Северна Корея иска преговори с Юга на високо равнище

Пхенян готов да изпълни обещанието и да спре ядрените опити
15 май 2018 08:30, Петя Славова
9
Северна Корея иска преговори с Юга на високо равнище
Снимка: БТА

Северна Корея е предложила преговори с Юга на високо равнище утре, съобщи днес представител на южнокорейското министерство на националното обединение, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Въпросният служител, пожелал да запази анонимност, уточнил, че Южна Корея разговаря със Севера за доуточняване на детайлите около срещата, пише БТА.

Северна Корея е насрочила за 23-25 май закриването на своя ядрен полигон, за да изпълни обещанието си да спре с ядрените опити. Това ще стане преди предвидената на 12 юни в Сингапур историческа среща между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп.

Северна Корея вече е започнала подготвителни дейности по закриването на полигона Пунгери, съобщи специализирана изследователска група към американския университет "Джон Хопкинс", цитирана от ТАСС.
Междувременно Япония даде да се разбере, че ще работи заедно с Южна Корея и Съединените щати за пълно унищожаване на севернокорейския ядрен арсенал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
друзя с пръст в г.з преди 5 години
какво било какво щяло да стане Ким избра най правилното решение загърби ония дето се имат за Велики и се ориентира към западащия западен свят който от сто и кусур години запада и унищожава
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Язък за Русия. Путин даде ядрени и водородни бомби на Ким, даде му и балистични ракети за да заплашва САЩ с единствената надежда САЩ да бъдат принудени да ползват Русия като посредник за преговори със СК и да може Русия да се пазари за санкциите и за Крим. Само че американците излезнаха по-хитри, заплашиха Китай че скоро ще си има 2 нови ядрени съседи Япония и ЮК ако не обуздаят пcето Ким. Съответно Китай предпочете да разоръжи Ким пред по-лошата перспектива, а Русия отново стана ненужна.
4
2
 
1
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Артилерията на С. Корея може да срине Сеул за няколко часа, което ще доведе до изключително серизони последици на финансовите пазари по целия свят. Имят хиляди далекобойни дула, насочени към Сеул. Като цяло и ядрено оръжие не им трябва. Това им е коза. Няма кой да попречи по никакъв начин на такова оръжие. Времето, необходимо да се унищожи е достатъчно за да остане Сеул в развалини.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладните северняците вече са готови на всичко за малко сьомга :))) То 70 години на макарони и ориз...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ше се отметне, ама да не ни обединят кореята със юга за под 48 часа насилствено
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шишкавия шикалкави и ги будалка, печели време и отстъпки, не е нито луд, нито глупав. в точния момент ще се отметне и той като тръмпя от споразумения