3000 медсестри излизат на протест за по-високи заплати

Те настояват и за увеличение на броя на здравните работници
33
3000 медсестри излизат на протест за по-високи заплати
Снимка: архив "Булфото"

Над 3000 медицински сестри излизат на улицата днес с искане за по-високи заплати.

Те се очаква да се съберат на площад "Независимост" в столицата, за да изразят недоволството си от политиките на здравните власти към медицинските сестри, акушерките и фелдшерите, информира "Дарик".

Още по темата

Организатор на протеста е Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, а проявата се подкрепя от редица пациентски, синдикални и съсловни организации.

По данни на инициаторите у нас в момента работят около 25 000 медицински сестри, а на системата са нужни още 30 000. Акушерките наброяват 4000, а са нужни още толкова.

Средната им възраст е над 53 години, обясни Милка Василева, председател на асоциацията, организирала недоволството.
 


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се въодушевявам от правописни грешки,но да се чете ИЗЦЕДЕНИ,разочаровани и ужасени.
25
2
 
1
 
! Отговори
ПАРТИЯ ГЕРБ преди 8 месеца
ОФИЦИАЛНО СЪИБЩЕНИЕ

Всеки пациент може да подаде оплаквания за некомпетентно здравно обслъжване. Ако сте недиагностицирам или болките продължават след неуспешно лечение или ви казват, че нищо ви няма, а вие имате ясна изразена симптоматика. Изпратете своето име и името на болницата.

КОНТАКТИ София,Пл. България 1, НДК Административна сграда,ет. 17. Тел: 02 490 13 13; e-mail: pr@gerb.bg

ЗАРАДИ ЕДИН МЪРЗЕЛИВ ДОКТОР ЦЯЛА БОЛНИЦА ЩЕ ЗАТВОРИМ!
24
7
 
0
 
! Отговори
оке преди 8 месеца
Г-н. мин. председател БОЙКО БОРИСОВ, моля дайте шанс на всички доктори и сестри в София път за кариерно развитие в ТОКУДА И СИТИ КЛИНИК.

БОЙКО, НИЕ - пациентите с негативен feedback във връзка с некомпетентните здравни услуги предоставени от мързеливи доктори СМЕ С ТЕБ!!! БОЙКО НЕ ИМ ДАВАЙ ЗАПЛАТИ!!!

Никакво увеличение на заплати. Спри ги или ги направи 350 лв месечна заплата. НИКАКВИ ПАРИ ЗА ТИЯ!!!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ужасна плесница зашлевиха на народното здраве след демократичните промени от безскрупулни слагачи ,а мед.сестри са изведени до последната капка сила от кариеристи и печалбари
22
2
 
0
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ преди 8 месеца
Всеки пациент, който не е излекуван, диагностициран, боли го и не е доволен от държавните болници в София да изпрати своето име и името на болницата с негативен отзив.
21
4
 
1
 
! Отговори
Все минуси! преди 8 месеца
А пък аз съм си нормално и добро старо момче което си пада по докторици и медсестри - кво толкова ви обидих?!
20
1
 
2
 
! Отговори
Все минуси! преди 8 месеца
А пък аз съм си нормално и добро старо момче което си пада по докторици и медсестри - кво толкова ви обидих?!
19
4
 
1
 
! Отговори
До номер 4 преди 8 месеца
Виж мила - трябва ти мъж! И аз вампирясвам като си нямам Дама! Трябва ти загорял мъжага,загорял като теб,точка по Въпроса!
18
6
 
1
 
! Отговори
Сестрите са Велики! преди 8 месеца
А запретнеш ли и белата рубашка - иииийехууууу...
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ииии
Отивам аз в поликлиниката в Казанлък да ми взимааат кръъъв.Ии влизам,пред мен една сестра(може би над 40) напръщяла *** ми се завъртя.Кръв ще ми взима.И понеже ние мъжете малко мислим с долните глави и НЕ забелязах,че преди да ми вземе кръв си чистеше....обувката пред лицето ми с памук.И так след това ми взе кръв.Осъзнах колко съм *** ама късно...МЪЖЕ
16
0
 
6
 
! Отговори
Хистолог преди 8 месеца
До 20 _ _ А ако на детето ти му се спука апендикса някъде край Девин???? Сълзи и сополи ще има _ само и дано има хирургия и анестезиология на по малко от 80 км..... Да се смилим и смирим , а ??!!!!!
15
12
 
0
 
! Отговори
Закривай! преди 8 месеца
До Мед сестра

А! Моме! Частните болници НЕ източват никакви каси, защото контролът при тях е мн. по-голям, отколкото в държавните. Заплатени случаи лекуват в университетските болници. Държавните и общински болници в малките и1/2 от окръжните градове сазазакриване. Те нямат нито финансите, нито капацитета да решават заплетени случаи, само гълтат пари. Жлъчки и апендицити не са заплетени случаи.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде на цирка,нали трябва да отчитат дейност от парите които лапат от работещите мед.специалисти по болници ,детски градини училища ,старчески домове...
13
2
 
17
 
! Отговори
мед сестра преди 8 месеца
До Закривай! Частниците не протестират ,защото яко цедят от касата, но те НЕ ОБСЛУЖВАТ ТЕЖКО БОЛНИ! Те превъртат само здрави и ходещи болни! Заплетените и трудни случаи се поемат основно от държавните болници и нали знаете такъв болен не се излекува в рамките на пътечката, а отива и оттатък и това ''изяжда ''още пари ,които никой не ти ги възстановява.За мен частниците не трябва да бъдат свързани с касата ,защото един път те вземат от нея и втори път там ти всичко си ПЛАЩАШ.Ето я разликата!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 4 Kе се чуди ами хващай първия самолет и отивай в някоя страна където се цени повече труда ни.Аз работя в момента в Испания и получавам 2600 евро.Не съм натоварена с лекарски дейности както в България,където те не си измерват и едно кръвно ,затова никога няма да се върна в България.Живея спокойно и съм ценена като специалист.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заплатите на висшия немедицински персонал в държавните болници са унизителни - на химици, физици, инженери..........................те трето качество специалисти ли са???
10
16
 
2
 
! Отговори
Закривай! преди 8 месеца
Сестрите от частните болници не протестират. Лекарите тоже. Проблемът е само в държавните институции от соц време. Закривай!
9
3
 
13
 
! Отговори
мед сестра преди 8 месеца
Бабо милкее много си зле с инфото и цифрите бе бабчеее! вие като си седите на столчетата на измислената организация на сестрите и нищо не правите дигайте си чукалата оттам.Аз работя вече над 10г след пенсия !т е аз съм на 71г заплатата ми я ''увеличиха ''с 50 лв но ми намалиха отпуската е тя стана от 25 на 20 дена е за какво увеличение говорим? Нямам пътечки защото съм пенсия и вземам 570 лв и затова работя още на половин бройка но ми идва множко.Сега ако пенсиите напуснем болниците са аут!
8
1
 
4
 
! Отговори
До N-4 преди 8 месеца
Мацураната е съборетина от 20 век но душата и е Чиста - приветствия,моме!
7
9
 
5
 
! Отговори
Даскала преди 8 месеца
До българин Сега е моментът да се преквалифицира...Учителки си търсят, ще изкара едно "вишшу" и е готова! Ама в тия 5-6 часа, дето според теб работи, не може да иде и да се изпикае...А вкъщи ще забравиш за готвената манджа - ще проверяваш тестове, контролни, ще пишеш доклади, електронни дневници и бележници...Тъй де, нали сте семейство, ще помагаш - пари ти носи жената! УСПЕХ!