Скъпият петрол вдига цените на газа и парното у нас

КЕВР: Рано е за точни прогнози, следим ситуацията!
67
Скъпият петрол вдига цените на газа и парното у нас
Снимка: архив, БулФото

От 1 юли се очакват по-високи цени на природния газ, парното, топлата вода и токът, произвеждан от топлофикациите, ако се запази тенденцията на скок на цените на петрола на международните пазари. Това каза председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.

Той обясни, че все още е много рано да се направят категорични прогнози за евентуалното повишение на цените. Преди дни "Булгаргаз" обяви прогнозата си, според която природният газ трябва да поскъпне с над 16 на сто.

КЕВР ще изчака до 10 юни, когато "Булгаргаз" ще подаде официално заявление за цените, като през този месец внимателно ще се следи цената на на нефта на световните пазари.

Шефът на регулатора посочи, че увеличението на цената на суровия петрол е факт и това го чувстват всички български потребители на течни горива, защото по бензиностанциите са поскъпнали цените на дизела и бензина.

Неговите изчисления показват, че прогнозата на "Булгаргаз" към момента е реална, защото с близо 20 на сто е поскъпнала цената на суровия петрол на международните пазари, предаде БТА.

Председателят на КЕВР се надява през следващия месец международните събития, които са предизвикали това повишаване, постепенно да отшумят, визирайки кризата около ядрената програма на Иран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
26
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойко и неговият приятел от Лукойл, Вальо Злото, яко ще стрижат вълната на уфсете... М-да. Па, ако кютекът в Близкият Изток, премине в тотална война, всички коли в Европа ще бъдта на трупчета. Само Бойко и Лиляна ще карат коли, м-да.
21
17
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Цялата далавера се върти около "велиая" рАссия. Тя е в тесни взаимоотношения с Иран и от нея пряко зависи ядреното и програма. рАссия ("великая") има изгода от подобно развитие, защото това вдига цената на основното и перо. Матюшките не признават приятели, за гущери биха продали и майка си.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дем миналата година юли го вдигнаха, по каква причина? Сега се говори и за тази година,ми то само нагоре, дайте надолу де, сваляйте тия цени, кое пада, като цена. С тая заплата от460 на 510 лв и всичко нагоре, е то какъв е смисъла тогава, дигат заплатата с 10%, а цените с 20-30%, то по-добре да не правят нищо.
19
0
 
26
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
До #1 Какво ще свали Марешки. Та той вече е свалил гащите си на Герб,така както направиха и РБ и обединените ***.оти. Така направи и Янето...
18
0
 
13
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
То на нас това покачване на петрола ще се отрази неблагоприятно във всички сфери даже и там където не се използват петролни продукти и те ще вдигнат цените,но какво правим с руското икономическо ембарго. Пазарът на петрол става благоприятен за руския нефт и газ.
17
8
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Увеличението трябва да е най-малко двойно!
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩе изрините грънци, *** блеещ народ
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да разтоварим наглеците от властта, както се разтоварват роми от товарни вагони. С вили.
14
0
 
30
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
абе като петрола падна от 150 на 40 долара някой намалили цените реципрочно, т.е. 3.5 пъти, сега леко се вдигна и на цените при 150 долара барел в бг искат вдигане веднага!!
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ви изринем с лопати
12
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато нефта се срина от над 130$ за барел до под 30 ни обясняваха, че цената на горивата са високи щото сега преработвали нефт купен преди (скъп) и ще поевтинеят след време. Но пък обратното, когато цената се покачва, о чудо тя се отразява на мига!?Но овцете си блеем и продължават да ни стрижат.
11
2
 
11
 
! Отговори
зъл дух преди 5 години
До Анонимен"Тока пък кво общо има с петрола. Да не би с мазут да произвеждат тока."значи , всички топлофикации в БГ са на газ и имат ко-генерации ;) . а тока от ко-генерациите се изкупува по преференциална цена , щото е екологичен ;) ... да не вземе да мислиш че американските марици са скъпи :))) само виж в микса на НЕК колко се плаща за ток от ко-генерации :))) . иначе за пред хората се вие до небето за американските тецове , пък те вече не са американски май от няколко годинки :)))
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тва само в България го има.Газта и петролът падат а те вдигат цените защото не били актуализирани.След тва газта и петролът поскъпват и естествено те отново вдигат цената защото имали разходи.Изобщо колкото по малко човек им ползва услугите толкова по-добре.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тpeтополовите ще rълтат.
8
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Абе какво става с Боян? Целокупният булгарски народ е вперил целокупен поглед в Боян, а те ни занимават с цените на парното!
7
0
 
18
 
! Отговори
Пъпеша преди 5 години
Видими резултати и стабилност!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тока пък кво общо има с петрола. Да не би с мазут да произвеждат тока.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жужетата ще лапат.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Blagodarenie na evreyskata politika sankcii na tam sankcii na sam !
3
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазарът у нас реагира само при вдигане на цените, когато падат няа корекция.Естествено с активната подкрепа от КЕВР.