45 бона за измамници... баба от Шумен си "гарантира" висока пенсия!

80-годишната жена повярвала, че помага на МВР, дала и злато
86
45 бона за измамници... баба от Шумен си "гарантира" висока пенсия!
Снимка: архив, БулФото

Близо 45 хил. лв. е дала на телефонни измамници 80-годишна жена от Шумен. Жената повярвала, че ако помогне на полицията, ще получи доживотно увеличение на пенсията си.

Около 13.30 часа на 16 май на стационарен телефон ѝ позвънил непознат мъж, който се представил с имената Николай Кръстев. Казал, че е полицай.

Той обяснил на жената, че на територията на града се провежда акция за залавяне на измамници. В акцията освен полицаи, участвала прокуратурата, кметът и екип на телевизия, който щял да заснеме задържането им.

Съобщил на възрастната жена, че телефонният ѝ номер е открит в тефтер на задържани вече измамници, но някои от тях успели да избягат. Помолил я да съдейства за залавянето им, съобщиха от ОД на МВР.

"Полицаят" обещал, че при успешна акция в знак на благодарност ще получи доживотно увеличение на пенсията.

Оставил ѝ телефон за връзка - 08112. След като приключил разговора с нея, 80-годишната жена опитала да се обади на този номер, но не успяла. Малко след това се обадил непознат мъж, който ѝ казал, че по най-бързия начин трябва да намери 20 000 лева и да ги предаде, за да не се случи най-лошото с нея и близките ѝ. След отправените закани и заплахи последвало ново обаждане от мнимия полицай.

Той дал указания да прибере веднага всички налични пари в торба и да ги скрие във фризера. Там, по думите му, нямало да бъдат намерени от мъжете, които я заплашват. Обяснили ѝ, че имат устройства, с които търсят пари и злато. Затова, ако имала и златни накити, било добре да ги сложи в торбата при парите.

В резултат на многократни обаждания и разговори, пенсионерката получила указания да изнесе торбата с парите пред дома си и да я остави на входната врата. Жената взела всички нейни и на близките си спестявания, общо 44 800 лева и златни накити, оставила ги пред входната врата и се прибрала у дома да чака задържането на измамниците.

Последвало ново обаждане, в което "полицай Николай Кръстев" й казал да направи списък на всички вещи и мебели в жилището. Целта на измамниците била да ангажират вниманието на жената, за да не излиза от дома си.

След дълго писане жената се обадила на близките си по телефона и ги предупредила да не се прибират у дома, докато не задържат измамната група. Успокоила ги, че около тях има полиция. Малко след 17 часа разбрала, че била измамена. Разпитана е в полицейското управление в Шумен.

За случая е уведомен прокурор от РПУ - Шумен, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помия!
50
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаех, че измамниците вече предлагат и услугата "доживотно увеличение на пенЦията". Тази оферта си заслужава да се опита.....Щото НОИ те праща директно при НОЙ.....
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Роко - От къде ги има,та от къде ги има ....ми, ако най-напред прочетате какво пише в съобщението ще научите! Там пише!
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До полицай Николай Кръс - Българската пенсионерка-най-простата на света!едвали се отнася до всички, по-скоро до онези, с непоколебима вяра в правотата на пАРТИЯТА и на родната мИЛИЦИЯ!
47
2
 
10
 
! Отговори
Роко преди 5 години
От къде ги има,та от къде ги има .... ми цял живот си ги е събирала жената,да не е забранено.
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези пари, ако си отпускаше по 500 лв/мес, тази, с изпития от кукувица ум жена, можеше да си осигури 7-8 години сравнително приличен живот! Обаче сега изглежда си е съкратила умишлено остатъка собствен живот!
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не държи 45 хил лв у дома. Да не става въпрос за 4 500лв или 450лв?
44
1
 
18
 
! Отговори
полицай Николай Кръс преди 5 години
Българската пенсионерка-най-простата на света!
43
2
 
9
 
! Отговори
ВиК преди 5 години
Браво на креативните телефонисти! Другото...пенсиите в България са очевидно мнооооого високи за нивото на пенсионерите които ги получават, трябва да се работи в тази насока - на намаляване.
42
5
 
14
 
! Отговори
тцтц преди 5 години
ей такива дъртофели, които само реват че са им ниски пенсиите не заслужават съжаление грам . Щом ги е имала и ги е дала нека й. Баба ми що не дава, щот няма!
41
1
 
19
 
! Отговори
Габи преди 5 години
Тази празноглава тиква изби рибата. Майко мила само прости хора ли останаха в тази държава бе. ....още обаче по-*** са близките й които са й оставили такива пари...
40
3
 
37
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
На 80 години, имала 45 хиляди лева, тогава защо й трябва пожизнена пенсия? Не го разбирам.
39
7
 
27
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
първо откъде тая има 45 К ? Всъщност БГ пенсионерите само се оплакват??!Второ.... колко бе колко трябва си ***!?
38
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто тези хора живеят със съзнанието,че времената са като при Тато и може би несъзнават действителността на днешното време,а тя е много сурова.
37
1
 
7
 
! Отговори
даката преди 5 години
До АнонименА много и от пенсионерите имат земи които не продават...щото никога не се знаело.. и прибират смешна аренда от мафията...20 30 лж или по 80кг зърно на декар. Ппресен пример имам с една баба живееща сама..питах я да ми продаде там едни декари...НЕ...земя не се продавала че сичко ставало...е паднала един ден иииитака..взе си земята с нея сигурно...
36
2
 
12
 
! Отговори
Че Гевара преди 5 години
Вдигнете лихвите ,за да се изпразнят бурканите и дюшеците !!!
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е, че след такова нещо възрастните,които са сглупили си отиват много бързо от стреса,а циглетата станаха милионери.
34
0
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
От нашето Рпу минахоа по къщите да предупреждават за подобни измами и листовки с указания и тхните номера си оставяха !
33
0
 
11
 
! Отговори
Жожоба преди 5 години
Пари и дърто на едно място не се държат! Мойта изкукуригала бабишкера 3 пъти я мамиха въпреки ежемесечните инструктажи и лекции по темата(работих в смата все пак).. Успокоението е в тва че бяха дребни суми
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тези които питат откъде има толкова много стари хора с толкова много пари при ниски пенсии.... забравяте, че пенсиите може да са ниски, но в България по-голямата част от населението има собствен имот/и. Достатъчно е бабата или дядото да са продали една нивичка или вила, и после да кътат парите. И понеже същите тези са от групата, която гласува по образец 15/15, ползват същия този мозък с който са гласували за вземане на решение да хвърлят парите през балкона на римляните.