Мюсюлманска конференция реши: Атентатите не са ислям!

Седемдесет учени от мюсюлмански страни издадоха фетва
11 май 2018 21:37,
39
Мюсюлманска конференция реши: Атентатите не са ислям!
Снимка: архив Reuters

Мюсюлмански учени от три държави издадоха указ, в който заявиха, че съпроводеният с насилие екстремизъм и тероризъм, включително самоубийствените нападения, противоречи на ислямските принципи, предаде Асошиейтед прес.

Седемдесет видни мюсюлмански учени от Афганистан, Пакистан и Индонезия издадоха указа, или фетва, на конференция в Индонезия за начините за постигане на мир и стабилност в Афганистан, опитвайки се да убедят талибаните да се откажат от насилието.

Индонезийският президент Джоко Видодо, който откри еднодневната конференция, изтъкна ангажимента на Индонезия да помага за установяване на мир в разкъсвания от конфликт Афганистан, посочва БТА.

Той заяви, че конференцията е част от усилията на Индонезия да насърчи ролята на ислямските духовници, или улеми, в подкрепа на мира в Афганистан.

Конференцията в президентския дворец в Богор край Джакарта беше организирана от Индонезийския съвет на улемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяч прас атентатите ще продължат...
5
10
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не съм ги (м)оторизирал да говорят от мое име! Ваш: Аллах
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво са си говорили тия "учени" но оня ден на 9-ти май Биби Натаняху каза нещо на Путин и вожда на световния тероризъм издаде фетва на терористите от ХАМАС да преустановят терора. Изведнъж Абас заговори за мир и отказ от палене на гуми, коктейли *** и всякакви атентати в Израел, а също се отказаха и от така наречения поход на палестинците за атакуване на израелко палестинската граница. С една дума Путин върза пeса си ХАМАС на много къса каишка.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2: nai-mnogo novopokrasteni hristiani v muslimska kochina ima v indonezia. Imenno te sa grabnaka na mestnata ikonomika
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДидоВ Индонезия е толкова "зле",че цели колонии европейци се изнасят натам.Не можеш да поставяш всички държави под общ знаменател.
1
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А убийствоо на неверник дори не е атентат, а в ислямския рай ги очакват 40 девици ако не умре сред невeрниците ги очакват 40 ***.