Публикуваха съгласието на Елизабет за сватбата на Хари

Документът е украсен с много символи и гербове
13 май 2018 15:14, Елка Василева
9
Публикуваха съгласието на Елизабет за сватбата на Хари
Снимка: БТА

Бъкингамският дворец публикува документа, в който британската кралица Елизабет Втора дава официално съгласието си за сватбата на внука си принц Хари с американската актриса Меган Маркъл, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Сватбата е на 19 май, а документът, даващ съгласието на кралицата за сключването на брака, датира от 14 март. Той е подписан от кралицата и е написан на ръка от канцеларията на кралицата върху веленова хартия, използвана само за най-важните държавни документи. Документът ще бъде даден на Меган и Хари малко след сватбата им.

Той е украсен с много символи и гербове, сред които тези на британската монархия и тези на принц Хари. Сред тях се открояват червен дракон - символът на Уейлс, а също и флоралната емблема на Великобритания - роза, детелина и бодил.

В документа има и роза, която е флоралният символ на САЩ, както и елементи, отличаващи семейството на Хари по майчина линия.

В документа фигурира знамето на Общността на нациите. През април кралицата номинира Хари за посланик на младежта в Общността на нациите - организация, която обединява 53 страни членки.

Документът е подпечатан с големия печат на Обединеното кралство, използван при кралско одобрение на най-важните държавни документи.

Според нов закон за унаследяване на короната, влязъл в сила през 2015 г., шестимата първи наследници за трона трябва да получат съгласието на монарха, за да могат да се оженят. Хари е шестият след баща си принц Чарлз, брат си принц Уилям и племенниците си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кейт ще народи още деца и Хари въобще няма шанс да претендира за короната
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рептили
4
5
 
14
 
! Отговори
Тези пък преди 5 години
Изобщо не ме интересуват.......
3
8
 
19
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Бъкингамският дворец публикува документа, в който британската кралица Елизабет Втора дава официално съгласието си за сватбата на внука си принц Хари с американската актриса Меган Маркъл, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.======Превод: Бъкингамският дворец публикува документа, в който британската кралица Елизабет Втора под натиск дава съгласието си за сватбата на внука си принц Хари с американския цветнокож пропаднал *** Меган Маркъл, предадоха медиите на Джордж Сорос.
2
10
 
6
 
! Отговори
JJivanov преди 5 години
Ако огледате гербовете на Англия ще видите и гербa на Шишмановци /Иван Шишман ,Фружин Шишман и други владетели на Второто БЪлгарско царство.Обърнете внимание на трите лъва ..
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бракът на oбрязaните английски дворяни с oбрязaни американки стана обичаен от времето,когато и майката на въшливия пияндурник Чърчил се оказа такава.