1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете

Съдът: Престъплението е извършено по непредпазливост!
Обновена: 17 май 2018 14:03 | 17 май 2018 14:00, Анисия Иванова
100
1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете
Снимка: Булфото

Срещу парична гаранция от 1000 лв. 24-годишният Борислав Миланов беше пуснат на свобода. Мъжът е обвинен, че блъсна с колелото си момиченце в Южния парк.

Софийският градски съд прие, че именно Миланов е велосипедистът, който на 9 май мина с колелото си през крачето на малката Тея на алея в Южния парк.

Още по темата

За да го пуснат, съдиите взеха предвид това, че ден след случката той се е предал в полицията и е направил пълни самопризнания.

"Поведението му е укоримо, тъй като не е предоставил контактите си на майката на детето и не е оказал помощ на момиченцето", каза съдия Крънчева, но отчете, че престъплението е извършено по непредпазливост, а не умишлено.

Той изглеждал вдървен, стоял и гледал, без да пита нищо, стана ясно по време на делото.

Пред съда Миланов каза, че иска да излезе на свобода, да работи, за да може да помогне на пострадалото семейство на Тея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Велокретен преди 5 години
До АнонименНикъде не пише, а и такива няма. В това е проблема. Всеки хвърчи безразборно където му падне. Лично съм свидетел всеки ден как се минава с бясна скорост между малки деца, които се виждат от далеко. Трябва да има правила. Както има пешеходци, за коли и т.н.
54
2
 
4
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Чети в чл.15 алинея 7 - ЗДвП, както и дриги текстове.
53
2
 
8
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Прочети в ЗДвП член 15, ал 7 и може би ще ти просветне, че велосипедистите според Закона нямат право да карат колело в парка, освен ако не е поставен знак за велосипедна алея. Ако не знаеш, велосипеда е ППС (Пътно превозно средство) - пише си го в същия закон.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистЗаконът не забранява карането в парковете?Хубаво е да четем. Пробвайте и вие.
51
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Така става когато МВР не си гледа работата. В случая ако МВР глобяваше велосипедистите, че карат колело по тротоарите, по алеите на парковете и в пешеходните зони, това детенце щеше да е здраво. Както обикновено закона си е добър, но прилагането му хич го няма. В закона за движение по пътищата суъвем ясно си е акзано къде може и къде не може да карат колело възрастните колоездачи, но те упорито продължават да твърдят, че може да блъскат хората, вкл.и децата по тротоари, паркове и пешеходни зони
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВелокретенКъде в закона пише, че колелата в парковете могат да се карат изрично и само ако има вело алея?
49
1
 
9
 
! Отговори
Велокретен преди 5 години
Абе 45-тия, коли по парковете вървят ли? Каква глоба за родителите - че детенцето e в парка ли? Имаш ли представа как карат колела по парковете - като бесни! С тия скорости и възрастен човек да блъсне пак ще е проблеми и ще има нараняване. Алеите по парковете не са вело алеи, но като такива няма, следва да не се кара между хората и малките деца и да се внимава. А най-вече следва като стане беля, да спреш и да помогнеш и да си понесеш последствията!
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
повечето хора са на мнение не карайте колело, не бягайте из парка ,въобще не спортувайте защото има рискове, а си седете безопасно пред компютрите в къщи и не се занимавайте с глупости.Дали е по безопасно?
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като бях дете едно момче ме блъсна от пързалката и се ударих, но понеже баща ми не е известен- не писаха за мен във вестниците. 20 години по-късно някакси продължавам да живея с тази дълбока травма... :(
46
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46Велосипедистите, номер едно враг на озлобения българин
45
9
 
7
 
! Отговори
Писарев преди 5 години
Айде оставете момчето. Какво е правило тва дете на алеята без родител.Хванете майката и нея я набутайте в килията не младото момче.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За велосипедистите няма никакви правила, нито в парка, нито на тротоара, нито на улицата, нито не пешеходната пътека, нито никъде, хвърчат и наглеят навсякъде. Не е ли крайно време да има закон, регламентиращ къде и как могат да се движат велосипедистите?" ЗДВП регламентира движението на велосипедистите като участници в движението. за паркове и т.н. няма начин. трябват велоалеи, където да се движат САМО велосипедисти, а те от своя страна да не влизат в пеш.зона но най вече СЪЗНАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ
43
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А няма ли да има глоба и за родителите, които са оставили без надзор детето си?! Колкото трябва да има за въпросното момче, толкова и за тях, защото утре ако изкочи пред някоя кола това дете, защото родителите му си свиркат и си мислят, че няма какво да стане, тогава пък някой друг ще е виновен... но не и "горките" родители...
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41Разбих си брадичката два пъти, докато съм си играла в парка, това брои ли се, или смятате, че непознатите ви дължат повече обяснения?
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен не следя изкъсо случая, беше тиражирана друга информация. няма ли счупен крак, няма престъпление, има само деликт т.е. непозволено увреждане. при липса на данни за престъпение няма причина да е в ареста и съдът да разрешева освобождаването му, че и гаранция... или аз или вие нещо не сме разбрали в случая.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - г-жо/г-це, чупили ли са Ви крачето, докато се разхождате в парка на невръстна възраст?
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Няма счупено краче в случая
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много ми е интересно, защо хора причинили доста по- тежки и в големи размери вреди, с доста по- опасни превозни средства даже не помирисват ареста, а този *** го задържаха... иначе, трябва да си понесе последствията, днес с колело като бесен, утре с мотор, кола... днес счупено краче, утре - няколко мъртви на пътя... за средната телесна повреда, съдът би следвало да присъди обезщетение в диапазона 30- 50 000 лева /говоря от гледна точка на съд.практика по сходни случаи/.
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И мен са ме блъскали с колело като дете, удряли са ме с топка, спъвала съм се, падала съм... такива неща винаги ще се случват, ако има невнимателни. Подобни случи се наричат инциденти и се случват понякога. Не е повод за драматизация. Детето е живо и здраво, какво толкова е станало, че чак се пишат статии.
36
9
 
11
 
! Отговори
До всички моралисти преди 5 години
А вие като сте толкова печени, ако му бяхте на мястото, щяхте ли да останете да ви пребият? ***, злобни родители, често изобщо неинтересуващи се от децата си, лющещи алкохол и пушещи цигари в парка, оставили чаветата си да се цапат по асфалта в парка... И това са 80% от родителите, които мислят, че родителството им се изчерпва с това да заведат чаветата си някъде и после да ги оставят без надзор...