Здравеопазването - сфера, в която се вкарва много политика

Правят се само промени на парче, настоя д-р Валентин Ангелов
15 май 2018 22:56, Василия Пейчева
13

2490 гледания   |  Още видео
Пълна блокада на международния път Е-79 навръх 2 юни готвят жителите на Враца, ако дотогава не бъдат разрешени финансовите проблемите на местната болница. Междувременно във Велинград над 1000 са вече събраните подписи в защита на белодробната болница. Кой може и ще излекува българското здравеопазване и къде се крие разковничето?

Според бившия директор на столичната Онкология д-р Валентин Ангелов вече 18 години се правят реформи, но в същото време се правят само промени на парче, за да "се скалъпят нещата".

"Много политика се вкарва в здравеопазването, а не трябва да е така. Тази сфера трябва да е неутрална. Реформата спря до извънболничната помощ, където е много тежко положението. Прави се така, че парите за здравеопазване да се увеличават, но никой в същото време не е доволен от системата", категоричен е Ангелов в "Денят ON AIR".

По думите му всеки ден един лекар напуска страната, а положението при медицинските сестри е още по-страшно.

"Сестрите останаха забравени във времето. Има няколко неща, които трябва да се кажат, защото просто вече се знаят. Нашите лекари, отивайки в Европа, никога не се връщат. Българските лекари са добри лекари", отбеляза още бившият директор на столичната Онкология пред Bulgaria ON AIR.

Мнението на доктора е, че в България има близо 400 болници, а са нужни най-много 100, но оборудвани и отговарящи на всички стандарти.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 месеца
бръснаря ми ме пита тоя бивш онколог дали не е ревал цела нощ та са му толко червени очите.
12
0
 
2
 
! Отговори
Оракул преди 7 месеца
Целта е ТОЗИ народ да изчезне !!!
11
0
 
5
 
! Отговори
р преди 7 месеца
Защо неплащалите здравни вноски имат същите права, както редовно плащащите? От работещите удържат понякога много повече от прословутите 18,90 и пак се налага да плащат после. Нали щяхте да раделяте пакетите на 3 - както в застраховането /луксозен, оптимален и мимимум.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този на снимката не го знам, но истината е , че здравеопазването върви към голямо доплащане.
Да му мислят бедните пациенти
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Повечето от лекарите станаха търговци"
То и на Запад е така, пък медицината им е на ниво.
Явно нашите не са добри търговци
И още:
Сестрите не са търговци, пък също емигрират.
Какво казвате по въпроса?
Доста години ги окарикатуряваха и тях във връзка с нощните им смени и еротичните фантазии на публиката
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До (-_-) Съгласна съм с теб, но ми е и много неприятно да гледам един от тези много корумпирани, да се прави че се интересува от здравната ни система и да я коментира.
7
0
 
5
 
! Отговори
Софиянка преди 7 месеца
Точно се чудех от къде ми е познат този, но след като прочетох коментарите по-надолу се сетих. Уважаема госпожо Журналистка, защо не го попитахте за откраднатите пари от Онкологията!? Сигурна съм, че това не е случайно!
Повечето от лекарите станаха търговци, а журналистите вместо да задават неудобни въпроси и да търсят истината им лъскат имиджа! Жалка история!
6
0
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 7 месеца
Здравната система е напълно разрушена. Добрите лекари в България винаги са били единици, а сега са изчезващ вид.

Истината за тия реформи е, че са продиктувани от корупция, а това няма как да даде читав резултат.

Въпросната корупция изцяло е поела контрол върху здравеопазването. Направиха търговия със здравето на хората, което е абсолютно несъвместимо.
5
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 месеца
Докато търпим такива, като д-р Ангелов сестрите и лекарите ни ще бягат от страната! Не всички лекари се съгласяват да правят измами като Вас и напускат страната! Едва ли точно Вие можете да коментирате лекарите, от гаражите по морето!? Имаме една българска : "Крадецът вика, дръжте крадеца". За Ваше сведение повечето от сестрите и лекарите ни в чужбина само в началото работят, като болногледачи! Не останаха ли достойни лекари, та ни занимавате с мнението на тоя измамник!
4
0
 
5
 
! Отговори
Мила преди 8 месеца
Д-р Валентин Ангелов открадна от Онкологията близо два милиона лева и в момента е подсъдим. Има нарушения в Обществените поръчки и бяха купувани лекарства с изтекъл срок на годност, с които са лекувани пациенти. Дано да го осъдят, но дори и да не го осъдят Господ си знае работата! Точно този *** ли намерихте да интервюирате!?
3
1
 
8
 
! Отговори
МакКонар преди 8 месеца
Толкова много мои роднини пострадаха от лекарски грешки. Един път нямаше поне едно извинявайте, че се окъкахме. Иначе ни разкарват постоянно да им попълваме формулярите да си оправят пътеките. Системата е скапана, служителите са скапани, пациентите са скапани и накрая живеем в кочина и умираме с рекордни темпове.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има политика, но най-вредни са търговците в храма на Хипократ! И крадците, естествено...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако лекуват като хората ще сме добре а не отбии номера за пари и гледат според човека