не ни унижават нас, спомням си, че народът се претрепа да защитава Иванчева, а в същото време се блъска /народът/ за парче хляб......
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Milionite na mutritr bogataschi koga schte gi broite
6
4
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
е тия па в Пловдив що копират ареста на кметицата фризьорка в София , не можаха ли да проведат акцията на някое затънтено място, където да няма хора? сега и на тия им е уронен престижа, и са им нарушени правата. много работа се отваря на фамилия марковски, за Пловдив да тръгва синът, баща му е зает в София. нищо лично за фамилия марковски!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак "показност". Върнете "задкулисието", тръбят медиите.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Корупцията в такива размели съкествува в България огкакто съветите ни окупираха и се насадиха трайно в България. Разните бойковци, ниновци, сидеровци и т.н са продукт на тази привнесена от великата страна система у нас.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция, обичам тази дума
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде чигунени глави, правете фейсбук група за дарения и на тези,че ще им трябва адвокат.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1 Не е вярно, хаос, беззаконие корупция от край време се ширят тук.