Централната алея бе осеяна с мъртъвци: Геноцидът над ромите!

В нацистка Германия ромите и синтите били изолирани и убивани
17 май 2018 21:21,
256

В служба на народа и родината

През Първата световна война много германски синти са били в служба на райха, а след 1939 г. са се сражавали и за Вермахта. През 1941 г. Върховното командване решава по расови и политически причини да освободи от активна военна служба циганите и хората със смесена циганска кръв. Алфонс Ламперт (на снимката) и съпругата му Елзе впоследствие са депортирани в Аушвиц, където намират смъртта си.

Те са в Европа от 600 години. Но в нацистка Германия ромите и синтите са били изолирани, насилствено стерилизирани или направо убивани. Дълги години след войната се отричаше, че ромите са били преследвани.

Автор: Андреа Грунау
Източник: "Дойче веле"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
28
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Единственото спасение е на шлепове и по на дълбоко подходящи места, дунав черно море а и пещите в кремиковци могът да се позагреят НОВИЧОК също върши работа
76
40
 
10
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Четейки коментарите не мога да не се удивя колко п_ости са хората живеещи по тези географски ширини. Поради някаква непонятна за мен причина, българите си мислят, че Хитлер и Мусолини са правели разлика между роми и славяни. ЗА тях това е била една и съща ***. Поради чисто стратегически причини на нас са гледали като хора с тюркски произход, за да замажат положението. Така че ако някой плиткоумник крещи - "на сапуууун", би трябвал да знае, че той сам се праща в газовите камери.
75
2
 
43
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Е и? Нещо май ни подковавате. Сега какво следва? Табела на Аушвиц, че там са избити 8 млн *** и после заради този геноцид, да им направим държава , да речем в БГ, че според религията им тук е люлката на семката им? Че такъв филм сме гледали вече.Ама няма да стане! 98% от тези креатури, съществуват благодарение на тези, на чийто гръб живеят. Та ако им направите държава, ще емигрират.
74
3
 
24
 
! Отговори
евро-простотия преди 5 години
след края и на този съюз е време за нов водач, само като чуят хайл...и вече ги нямаа .а това време ще доиде колкото и да им се иска на джендърите
73
4
 
33
 
! Отговори
Циник преди 5 години
След години работа заедно с тях - колегите ми немци започнаха да споделят - какво наистина мислят по много въпроси.Гари..главни улицици...и стратегически кюшета по тях са окупирани от години от цели ромски кланове.Немците се гнусят от нечистоплътните роми, но на повърхността си са "толерантни" , защото ако гъкнат - ще ги съдят.Copосоидната демокрация на Меркел - не позволява - да кажеш, че ромите миришат, просят, крадат, и злоупотребяват със социал.Дали немците ги харесват наистина?
72
2
 
22
 
! Отговори
Истински случай преди 5 години
Какво щеше да стане ако ме бяха уцелили в главата?Каква трябваше да бъде моята реакция,трябваше ли да го повозя или направо трябваше да оставя колелото? След като ме заплашваха обиждаха и удариха,какво трябваше аз да направя?Кой орган трябваше да сезирам,за да получа достойна защита? Трябва ли да съм въоръжен или най малкото кунг фу боец за да се справя с нападателите? Се въпроси на които никои не може да ти отговори!Как ще съжителстваме за в бъдеще,като те не работят ,а само грабят и бият?
71
0
 
30
 
! Отговори
Истински случай преди 5 години
Карам си колелото,срещу мене 4 деца по на 5-6 години и трима възрастни.Едното малко застава пред мен,с молбата да го повозя.Логично отказах с което разгневих хлапето и то почна да ми блъска колелото. Отместих го с ръка без да ползвам пестници шамари или нещо с което да провокирам тумбата. Последваха гневни крясъци на възрастните,които се отправиха към мен с неясни намерения.Последва бързо оттегляне от моя страна и канонада от камъни от тяхна!Бях ударен с камък в гърба,какво щеше да стане ако
70
8
 
16
 
! Отговори
Руснаците са виновни преди 5 години
Ако борящниците не бяха победили в войната,сега нямаше да бъдем мачкани ,бити и насилвани!
69
43
 
9
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Българите не виждате и 5 години напред. Колкото и да хейтите се обръща срещу вас. Факт е, че турци и роми ще ставаме все повече, а вие все по малко. Вашите дъщери и синове ще ви носят турци и роми за зет и снаха. Това ще стане и вие трябва да свиквате, а не да бръщолевите за някакво баташко клане. Кроманьонци такива.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисе-можеше да решиш един от основните проблеми на България. Лошо няма , че си спасил евреите, ама можеше други да пратиш на курорт вместо тях.
67
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прочетете историята и ще разберете кои са били наи жестоки и кои маши са клали наи много и настървено при БАТАШКОТО КЛАНЕ ТУРЦИТЕ СА БИЛИ НА ВТОРО МЯСТО
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 1943 г. Хотон има статия, озаглавена "Раждане на войска от германци", публикувана във вестник "Ню Йорк". В статията той предложи четири мерки с цел да "унищожи германския национализъм и агресивната идеологияПрез периода на наблюдение и окупация на служители на съюзническите нации, насърчавайте членовете на тези групи да се бракуват с германките и да се установят постоянно там. През този период да се насърчава имиграцията и уреждането в Германия на не-германци предимно мъже
65
4
 
46
 
! Отговори
SeveN преди 5 години
Не знам защо, но не изпитах нищо докато четях статията. Дали причината за това не е в нещата, които правят техните събратя джедаи в България.
64
2
 
21
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Андрешко, не е вярно това за Китай. Отмениха това за едното дете, а когато беше така - плащаш глоба за второ. Сега може 2,защото природата е направила така да се раждат повече момчета (щото *** повече), за да има баланс. С тая простотия за едно дете нарушиха баланса и сега на 4ма мъже се пада една жена горр-долу, а това е проблем..
63
18
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
В Китай нямаш право на две деца и ако искаш второ трябва да избягаш в чужбина иначе може да ти резнат висулките.
62
1
 
39
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Ето и решението :Като дойде бай-киви:) в общината за помощи му казват- добре, ще ти дадем и още 1000 лв. еднократна помощ, но ще трябва първо да минеш през поликлиниката за една рутинна манипулация, безплатна! За 20тина години проблема е решен - доброволно се стерилизират и пей сърце - всичкото доволно:)
61
7
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
А, и не забравяйте България на чия страна е през втората световна.. Спомням си едно време в София като бяха докарали виетнамци по някаква социална програма.. Нямаше нито едно бездомно куче - та, решението е просто:)
60
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още повече, че в баташкото клане са участвали роми и пoмaци и ако не е бил турският аскер е щяло да има още повече жертви.
59
27
 
11
 
! Отговори
До 65 преди 5 години
Да, ето типичен пример за това как стереотипа и промиването на мозъка ни пречи да осъзнаем заобикалящия ни свят. Да, днес е годишнина от клането в Батак, но се споменава и друго престъпление срещу човечеството, което е категоризирано вече като геноцид. Това по скоро ни обединява и свързва още повече с ромите.
58
2
 
34
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
да им дадат и на тях държава, най-добре насред Израел