Русия отряза от Мондиала виновник за допинг скандала

От Хайо Зепелт тръгнаха разкритията срещу руските спортисти
12 май 2018 08:57,
87
Русия отряза от Мондиала виновник за допинг скандала
Снимка: Reuters

Русия отказва да издаде виза за Световното първенство по футбол на изтъкнатия германски спортен журналист Хайо Зепелт, от когото тръгнаха разкритията за огромен допинг скандал с руски спортисти, предадоха ДПА и Франс прес.

Работодателят на Зепелт, германската телевизия А Ер Де съобщи в изявление, че е научила, че журналистът е в списък на нежелани лица, но Русия не е уточнила защо той е в този списък.

"Според А Ер Де това е уникален случай в нейната история на спортна журналистика и безпрецедентен пример за атака над отразяването на големи спортни събития като Световното първенство по футбол", заяви телевизията, цитирана от БТА.

Неправителствената организация "Репортери без граници" също изрази възмущението си и призова международния футболен управитилен орган ФИФА да осъди решението на Русия и да предприеме стъпки Зепелт да бъде допуснат в Русия.

Зепелт е известен с разследванията си на допинг скандали от 2009 г. След негов документален филм Международния олимпийски комитет замрази олимпийското участие на Русия през декември м.г. за допинг практики и системна манипулация на антидопинговата програма на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. Това принуди руските спортисти да участват като неутрални на тазгодишната зимна олимпиада в Южна Корея.

МОК отмени наказанието на Русия през февруари.

Германското външно министерство съобщи, че работи по изясняване на ситуацията с Хайо Зепелт и при необходимост ще се обърне към руската страна, предаде ТАСС.

Държавният секретар по парламентарните въпроси в министерството Щефан Майер призова руските власти да преразгледат решението си. Обективното и независимо отразяване на Мондиала означава, че "в страната трябва да се допускат и журналистите, които критикуват страната и допинговите й нарушения", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
12
 
43
 
! Отговори
тя преди 5 години
Няма елитни спортисти , които да не взимат биостимуланти , руснаците на са изключение , но само към тях направиха санкции! Щом Русия не го иска , няма да ходи ! Никой не може да ми заповядва в моя дом , кой да пускам и кой -не !
25
12
 
29
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Ами пича да си пише лъжете от разтояние! Верно, ще му кихнат по-малко, но няма да бъде нищо !
24
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ще има ли изобщо световно там?
23
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това само показва наглостта на ушанките, Вместо да се засрамят
22
3
 
14
 
! Отговори
Володя преди 5 години
Смел журналист,щом иска да отиде в Русия :) при тези обстоятелства аз не бих искал, независимо кой-крив,кой-прав :)
21
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде русопродажници, оправдайте се с допинга в САЩ и Европа, в колоезденето и плуването, само не казвайте за допинга, който са вземали в Русия. По света не прощават за допинг, вижте бегачите на 100 метра от САЩ - колко изгоряха, вижте Армстронг, ама руските допингирани никой не ги разкрива и наказва в родината. Само руснаците надават вой, че са жертви и все някой не ги харесва. Оправданията са за слабаците.
20
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не е разкрил тоя. Напротив, отдавна стана ясно, че тоя "скандал" е пълна измишльотина. Също както и със Скрипалови. Оная Юлия сигурно вече са я закопали някъде, за да не издаде истината.
19
17
 
45
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Само така,братушки!!!Светът не се върти само около лъжите на запада.Браво
18
12
 
50
 
! Отговори
:):) преди 5 години
този е спортен журналист колкото цар Киро е цар на българите...момче за пилитически пиръчки под шапката на спорта...миналата година Украина като не допусна Руската участничка на евровизия ,при това в инвалидна количка, що не реваха тез ангажираните западняци с правдата....
17
37
 
16
 
! Отговори
Wonder преди 5 години
Е, сега дори и бойкот бих оправдал. Аз лично смятам да пропусна да посетя това първенство.
16
7
 
22
 
! Отговори
Как... преди 5 години
...е *** ревете ли? Все повече ще ревете о потънете в СИНЯ ТИШИНА.
15
13
 
38
 
! Отговори
А преди 5 години
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ,ВСИЧКО Е ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ,НЯМА НИЩО СПОРТНО,ТОЗИ ЖУРНАЛИСТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА НЕИСТИНИ,СКРИПАЛ Е СЪЩОТО КОЙ ОТ КЪДЕТО ДОЙДЕ СЕ ПОДИГРАВА СЪС СПОРТА,ДРУГИТЕ СА ВОДА НЕНАПИТИ,НЕ САМО ДА МУ ЗАБРАНЯТ,А ДА ГО СЪДЯТ В ХАГА,ЗА ЛЪЖИ И ИЗМАМИ.ТОГАВА ЩЕ ИМА ПРАВДА,ИНАЧЕ ВСЕКИ ЩЕ СИ ПУСКА РАКЕТИ КЪДЕТО ИСКА.
14
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не е някакъв си немец а чист руснак предател продал се за пари. ТОЯ само е написал. Защо не пише за всички останали. В колоезденето е допинг до шия. И в тениса? Запада използва допинга като оръжие срещу Русия. Зор им е кой се допа. Айде бе. А пък на врага ни вода. Така че добре са направили.
13
20
 
16
 
! Отговори
през това време преди 5 години
В Русия е предложен законопроект който третира всяка антируска санкция за углавно престъпление :)))) Едно на ръка колко безмислен е този закон но от друга страна, първият който трябва да бъде съден е Путин :))) и по точно за забраната на внос на хранителни продукти от ЕС с което директно санкционира Рашка :))))
12
9
 
20
 
! Отговори
Пурко преди 5 години
Да бе да,атлетите на САЩ бе забранени субстанций
11
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде на амбразурата русолюбци, защитавайте допинга... хахаха слабо се представяте... кажете за малките негърчета как ги бият в САЩ, кажете нещо за нашите депутати, ама само не коментирайте по същество за допингираните в Русия... тя има нужда от защита, че е слаба.
10
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така, в САЩ каквито и да са, няма да ги коментирам, не прощават за допинг толкова лесно, Армстронг му разказаха играта. В Русия не става, там е беззаконие, национален манталитет. Ама фактите нямат значение, като си обичаш страната (Русия) каквото и да напишат в българския интернет, пак ще ги защитаваш и ще я браниш.
9
11
 
40
 
! Отговори
BB преди 5 години
И ДОБРЕ СА НАПРАВИЛИ
8
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно решение на руснаците, може и без тоя журналист.
7
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде русолюбци, пишете какви са велики руснаците и как ги е страх от един журналист хахахахаха...