1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете

Съдът: Престъплението е извършено по непредпазливост!
Обновена: 17 май 2018 14:03 | 17 май 2018 14:00, Анисия Иванова
100
1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете
Снимка: Булфото

Срещу парична гаранция от 1000 лв. 24-годишният Борислав Миланов беше пуснат на свобода. Мъжът е обвинен, че блъсна с колелото си момиченце в Южния парк.

Софийският градски съд прие, че именно Миланов е велосипедистът, който на 9 май мина с колелото си през крачето на малката Тея на алея в Южния парк.

Още по темата

За да го пуснат, съдиите взеха предвид това, че ден след случката той се е предал в полицията и е направил пълни самопризнания.

"Поведението му е укоримо, тъй като не е предоставил контактите си на майката на детето и не е оказал помощ на момиченцето", каза съдия Крънчева, но отчете, че престъплението е извършено по непредпазливост, а не умишлено.

Той изглеждал вдървен, стоял и гледал, без да пита нищо, стана ясно по време на делото.

Пред съда Миланов каза, че иска да излезе на свобода, да работи, за да може да помогне на пострадалото семейство на Тея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
Амо то си го пише, ама ти като не можеш да четеш ....
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72Сериозно ли някакви австралопитеци философстват, че е незаконно да се кара колело в парка... :D :D :D Умирам.Я кажете- познавате ли поне един да е глобен за незаконно каране на колело в парка, за незаконно паркиране на колело до пейка в парка? Няма такива. Защо ли?
73
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Най-добре ще е да се забранят велосипедите на територията на Столичната община, поради невъзможността на колоездачите да вдянат, че и те трябва да спазват правилата. След 30 години безплодни опити да се научат, най-накрая ще трябва да се приложат други мерки, като пълна забрана на велосипедите.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 72Напротив, в закона много ясно пише, че колело, карано на улица/булевард е ППС и спазва ЗДпВ. Което на *** български значи, че карано в гората до нас не се съветва с никакво ЗДпВ. Ако значеше противното- то щеше да е упоменато в закона.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде в закона не пише, че велосипеда престава да е пътно презовно средство, когато се кара в парка, т.е. когато се кара извън пътищата. Напротив, пише обратното. Пише, че велосипеда е пътно превозно средство и не може да се кара в парковете извън обозначените за това места. Четете, полезно е. Ако не можете, се върнете в първо клас.
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 69Ама то в закона си го пише, без значение дали ще си лайкваш сам коментарите или не.
69
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 64Пътно превозно средство е ...на пътя. В парка не е.Четенето е полезно за мозъка.
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук някакви смешковци се опитват да "докажат", че когато едно ППС се кара в парка, то престава да бъде ППС!!! Е, ще трябва да си върнете купените книжки и колкото по-бързо го направите, толкова по-добре за безопасността на всички, вкл. и вашата.
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистВ закона ясно пише, че колелото е ППС, когато кара по пътищата.Колелото в парка за развлечение не е ППС, питай някой от КАТ- ще ти се изсмеят в лицето и ще те пратят обратно в трети клас.
66
2
 
7
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
Колелото е Пътно превозно средство, а не бебешка количка. Изключение от правилата се прави само за малките деца и така трябва да бъде. Откъде-накъде всеки хаховец ще ми лети по тесния тротоар срещу мен, че и ще се сърди, защо ходя по тротоара или ще блъска децата в парка като този. Трябва да си много нагъл, за да оправдаваш блъскането на малко дете в парка.
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистДа, тези правила важат и се прилагат, в случай, че колелото стане част от движението по пътищата, карайки на улицата. Това също го пише в закона. Хайде като четем, да четем докрай и с повечко разбиране.
64
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
И аз съм карал велосипед, но никога не съм си пзоволявал да го карам така както карат сега в нарушение на правилата - в насрещното, по забранени места като тротоари и други и хвърчат с висока скорост. После се чудят защо хората вече искат изобщо да се забранят велосипедите в София.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистКогато велосипедът се кара на УЛИЦАТА става активен участник в движението и за него важат всички правила, които биха важали и за камион. Когато караме в ПАРКА или в ПЛАНИНАТА, КОЛЕЛОТО не става КАМИОН, а си остава К-О-Л-Е-Л-О.
62
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Я закона ясно си пише, че Пътните превозни средства (велосипеда е ППС), нямат право да се движат в парковете. Пише го в член 15, ал. 7 на закона, а който си мисли, че това се отнася само за коли, да ходи да си върне купената книжка.*(7) Забранено е преминаването и паркирането на пътни превозни средства в паркове, градини и детски площадки в населените места извън обозначените за това места.* Ясно е, че в парковете велосипеди може да карат само малките деца, както е написано по-нататък, но
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе и тротинетките, ролерите и бебешките колички и те са ППС, забранявайте ги бързо във всички паркове и градинки.За инвалидните колички да не говорим, някоя безсрамна баба може да премаже пръстлчето на левия крак на детето ми и цял живот да го оплакваме по медиите.Ще ми карат те колела в парка, аз като бях дете карахме само каруци на село.
60
1
 
9
 
! Отговори
Велокретен преди 5 години
До АнонименМразя простаците а не велосипедистите, те стават все повече и повече. Ако си нормален и разумен човек може да си караш колелото или каквото и да е и да не пречиш на никой.
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо толкова мразите колелата, трътлести господа? Бащите ви не са ви научили, когато сте били деца, защото са нямали време за вас? Децата ви не карат ли също колела? Предлагам да им забраните от нес, защото в главите ви колело=кола, следователно е нужна книжка и 18 години, за да караме колела.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колоездача си е ПЛАТИЛ на съдията и е получил "справедливост".
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Престъплението е извършено по непредпазливост"?!Както и предните ПРЕСТЪПЛЕНИЯ които е извършил и е бил ОСЪДЕН!!!такива "съдии" мястото им е в ЗАТВОРА.Пуснете и наркомана с ножа от тролея.Той също в състояние на афект е извършил престъплението което си е ОПРАВДАНИЕ.
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 30Наясно си, че написаното се отнася за коли, нали? Добре че не си го изцепил това по време на изпитите ти за книжка, че сега щеше да караш...колело.