Нефтът поскъпва, а след себе си влачи: Газ, парно, ток

Експерт обаче очаква токът да скочи с около... процент
16 май 2018 09:30,
47
Нефтът поскъпва, а след себе си влачи: Газ, парно, ток

От КЕВР прогнозираха покачване на цените на газ, парно и електроенергия, което според председателя на комисията Иван Иванов е причинено от тенденцията за скок на цените на петрола на международните пазари.

Според енергийният експерт Еленко Божков една такава зависимост е нормална, защото методиката, по която се определят цените на електроенергията у нас го позволява.

Още по темата

"Цената на природния газ се определя от цените на дериватите на нефта. Расте цената на нефта, расте и цената на дериватите, а от там в България расте цената на природния газ", обясни бившият член на КЕВР в ефира на "България сутрин".

Той каза също, че увеличението на цената на тока за крайните потребители ще се отрази с по-малко от стотинка.

"Няма как да не станат реалност. Това са договорите ни с Газпром. По този начин се определя цената, за съжаление", подчерта Божков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият член на КЕВР допълни също, че цената на електроенергията у нас е на едно от ниските нива в Европа, но настоя, че трябва цените да се отнасят към покупателната способност на гражданите, а в това отношение сме по-назад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Олеле-ееее! Един тук тиктака от от 5 години последните секунди на Русия!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо поскъпва? Нали направиха диверсификация и връзки с Турция и Гърция? Оттам руският газ не е ли по-евтин? Докараха и катарски газ, газ от Черно море.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факта си е факт . Каквото и да праваят Сащ Путин печели защото е по умен от тях
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ресурси са в Русия и дьрвата сьщо са в Коми така,че ако не купувате руска газ ще купувате комовски дьрва просто газта на мен повече ми харесва
36
0
 
3
 
! Отговори
ХЛЪЦ преди 5 години
КАТО СЪЗДАВА НОВА КРИЗА С ИРАН ТРЪМП ВДИГА РЯЗКО ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА. С ТОВА ПРАВИ ГОЛЯМ ПОДАРЪК НА ПУТИН, ТОВА Е ВСЪЩНОСТ ТЯХНАТА ТАЙНА ДОГОВОРКА.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ЖИВЕЕМ ИЗОЛИРАНО, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ЯДЕНЕ.ПРОСТО, ЗАЩОТО НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ ПАЛМОВО МАСЛО, КОЕТО Е ОСНОВНА СЪСТАВКА НА ПОЧТИ ВСИЧКИ ХРАНИ.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бутанолът се счита за потенциално биогориво ( бутанол ). Бутанолът с 85% съдържание може да бъде използван в автомобили, предназначени за бензин (без бензин), без промяна на двигателя (за разлика от 85% етанол), и съдържа повече енергия за даден обем от етанол и почти толкова, колкото бензина, с помощта на бутанол ще върне потреблението на гориво по-сравнимо с бензина, отколкото етанола. Бутанолът може да се добави и към дизелово гориво за намаляване на емисиите на сажди.
33
2
 
5
 
! Отговори
Голата истина преди 5 години
Преди 10г. всички експерти говориха че петрола ще свърши слес 30-40г. После като стана 30 долара всички забравиха.Нищо не се е променило от тогава.Петрол има за още 20-30г. и то при положение че третия свят не се развива и карат само колела и каруци.Страните от залива отдавна лъжат за запасите си.Те са реално за 10г.Северно море вече е ***.Шистите в САЩ са за 4-5г.Цени от 200долара предстоят.Голям х.. чака страни като наща.Норвегия-страна производителка се електрифицира на 50% а ние на 0.001%
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не помня цените на тока, парното и газта да намалят, когато цените на нефта се понижават!
31
1
 
21
 
! Отговори
Кеф преди 5 години
Когато петрола падне с 10% цените на горивата в България падат със 5%. А когато петрола се покачи със 5% цените на горивата в България се покачват със 10%.Евала! Нашите търговци явно са най хитрите търговци във вселената а потребителите са най тъпите потребители във галактиката!Да живее българската демокрацията и свободния пазар!
30
4
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам да предоставим всички редурси на САЩ и да останем без редурси като Япония и да живеем като японците!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Особено в евероатлатническия свят където членката на ЕС и НАТО България ако не внася ядене от Гърция, Турция, Македония и най-вече от ЕС българите ще се озъбят от глад защото дори краставици не произвеждат.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мхм, Япония гледам е тотално загинала без ресурси.Иначе света има достатъчно от всичко и без Русия, която ще бъде изолирана от света и ще си пие петрола и ще яде сняг хахахаха! Япония е васална дьржава без суверенитет след Хирошима и Нагасаки
27
8
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
До Анонимен 24,Печели, как да не печели, и не става въпрос само за пари, макар че е са наскоро спечели 1 млрд от Белене. Отделно пристанище Росенец с базата на Лукойл, дето няма митничари, няма нищо, освен триметрова ограда с ток и какво влиза и излиза оттам никой не знае. а фактът е, че най-богатите и влиятелни българи са или свързани с руските компании или директно са си руски граждани - Валката Златев, Гошката Гергов, Румбата Овчаров и т.н. Та така, Вовата си има васална страна в ЕС
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Търгаша никога не смъква цените. Всяка седмица вдига цените с 0,20 или 0,50лв и пак, и пак... ако запази непроменена цена, намалява грамажа на стоката. Крадат ни планирано, организирано, методично... принципът на жабата.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вовата няма нищо общо с това. Краварите искат да разбутат Иран. Иначе ....... фалит. Спешно се нуждаят от война. Не, че поскъпването не е добре дошло за руснаците. Друг е въпросът че поскъпването е угодно и за нашите изедници.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това значи поскъпване на всичко- храни, зарзават, услуги, лекарства, нехранителни стоки, транспорт, сметки, дърва... а заплатите... догодина с 50лв, пенсиите от юли с 3-4%, а иначе сме стабилни и готови за еврото.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ДА ПИТАМ!КОГАТО ПЕТРОЛА ПАДНА ОТ 100 ДОЛАРА НА ПОД 50 ДОЛАРА С КОЛКО ПАДНАХА ЦЕНИТЕ НА ТОКА!ТОКА И ПЕТРОЛА НЯМАТ НИЩО ОБЩО!КОГАТО ПЕТРОЛА БЕШЕ НАД 100$ ТОГАВА ГАЗТА БЕШЕ ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ЕВТИНА ОТ СЕГА С 4-ТЕ УВЕЛИЧЕНИЯ НА БОРИСОВ НА ГАЗТА ПРЕЗ МИНАЛАТА ГОДИНА!ИЗВОДА Е, ЧЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ КРАДАТ И ТОВА НА ВСИЧКИ Е ИЗВЕСТНО А ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ОТНОВО ЗА БУДА НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СА СЛУГИ НА ЛУЦИФЕР!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, във фалиралата наша демокрация е така.
21
4
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
"Няма как да не станат реалност. Това са договорите ни с Газпром. По този начин се определя цената, за съжаление"Да, ама ние от саветофилията приветстваме горещо и дръзновено именно договорите с Газпром, защото Вовата печели, а иначе си мрънкаме по дифолт за уж бъдещия скъп турски газ през турецкия паток. Така мрънна и др. Иво Христов - най-умният българин на всички времена. Много хубаво говори