Ердоган от Лондон: Задържаните журналисти – терористи!

Турският президент каза това на брифинг с Тереза Мей
Обновена: 16 май 2018 08:28 | 16 май 2018 08:27,
19
Ердоган от Лондон: Задържаните журналисти – терористи!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган нарече задържаните турски журналисти "терористи". Това изказване той направи на съвместна пресконференция с британския премиер Тереза Мей във Великобритания, където беше на тридневно посещение.

Турският президент на практика игнорира предупреждението на Тереза Мей да не загърбва демократичните ценности. Дори напротив, той я призова да направи повече за екстрадиране на турски изгнаници от кюрдски движения, защото ако тя не предприеме действия срещу терористите, те ще нанесат ответен удар.

Мей, която е нетърпелива да сключи свободна търговска сделка с Турция след Брекзит каза, че Великобритания винаги е готова да екстрадира кюрдски терористи, ако има необходимите доказателства.

Ердоган смята, че духовникът Фетулах Гюлен, който в момента е в САЩ, стои зад проваления опит за военен преврат през 2016 година.

Мей отбеляза, че докато е правилно да бъдат изправени пред правосъдието онези, които са се опитали да свалят едно законно избрано правителство, то също е важно при защитата на демокрацията да се съблюдават човешките права.

Ердоган обаче отвърна, че трябва да се прави разлика между терористи и журналисти, защото арестуваните са били с оръжия и кръв по ръцете. Според правозащитни организации в Турция има повече от 160 журналисти зад решетките.

Сравнително малка група от кюрди и защитници на свободата на словото организираха протест пред Даунинг стрийт, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
журналисти с калашници
13
1
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
VELIK GEROI.
12
2
 
6
 
! Отговори
А преди 5 години
ОТГОВОР,КОЙ ИЗБИ ОНЯ ДЕН 100 ПАЛЕСТИНЦИ И РАНИ 12001ЕРДОГАН И ПУТИН ЛИ,ЗАЩО ЕРДОГАН НЕ КАЗВАШ НИЩО ЗА МОСТА ДО КРИМ,КАЖИ НЕЩО ,ЩОТО НАШИТЕ ГИ Е СРАМ,УЖ ДНЕС БГ ПЪК НЯМА НИЩО,ЗА ГЛУПОСТИ ИМАТ ВРЕМЕ.
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бай джолан бая сербез се е поизказал, та се е и поувлякъл, както чета.
10
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМАН ОТ СКАПАНИ *** ИЗБИВАЩИ МАСОВО ХОРА ЗА КЕФ КАТО ЕРДОГАН И ПУТИН!
9
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ЖУРНАЛИСТ В ДЪРЖАВИ КАТО ТУРЦИЯ И ИРАН! И РУСИЯ ТОЖЕ!
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗРАЕЛ НЯМА ГРАНИЦА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА!!!ИЗРАЕЛ Е ПРЕСТЪПНИК КОЙТО ВЛИЗА 1967 ГОДИНА И ЗАВЗЕМА ЙЕРОСАЛИМ! ЕВРЕЙТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ ТАКИВА СА БИЛИ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ ЗАВИНАГИ!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двамата ми любими политици на едно място! Липсва само един обичлив мюсюлманин да им направи "аллах акбар" :)
6
12
 
7
 
! Отговори
редактор преди 5 години
ердоган е терорист-***
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪЛЕН ***!!!!ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ТЕРОРИСТИ!!!ИЛИ СА ЛЪЖЦИ ИЛИ КАЗВАТ ИСТИНАТА НО ТЕ НИКОГА НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ТЕРОРИСТИ!!!ТЕРОРИСТА Е САМО ЕДИН И ТОВА Е ЕРДОГАН!
4
6
 
8
 
! Отговори
Кубрат преди 5 години
повтарят се нещата от 16-17 век, България под турско робство/ съжителство/ и Англия помага на султана- пушки ,топове всичко!!?? Да върви търговийката. А знаете ли ,че комунистическите идеолози Маркс и Енгелс са евреи? И като кореспонденти на Англия през 1876г са писали най-гнусните лъжи за Баташкото клане, че не е имало такова а е измислица на Българите??? Сватбарски побоища били? А Сенклер знаете какво е правил по време на войната 1877г. Султана си иска старите аванти, но Англия не е онази
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мей сама се постави с брекзит в ситуация сега да прави мили очи на диктатори, че нали пустата свободна търговийка. А драмите с Путин бяха по- скоро удар по немците и техните северни потоци, че да омекнат за брекзита. Голям мерак имат англичаните от свободна търговийка без да си плащат за поддръжка на общия пазар... Заслужават мита и май това ще им се случи за чувствителни стоки.
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АлиИзбитите палестинци са онези, които се опитват да преминат границата. Ще има и още такива, повярвали си, че могат да правят безредици.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Реджеб прякора е( ламбаждията) тьй сьм чувал по YouTube от една старица която е гласувала винаги за него и иска само за него да гласува.Интерестно!