Централната алея бе осеяна с мъртъвци: Геноцидът над ромите!

В нацистка Германия ромите и синтите били изолирани и убивани
17 май 2018 21:21,
256

В служба на народа и родината

През Първата световна война много германски синти са били в служба на райха, а след 1939 г. са се сражавали и за Вермахта. През 1941 г. Върховното командване решава по расови и политически причини да освободи от активна военна служба циганите и хората със смесена циганска кръв. Алфонс Ламперт (на снимката) и съпругата му Елзе впоследствие са депортирани в Аушвиц, където намират смъртта си.

Те са в Европа от 600 години. Но в нацистка Германия ромите и синтите са били изолирани, насилствено стерилизирани или направо убивани. Дълги години след войната се отричаше, че ромите са били преследвани.

Автор: Андреа Грунау
Източник: "Дойче веле"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички работеха при комунизма. Който не искаше да работи родната милиция намираше начин да го убеди. А държавата се грижеше да не закрива сектори в които те могат да работят и да допринасят с нещо полза. А днес при демокрацията се гледа само печелбата - ами нека крадат и мародерстват по селата, важна е печалбата.
36
3
 
31
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Преди 70г можело сме да ги пратим на екскурзия до Германия, ама сме *** народ- патим си добрината...Сега същите оркообразни ни се тероризират в собствената държава с помощта на грантаджиите...
35
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо времето на комунизма всичките братя роми бяха трудоваци в казармата и строяха къщи за българите. 100% от българите имаха сонствени жилища плюс вила на село. В лагерите не са назначавали роми, в лагерите не са пращали и роми, в лагерите пращаха други престъпници - корумпираните чиновници, спекулантите и черноборсаджиите, тези които днес при демокрацията са в парламента и в правителството.
34
3
 
25
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Eeeeee стига вече с лъжи и манипулации, прекалявате с мултикулти политкоректното напрапване. Като изкривявате историяте сано предизвиквате съжаление и смях за вас. Верно ли мислите, че има нормален който да вярва на това?? *** да се сражавали??? тези грантове като го вемате, мислите ли, че сме толкова зле като вас...
33
1
 
46
 
! Отговори
ДА преди 5 години
МДАААА.......КАК НЕ ВИДЯХ ПОНЕ ЕДНО ЗАГЛАВИЕ НЯКЪДЕ ИЛИ НЕ ЧУХ ПОТ ЕДНА ДУМА В НЯКОЯ МЕДИЯ ЗА ГОДИШНИНАТА ОТ БАТАШКОТО КЛАНЕ ОТ ТУРЦИТЕ!?!СРАМОТА,Г-ДА,ОТ ПРЕСАТА И ОТ ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ!УНЕСЕНИ В ЕВРОСРЕЩАТА И ВЕЛИЧАЕЙКИ Я,ЗАБРАВИХТЕ ПОНЕ ПЪТЬОМ ДА ОТБЕЛЕЖИТЕ ДАТАТА!СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!!УСПЕХ В ЖИВОТА!
32
8
 
21
 
! Отговори
Deutschland преди 5 години
Великото на немците е, че си признават за тъмните моменти от историята и говорят открито по този въпрос, а не като едни наши съседи, които отричат арменския геноцид или руснаците, които изселиха 16 милиона германци от Източна Европа. Каквото и да са говорим, убийството на деца, жени, обикновенни хора е престъпление. Австрийския ефрейтор сложи огромно петно и вина на Германия, която вместо да бъде известна с философите и кампозиторите си, е обсъждана заради нацисткото си минало..
31
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е хубаво де ама тва е било преди 1 век.Сега са фрашкани с привилегии и закони за тях не важат.Тоест важат ама някакви техни си.Едва ли навремето по цяла Европа са ги убивали защото видите ли са по кафявички.Глупости.Най-вероятно са видяли,че правят яко мизерии и интеграцията е невъзможна.Ето сега нещата са пред очите ви вие сте свидетели.Правят си квото си искат.Ако им кажеш нещо веднага ножовете,брадви тояги понякога и пистолети.Как мислите ще се развие това в бъдеще?Ще станат добрички?Пхах
30
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И днес Германия и Австрия мразят бг и румънски роми и ги гонят.
29
41
 
6
 
! Отговори
фифи преди 5 години
До до 26А българите какви са?? 90% роми , 9% турци и 1% славяно-българи...
28
0
 
14
 
! Отговори
Teo преди 5 години
... много добре ... хубаво е да се напомнят такива неща. Защото не са само "бедните" евреи, които са били заточвани по лагерите на смъртта. От десетилетия се афишира че, видиш ли, само те са били избивани и то на 100%. Не е така ... Имало е и много евреи в помощ на вермахта, но мнозина намират смъртта си поради прозаични причини - имат пари, а на нацистка Германия са и трябвали. Но същата съдба са имали и цугани, ментално болни, хомосексуалисти и противници на режима от всякакъв вид.
27
2
 
21
 
! Отговори
ХНБ преди 5 години
През 1721 г. император Фридрих Вилхелм наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХV век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места.В 1504 г. Луи Х заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се заменя с каторга. От 1716 до 1721 г. *** в Лотарингия са подложени на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции.
26
18
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Къде си тръгнал да сравняваш тези комунисти рашите с ромите. Не ромите нарушават международното право и те сееха комунизъм и смърт.
25
0
 
26
 
! Отговори
зомбита преди 5 години
За несправедливо убитите винаги съжалявам, но това е минало. В днешно време ние сме от другата страна. Ама то това не е новина, затова мълчите!
24
4
 
22
 
! Отговори
до 26 преди 5 години
Ромите потискани през комунизма? Та бай тошо си беше чиста проба ром.
23
1
 
39
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Предлагам германците в знак на извинение да приберат сичкото *** в Германистан и да ги издържат ;) !!!
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
горките... в интерес на истината е имало защо!
21
2
 
50
 
! Отговори
Polska преди 5 години
а за избитите 6 милиона поляци и 30 милиона руснаци, украинци и беларусци нещо ще кажете ли, лицемерчета от германското работническо дело Дойче Веле?
20
50
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите винаги са били потискани и тук, пспбено през омразния комунизъм. Трудно ставаме европейци за жалост.
19
2
 
81
 
! Отговори
Вълнаро преди 5 години
Ако направим "алея" със снимки от криминалистичните лаборатории на пребити, заклани, убити за пет лева стари хора по селата, също ще се получи интересен материал...
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе пичуе от денс беге, компа ми е малко старичък и тоя сайт много го товари. Не знам скриптове ли пускате , флашове ли що ли обаче вентилатора ми не изключва докато гледам сайта и компа пече яко...