Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме"
14 май 2018 13:15,
355
Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова българският бизнес, а и лидерите на страните от Балканите да успеят да задържат младите и образовани хора в страните си.

"Трябва да се променяме, ако искаме да сме конкурентноспособни на пазара. Не говоря за пазара в Европа, която е доста изостанала в това отношение. Говоря за САЩ, Япония, Китай, където се влагат милиарди", посочи той на дискусия "Цифрови умения, нови възможности за развитие на местния бизнес".

"Със сигурност трябва да отговорим на тези предизвикателства", изтъкна Бойко Борисов и продължи: "Много трябва да внимаваме Google да не ни открадне кадрите, защото много често се случва така. Не говоря само за Google, а и за големите западни компании, които си прибират кадрите при тях".

По думите му в съвременния свят дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство.

"Може би най-срещаните реплики са: "Чукни в Google" или "Чичко Google знае всичко". Спорим ли за нещо, го проверяваме в Google", коментира той.

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 години назад – обикновено на 10 години се случваше нещо - от черно-бял телевизорът да стане цветен, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения", посочи премиерът.

По думите му младите хора по света и у нас дори не гледат вече телевизия.

"Всички са на телефона, там им излизат сайтове, новини и могат да видят всичко", прозря Борисов, затова и настоя, че условията, доходите и заплатите в България трябва да са такива, че младите хора да останат тук.

"Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хил. деца, които изобщо не ходеха на училище... Тези деца нямаше да могат да четат и пишат, камо ли да имат дигитални познания и култура", обясни премиерът.

"Това е нещо много добро. За това решихме да увеличим двойно учителските заплати. Инвестирахме над 700 млн. лева в образователна инфраструктура", пресметна Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
7
 
77
 
! Отговори
Нашенец преди 5 години
Тръгвай си Боко , за да се оправим!
269
4
 
68
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Кой не е слушал за боко, кой не е сърбал попарата му. Върви си боко, върви, ама си вземи и твойте приятели- пеевски, цацата, догана и другите, ти ги знаеш. И без вас, ще оправим, не се филмирай, преиграваш, боко.
268
0
 
76
 
! Отговори
Бивш учител преди 5 години
Къде е това двойно увеличение на учителските заплати? Не знам учител сега да взима 1400-1500 лева чисти??? Кои са върнали в училище? Няма такова нещо, всички ФИКТИВНО се водят ученици, заради парите, които инкасира училището от всеки ученик. Мога да кажа , и то съвсем отговорно, че от 5-6 клас нагоре, 80-85% от етноса не ходят на училище, а само се водят ученици.С мълчаливото съгласие на всички, по веригата, от класната ръководителка до министъра. Публична тайна е.
267
1
 
61
 
! Отговори
Мисли с главата преди 5 години
Господин премиер, не сте на власт от вчера и защо убеждавате хората, че сте прогресивна партия и се развивате с времето. Когато човек иска властта, трябва да е подготвен за нея. Партиите преди вас бяха добре подготвени да приватизират всичко за собствена облага, вие пък птиватизирахте еврофондовете. Запада пък си приватизира БЪЛГАРИЯ. ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО!!!!!!!!!!
266
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стоян Димитров е роден в боймишкото село Извор, тогава в Османската империя, днес в дем Пеония, Гърция.
265
5
 
66
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Боко, ега те гътнат и теб, като ценен кадър, ама някъде в Африка, па дано малко живнем, останалите, тук в тая държава.
264
1
 
84
 
! Отговори
Стоян Димитров преди 5 години
Г-н Борисов, вие сте на този пост не за да правите констатации, които всички виждат и знаят. А да намерите решение и разрешите този проблем. Ако не можете вие, намерете някой който може.
263
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой грък умря в 15:30?
262
1
 
60
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Ужас, боко... ужас. Много ,, мъдри " думи казваш боко... ужас.
261
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За под 8000 лева и крака ми няма да стъпи там ...
260
1
 
58
 
! Отговори
фак...ти преди 5 години
Борисов сложи си ръка на сърцето и кажи,че управляваш честно!!!!!
259
3
 
71
 
! Отговори
Голям прос преди 5 години
Изобщо не му е просветнало на ББ защо му бягат хората. Ако беше така, щеше да намали кражбите на неговите хора за сметка на другите. И нямаше да толерира само учители, полицаи, лекари, прависти, а тези които изкарват парите да ощетява. Никой не му краде кадрите, ами така му е наредено от господарите от Щатите. Ама като намалеят индианците и вождовете намаляват
258
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ Е МНОГО ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.
257
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е заради ниските заплати във България !!!! Господин Борисов, Институциите не си вършат работата както трябва !!! Няма санкции , срещу Работодатели,които не плащат реално на работниците .Наши и чужди фирми лъжат хората -нощни смени не се заплащат, извънреден труд и т.н. По фабрики, заводи, по хотелите, ресторанти, магазини ...., хората масово работят за 500-600лева , и то в големи градове. Докато се правят на тарикати и не плащат, няма да има кой да работи за България !!!
256
3
 
40
 
! Отговори
Панков преди 5 години
до Абсурд,эа второто съм съгласен но,эа първото нене съм съгласен че умен човек би поэволил да го командва ***,и ако епоэволил эначи не е умен.....
255
2
 
65
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Естествено, че един работодател ще се въползва от социалните мрежи, за да намери подходящи кадри независимо от коя страна. Не Гугъл е виновен за липсата на добри кадри за българската икономика, а условията на работа и заплащане в България. При т.н. комунизъм работната ръка се пазеше в страната със заплаха за живота при напускане на пределите й. Днес не е нужен Моисей, за да се напуснат фараоните-работодатели, вторачени единствено в собствените си ползи.
254
7
 
64
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Бетер от Ердоган. Как го ласкаят медиите само. Беновска му прави пълна програма.
253
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горбачов предаде СССР и социализма , подлъган от дъртата вещица Маргарет Тачър и третокласния холивудски артист Роналд Рейгън.............и тримата ще гният в ада за вечни времена!!!
252
4
 
67
 
! Отговори
Мдааа преди 5 години
Борисов не е виновен, той толкова си може, но тия дето му пишат глупотевините са за голям бой...Били върнали 20 000 деца, дрън-дрън
251
4
 
43
 
! Отговори
до 265 преди 5 години
Нищо не разбираш нито от кадри, нито от политика!!!Стой си при женицата и не коментирай по-умните от теб!!