Мей искрено: Можете да ми имате доверие за Brexit!

Британският кабинет е силно разделен по въпроса за споразуменията с ЕС
Обновена: 13 май 2018 17:27 | 13 май 2018 17:22, Анисия Иванова
28
Мей искрено: Можете да ми имате доверие за Brexit!
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей пише днес в статия във вестник "Сънди таймс", че може да й се вярва, че ще изпълни обещанието за Brexit. Тя обаче допълва, че нещата не могат да станат без компромиси. Възможно е това да е предупреждение към британския кабинет, който е силно разделен по въпроса за митническите споразумения с ЕС, предаде Ройтерс.

Разногласията в кабинета по въпроса излязоха на показ във вторник. Тогава министърът на външните работи Борис Джонсън окачестви предложенията за митническо партньорство на Великобритания с ЕС след Brexit като "безумни".
Решението на Мей Лондон да излезе от митническия съюз с Брюксел се превърна в един от най-проблемните въпроси в дебатите около Brexit. Той противопостави от една страна шефове на компании и проевропейски активисти, а от друга - група евроскептични депутати.

Въпросът почти блокира дискусиите за Brexit в Брюксел и политиката във Великобритания, където депутатите, подкрепящите излизането от ЕС, се изредиха да заклеймяват варианта, който, както се твърди, е предпочитан от Мей.
 "Митническото партньорство" предвижда Великобритания да събира мита от името на ЕС, за да поддържа свободния поток на търговията със съюза.

Според "Сънди телеграф" най-малко 28 министри от кабинета на Мей възнамеряват да блокират предложението й. Но в статията си в "Сънди таймс" тя пише: "Можете да ми имате доверие, че ще изпълня обещанието за Brexit".
Сред някои министри от кабинета й, се обсъжда и друго предложение, което предвижда да се разчита на технологиите на бъдещето, за да се улесни търговията след Брекзит. ЕС отхвърли и двете предложения.

В статията си Мей допълва, че тя е представила различни варианти, но подчертава, че Великобритания ще напусне митническия съюз с ЕС, за да може Обединеното кралство да създаде своя независима търговска политика. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 5 години
Франция цивилизова британските острови, но дивашката им природа остана. Vive la France! Най-значимата страна за Цивилизацията от времето на Рим насам! Вън британските киселяци.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Херцог Балкански 16А защо стоите на тръни в Българоя заради Англия??! Много умело се само застреля със собствения ти коментар! :))))))))))))А мигрантите идат ли идат у дома ти! :)))))))) Да беше в Унгария да ти повярвам! :)))))
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-ха 17Ако имаше въобще кесия! :))))) Като гледам колко нашенци бродят със "свалени" *** направо не е истина за население от под 7 милиона! Та ни и личи!
17
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Казано е:"Доверие-всекиму,вересия-никому!".Демек-да и верваме на Мей,ама да си пазим кесията!Щото от тия британски евреи само шмекерии може да се очакват...
16
2
 
4
 
! Отговори
Херцог Балкански преди 5 години
Ама разбира се,чме ви имаме доверие. Айде по-бързо през вратата и да ви няма! Стоим на тръни и чакаме индо-европейчото да напусне новия ни дом като много внимаваме да не отнесе салатиерата и сладките на тръгване. Айде къш!
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Ами то може ли да се каже нещо хубаво за нас в момента? Потънали сме в корупционни схеми, гражданите ни умират защото не им достигат средства да се оперират и продаваме докторски дипломи за няколко хиляди евро. Станахме популярни и с имотните измами и започнаха да се оттеглят инвестициите. Нямаме държава а англичаните имат. Само им погледни задълженията на техните нотариуси.
14
9
 
6
 
! Отговори
Голем си Боже преди 5 години
Тия ингилизи добре че излизат от сьюза, инак както бяха почнали да ни плюят немаше да има спиране с обидите и провокирането на останалите ЕU дьржави срещу нас!
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им имаме МИ6 на англичаните че да знаем със сигурност! Ние имахме едни жалки селяци които бяха от "разузнаването" и които главно следяха да не излезе нов виц за Тишо! Щом така официално ги набедиха значи имат доказателства. На всеки е ясно че не можеш да вярваш на бивши соц-държави. Както затулиха убийството на Георги Марков така и това! А в момента ние сме с тотално свалени *** че да можем да дадем сносно становище по въпроса!
12
1
 
16
 
! Отговори
НЕЕЕ преди 5 години
Доверие на Англия която излъга целия свят и сътвори сериозно напрежение с провокацията и лъжата с "отравянето" на предателя и щерка му?!
11
4
 
8
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
Русия остава последната надежда на Западна Европа!
10
2
 
7
 
! Отговори
Тт преди 5 години
Тая баба мисли за брекзит пенсия това мисли
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Гласуваха за да ритнат и събудят някои нашенци да почнат да учат езика за да не са тотално заварени пред Булсатком. :))))))И да понаичат някои факти без да повтарят чутото от Кольо или Запрян!:)))))))
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали, то за това дирим подаяния да си спасим алпиниста за разлика от Англия, която до сега да е обърнала Хималаите без да се публикуват банкови сметки за помощ. Личи си от дълбоко кой ще е сральото.:))))))
7
2
 
15
 
! Отговори
ИВАН преди 5 години
До АнонименТези британци,дори не разбраха за какво гласуват,какви са последствията-плюсове и минуси,но за местните хрантутници,които живеят от социални помощи това е победа,защото няма да делят социалният залък с друг,а повярвайте ми те са стотици хиляди,които нямат и елементарни знания как сами да си изкарват хляба!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Моля те, не вкарвай България в уравнението! :)))))) Нали се сещаш кой под колко крив макарон ще гледа.:)))))
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак трябва да стават миньори и овчари. Ще продават въглища, овце и вълна на ЕС, Китай, САЩ.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Тереза знае много добре колко тежки ще са последиците за дребноБритания, затова се опитва да лавира, сире - да седне на два стола, но уви няма дая огрее.ЕС няма да приеме никакви компромиси, а дребнобританците от дълбоката провинция, които гласуваха за Брекзит, тепърва ще почустват дебе...я.Ситито в Лондон ще падне в канала и Британия ще престане да бъде световен финансов център, тъй че....
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да и се има доверие, и за Скипал също ноже да и се има доверие! :)
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Думата политик и думата 'искренно' - невъзможно словосъчетание ?!!! Още повече когато призовава да му/и се има доверие ! А от увода на статаитя се разбра че Тереза Змей е писала във вестник че 'може да и се има доверие'... Част от трагикомедията на журналист. 'професия' у нас , но пък неволно отрази реалността - Тереза Змей си е жълт-вестник !
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След случая Скрипал, не само ние и верваме, а и цял свят. Може да е много грозна, но за сметка на това честна.