Табели и за двата пола по пътищата на Саудитска Арабия

Страната се подготвя за появата на жени шофьорки
Обновена: 13 май 2018 08:10 | 13 май 2018 07:44, Елка Василева
26
Табели и за двата пола по пътищата на Саудитска Арабия
Снимка: архив, Reuters

По пътищата на Саудитска Арабия за пръв път се появиха табели с указания на транспортните власти, насочени и към двата пола, съобщи телевизионният канал "Ал Арабия". Телевизията показа първите пътни табели от този тип. Те са предвидени за всички водачи без изключение, предаде ТАСС.

"Уважаеми братя и сестри", обръща се саудитската автомобилна инспекция към водачите. "Настойчиво ви приканваме да спазвате правилата за движение по пътищата в името на собствената си безопасност и на това да бъдат опазени животите на водачите и на другите превозни средства", пише на една от табелите.

Табелите са част от подготвителни мерки по пътната мрежа, свързани с това, че от 24 юни саудитките за пръв път в историята на страната си официално ще могат самостоятелно да управляват леки автомобили. Окончателното решение да им бъде разрешено това беше прието на 8 май.

В специално съобщение по този повод на саудитското Управление на автомобилното движение се казва, че "вече са напълно систематизирани всички изисквания към жените, управляващи автомобили на територията на кралството".

На 26 септември саудитският крал Салман подписа указ, разрешаващ на жените да получават шофьорска книжка и да управляват леки автомобили. Саудитките от много години искаха да получат това право, но строгият обществен морал в саудитското общество всячески пречеше на това. Жените, посмели да седнат зад волана, биваха строго наказвани.
 

/БТА/

 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
А преди 10 месеца
СВЪРШИХА ЛИ НОВИНИТЕ ПО СВЕТА,Е НИ ПЪЛНИТЕ ГЛАВИТЕ С ГЛУПОСТИТЕ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА,ЗА СИРИЯ МЪЛЧИТЕ,ЗАРОБИХТЕ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД,А НИ ЗАНИМАВАТЕ С ГЛУПОСТИ.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей браво - една нормална държава! А сега трийте или пляскайте минусите!
22
2
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 10 месеца
А, табели за третият пол в СА кога?
21
5
 
2
 
! Отговори
kukla преди 10 месеца
Прогресират явно арабите. Аз съм доста живяла и патила. Едно време беше ясно че прогреъст е в запдания свят. Сега е вече друго. На запад продължават да ходят хората от немотия, бедни и безнадежни случаи, да хрупат от социалните помощи. В арабския свят се търсят само висококвалифицирани, с американски и донякъде европейски дипломи и практики, родени и живели в САЩ или зап. Европа. Българите не могат и да си помислят да кандидастват за работа в Арабистан.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уахабизмът е секта на около 70 години. Днес е официална религия там. А Ислямът, в истинската му форма, такъв какъвто трябва да бъде е нещо много по-старо и много различно. Английските шпиони с подкрепата на евреите си създадоха нова религия, а сега техните слуги в разни страни по света, включително в България, плюят по Исляма. Като гледам по форумите, в България слугите са около 60-70%. Доста повече дори от страни като USA и UK. Очевидно българинът си го влече да бъде роб.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като гледам сто години след перестройката на какво ниво са в Турция , за СА няма да сме живи да видим някакъв напредък. Ще има едно раздвижване , за да се покажат в добра светлина пред туристите , щото петролът е в упадък , но извън почивните станции ще продължават да изпълняват смъртни присъди на мегдана.
18
2
 
13
 
! Отговори
БФС преди 10 месеца
Пффф ,тия къртат. Даже в Северна Корея са мн нормални. Ама какво да очакваме от бедуини живяли в пустинята до преди 40г и хом братята хамериканци им показаха,че ходят върху нефт ...
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре дошли в 21 век.
16
2
 
19
 
! Отговори
До 13 преди 10 месеца
Че какъв им е стандарта на живот на Саудитска Арабия? Там не е ***. Там е страшна ***!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Морал!???!
14
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
В Саудитска Арабия досега удържаха фронта , но и те се предадоха пред саудитките !
Сега ще се почне една....,,Ама не мога на задна " или ,, Пак забравих мигача .." и т.н.!
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега ще се видят в чудо по пътищата!
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Баcи тия са си в средновековието още. Ако не беше нефтът, там щяха и да си останат.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде се спазват повече правата на човека? В Русия или СА и ОАЕ? Не съм ги чел годишните доклади на Департамента на САЩ. Но се съмнявам СА, ОАЕ, Пакистан и Косово да присъстват, или да имат критики поне като на Русия.
10
2
 
11
 
! Отговори
НЕ преди 10 месеца
НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТЕЗИ ДЖАГАТАЙЦИ...
9
1
 
36
 
! Отговори
голям успех преди 10 месеца
Направо революция в ислямският свят ! Дано до 5 000 години да приемат закон който да разрешава на жените да ходят на плаж с нормални бански , а не капсуловани с някакви гащеризони като водолазни костюми !
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха ха ха
Сега ще падне една отмъщение по пътищата...
Горките саудитски принцове, да се чудят от кое по-напред да се пазят - от джиповете на жените си, или от иранските ракети
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
TABELATA ZA BALGARITE POKAZVA POSOKATA-TERMINAL I ZAPADNA EVROPA.
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една държава, която абсолютно нагледно показва същността на американската политика.
Можем да сме дигурни, че тези не химическо ами и ядрено да използват срещу населението си, няма и звук да чуем от САЩ.
Но съвсем друга работа е ако някой тръгне да бута фамилията АлСауд от власт...ще се задействат със скоростта на светлината. Друго си е да държиш 25% от световните петролни залежи и да си приятел на англо-саксите.
5
3
 
26
 
! Отговори
Без думи преди 10 месеца
Малко ретроспекция:
- В повечето ислямски държави се извършват престъпления срещу човечеството и САЩ са им първи дружки.
- В Северна Корея династията Ким извършва престъпления срещу човечеството от десетки години и подкрепяни от Китай и СССР а САЩ са на път да им станат дружки като до вчера ги заплашваха с тотално унищожение.

Какъв е извода: ...... оставам но Вас.