Вода, кафе, хапване... От кои сутрешни навици пълнеем?

Как започвате деня си, вероятно с голяма чаша кафе?
11 май 2018 09:30, Михаела Лазарова
16
Вода, кафе, хапване... От кои сутрешни навици пълнеем?
Снимка: pixabay

Знаем, че закуската е първото и най-важно хранене за деня. Известно ни е, че нейното пропускане крие риск от нежелано наддаване на тегло. Но кои други сутрешни навици могат да увеличат обиколката на талията ни?

Прекалено много кафе и недостатъчно вода

Как започвате деня си, вероятно с голяма чаша кафе? Според специалисти по хранене, човек се нуждае от повече вода, особено сутрин. Тялото се е дехидратирало през нощта и след сън трябва да го хидратираме.

Също така водата ще помогне да задвижим метаболизма си и да елиминираме голяма част от токсините в червата. Чаша вода ще помогне и на перисталтиката, което ще намали и риска от запек.

Неподходяща закуска

Какви храни включва закуската ви? Банички, тестени закуски, сандвичи, корнфлейкс? Всички тези храни съдържат голямо количество сол, захари, трансмазнини, повлияващи нивата на кръвната захар, които обикновено сутрин са по-високи.

Високата кръвна захар може да доведе до покачване на инсулина, да провокира апетита ви през целия ден и да продължите да се храните нездравословно и в по-големи порции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз да се оплача. Снощи хапнах 4-5 кюфтета и сутринта пърдяx като животно. Жената избяга да пие кафе на терасата.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най хубавото сутрин е да разтовариш самосвала в клозета.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7 - При мен работи, защото губя всякаква чувствителност. Изтръпване минчак лелюстта. Ама тогава си е просто бреме. Не мога да свърша по 1 час и после ме боли цял ден :(
10
1
 
3
 
! Отговори
Затова бягам ! преди 5 години
До д-р Хаус Аааааа - 6те плочки и фигурата на модел на белю ! DUUUH !Това и факта, че на работа седим по 7 часа, а всичките ми хобита са свързани със седене. Ако не са игри на телевизора (имам всички конзоли и над 150 игри), то ще са DnD сесии с колегите.Ако не си разбрал, съм доста социални обърка к дивиденти и хубавото ми тяло (мерси мамо и тате) е единствения начин, да получа секс с и не-***.
9
1
 
6
 
! Отговори
Да фък преди 5 години
От 9 коментара , 6 са Неадекватни и нямат нищо общо с темата ...
8
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 5 години
До АнонименЧе кой те кара да бягаш бе...! *** ли те гони! Изследвай си инсулина на гладно, не е добре работата.
7
1
 
13
 
! Отговори
Средностат. БГ-член преди 5 години
До Анонимен: От дългия си опит ще ти кажа, алкохолът изобщо не върви със секс. Който ти каже че е..е пиян, те лъже. Когато пиеш, артериите ти се разширяват, отпускаш се, няма как да ти рипне пишлето. Техниката на пияния е..ач е, обръща се на другата страна и захърква! Виж на другата сутрин, ти се е..е повече от друг път и ощастливяваш жена си, ако не ти е сърдита, че снощи пак си се напил и си приказвал глупости пред гостите! Обикновено се почва - Ти помниш ли снощи какво каза..., и т.н.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 - Не стигат. Колкото и да се напъваш, повече от 12 минути секс правят само на филмите или алкохол са на хапове. Макса ти е 200 калории. Това ти е ядълка и капочино
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 - Аз ставам в 6 паса, ходя да бягам, после се оправям и отивам на работа. Ако не ям, това означава, че в 1 следобяд ПРИПАДАМ. Точно два пъти го пробвах и заспивах в офиса мн преди обедната. Добре, че сме софтуерни инженери и такива извращения са нормални там. Ако беше истинска работа, щяха да ме изгонят.Но без храна сутринта, живота ми е кошмар до обяд.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
без кафе не става народа е така друго може *** без кафе и пица или закуска не това е задалжително да отавим ядовете за малко доста са през целия работен ден та и закуска ли да не ядем
3
1
 
27
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 5 години
Стига глупости! Кафето е най-добрия стимулатор на изпразването на дебелото черво. Има също диуретичен ефект. Не трябва да се закусва, там е грешката, че още като станем и почваме да се тъпчим. Другото важно нещо е максималното ограничение на хляба, тестените и сладкарски изделия. Друг е въпроса какво се разбира под наднормено тегло, тъй като в България под влияние на жълтата преса и ТВ-предавния се натрапват едни напълно неестествени и нефизиологични анорексични стандарти, особено за жените!
2
1
 
25
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Причината е не колко хапваш , а колко лежиш след хапването.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От водата!Много е калорична!200мл вода са калорийна бомба!