1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете

Съдът: Престъплението е извършено по непредпазливост!
Обновена: 17 май 2018 14:03 | 17 май 2018 14:00, Анисия Иванова
100
1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете
Снимка: Булфото

Срещу парична гаранция от 1000 лв. 24-годишният Борислав Миланов беше пуснат на свобода. Мъжът е обвинен, че блъсна с колелото си момиченце в Южния парк.

Софийският градски съд прие, че именно Миланов е велосипедистът, който на 9 май мина с колелото си през крачето на малката Тея на алея в Южния парк.

Още по темата

За да го пуснат, съдиите взеха предвид това, че ден след случката той се е предал в полицията и е направил пълни самопризнания.

"Поведението му е укоримо, тъй като не е предоставил контактите си на майката на детето и не е оказал помощ на момиченцето", каза съдия Крънчева, но отчете, че престъплението е извършено по непредпазливост, а не умишлено.

Той изглеждал вдървен, стоял и гледал, без да пита нищо, стана ясно по време на делото.

Пред съда Миланов каза, че иска да излезе на свобода, да работи, за да може да помогне на пострадалото семейство на Тея.


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонименн 90
Парка се води пешеходна зона. Там велосипед могат да карат само лица до 12 години.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига сте писали простотии!
Гаранцията е просто начин да не го хранят в ареста.Дело така или иначе ще има и там ще си го осъдят.
И да- ще се вземе впредвид и това ,че в парка е избягал, и че после сам се е предал.
94
1
 
3
 
! Отговори
смяна в гаранционнит преди 9 месеца
Паричната гаранция в такива проишествия трябва да е на нивото за здравна друга компансация на пострадалия.

1000 лева не са в нивото за лечение на счупеното краче на детето. поне 50 000 трябва да е гаранцията,
,
,
при смърт 200 000 лева гяранция тряббва да се полага и тн
93
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
1000 лв. патентен данък да убиваш деца.
92
2
 
5
 
! Отговори
от 91 преди 9 месеца
но дори и на велоалея си длъжен да пазиш останалите участници, изскочило малко дете(случая), или 7 годишен кънкьор които пада пред тебе защото се учи да кара кънки.
Но мигачи да даваш не задължително но е препоръчително, докато ако си на пътна инфраструктура мигачите са задължителни.Предполагам че си качвал на колело и знаеш как се дава мигач(предупреждение за завой).
91
1
 
2
 
! Отговори
от 90 преди 9 месеца
но не съвсем защото има преминаващи части, понеже велоалеите не водят до всички изходи на парковете обикновено, затова просто от изходите до велоалеите спокойно може да се кара но не като по велоалеите защото е обща част.
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Потресаващо

Парка явно говориш за конкретния парк, не знам къде се намира и какъв е но е възможно да си прав за конкретния парк. По принцип като има забрана в някой паркове обикновено забраните се поставят за конкретни алеи и региони , забраната важи за всички както и за 4 годишните колоездачи така и за 60 годишните.Така че ако има забрана си прав, в повечето паркове ако има посочена алея за това се приема че по другите е забранено естествено говорим за колела ,тротинетки,кънки и т.н.
89
8
 
5
 
! Отговори
Потресаващо преди 9 месеца
Потресаващо!!! Велосипедистите, които коментират тук, даже не знаят, че нямат право да карат колело в парка!!! Щом не знаят правилата, да си оставят велосипеда вкъщи, докато ги научат. Така дечицата ще останат здрави.
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пияни, дрогирани, безрасъдни на колело в парка сред децата. Е, няма такава държава.
87
4
 
3
 
! Отговори
nina преди 9 месеца
Най-вероятно въпросният Борислав е бил дрогиран,за това е стоял безучасно и неадекватно и си е бил шута..
86
2
 
5
 
! Отговори
до 84 преди 9 месеца
Вероятно говориш за София, защото в провинцията и в Европа дори останали столици.Няма такъв проблем , в София не знам защо имате такъв проблем. Всъщност за проблема разбирам от вашите коментари.Но очевидно има някакъв проблем. Не е от балкански черти, защото е регионален проблем, единия изглежда е липсата на инфраструктура, но това не е основния но е решение, мисля че в София не се практикува много забелязах че много от коментиращите не са качвали на колело,Така младите няма от кого да сеучат
85
4
 
4
 
! Отговори
Неразбирко преди 9 месеца
Учудващо непознаване на Закона за движение по пътищата от въртипедалковците тук. Май наистина и за тях трябват шофьорски курсове, изпити, книжки и т.н.
Първото, което не знаят е, че велосипеда е пътно превозно средство и правилата важат и за тях - пише го в ЗДвП, но кой да чете:
ЗДвП
19. "Велосипед" е пътно превозно средство най-малко с две колела, което се привежда в движение с мускулната сила на лицето, което го управлява, с изключение на инвалидните колички.
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо ли в последно време нормално изглеждащ колоездач не съм видял?! Всичките станаха като току-що излезли от една специализирана болница. Карат с висока скорост, блъскат, подминават, .... това не са нормални хора.
83
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 79
За сфинктела и цялата отделителна система също е полезно, нали ............***!
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Правилата са съвсем ясни - по алеите в парковете и по тротоарите велосипеди не се карат. Изключение са децата и толкоз. Ако има специално обозначена алея за колоездачи, може да карат и по нея, даже са длъжно по нея да карат, а не до нея. Също така е ясно, че по-нагли участници в движението от колоездачите няма и те няма да се съобразят с правилата, освен ако държавата не си свърши работата. Мотористите са по-опасни от колоездачите, но са много по-малко нагли от тях.
81
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми то в закона също така пише, че децата ви не могат да пищят между 2 и 4, нали така?
80
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 60
Друго си е да пльоснеш дебелият си задник върхо малката седалка на коУлото която ти влиза като *** на африканска печка чак до гърлото, нали джендърче.........
79
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ох, този дървения философ си измисля и различни никнеймове, за да изглежда, че различни хора ги пишат тия коментари.
Господине, колелото е полезно за здравето, и за физическото и за психическото. И в двете отношения имате нужда.
78
1
 
6
 
! Отговори
КАТ е проблемът преди 9 месеца
Проблемът в Българяи е, че закон има, но не се спазва. С велосипедистите в паркаовете и по тротоарите е същата работа. Намя кой да го глобява. Колко много шум се вдигна, че велосипедистите прелитат по пешеходната зона на бул. Витоша, но накрая какво - пакк продължават да пречат на хората, въпреки забраните и пак няма нито един глобен велосипедсит там. Същото е и по парковете или за тези дето хвърчат по тротоарите и т.н.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 73

То само да можеш не е достатъчно, трябва малко мозък и за да се схване написаното, който ви липсва.
Карайте повечко колело и практикувайте повечко спорт. И не си лайквайте сам коментарите, много е жалко.