Още проверяват писмото на Пелов: Кога, как и дали

Цачева изненадана от това на кой е писал беглецът
18 май 2018 12:30,
22
Още проверяват писмото на Пелов: Кога, как и дали
Снимка: архив "Булфото"

Писмото на избягалия затворник Владимир Пелов все още се проверява от експерти за това дали е автентично и кога е написано, обяви правосъдният министър Цецка Цачева.

Пелов избяга от Централния софийски затвор през април след стрелба. Заради екшъна шефът на затвора бе уволнен, а няколко служители бяха наказани. От беглеца нямаше следа, докато вчера медии и институции получиха отворено писмо от него. В него Пелов обяснява мотивите си да избяга от затвора и твърди, че е несправедливо обвинен.

Още по темата

Днес Цачева обясни, че според нея е изненадващо, че писмото е изпратено до президента, омбудсмана и телевизиите. Тя допълни и че проверките ще установят автентичността му.

"Това, че писмото се получава сега, не означава, че сега е написано. Но прeди да има повече информация от компетентните органи, не бих могла да коментирам", каза още правосъдният министър, цитирана от "Дарик".

Тя обясни, че от 2015 година са положени не малко усилия за реформи в системата за изтърпяване на наказанията и резултатите се отчитат от Съвета на Европа. 

"В момента сме концентрирани в изпълнение на препоръките по доклада на ЕК по механизма за сътрудничество и оценка. Постиженията се отчитат регулярно на шест месеца. Вече работи и антикорупционната комисия. Убедена съм, че ако стриктно се изпълняват разпоредбите, много скоро ще видим добрите резултати от работата на тази комисия", коментира Цачева. Тя е във Варна, където участва в международна конференция, свързана с процедурите по несъстоятелност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
всичко коз! преди 5 години
строг мъжествен погледгрозновато женско телосложение и връткава полипичевска ментална култура
18
0
 
0
 
! Отговори
буквите са умни преди 5 години
имали изобщо даже некаква синтактичвска роднинска връзка м/у Пелов, Пеловски и Пеньовска с т.н. Лила Половатска, затото Цециту от Плевел знае даже кога е предаден дедо й Николапетковиста на комуниста та она де мое с предимства даулезне у РабФако макър да е била тройкаджика (имасе впредвид шведските тройки по френски език и куртуране)
17
0
 
2
 
! Отговори
Уважаеми журналисти преди 5 години
( или дописници),Имате най-малко средно образование: неприемливо е ТОЧНО ВИЕ да не различаватеКОЙ е писал и НА КОГО е писал.Така говорят неуките "шопи".Но Вие различавате двете форми.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щели да проверят автентичността на писмото.Добре,а това което изнася като информация в писмото няма ли да проверите?Защото той пише,че е невинен и е незаконно задържан,според информация от сайтовете.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АХЕНе показвайте министърката на правосъдието. Моля!!! Тя не само няма мозък............................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Няма и диплома за юрист,с недовършено образование влезе.
14
1
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Те се занимават с Писмото а Пелов току що премина границите на България!!!
13
1
 
8
 
! Отговори
АХЕ преди 5 години
Не показвайте министърката на правосъдието. Моля!!! Тя не само няма мозък............................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
0
 
12
 
! Отговори
blackk преди 5 години
Все по-неграмотно пишете ... на КОГО е писалСъзнавам, че нивото пада стремглаво, ама поне някакво усилие вкарайте
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецко е хубавец. Няма нещо, в което да не се е провалил. Не беше председател на народното събрание, не беше кандидат за президент, не беше министър на правосъдието. Любимец на Боко. Виден член на БКП. Нека издигнем паметник на Цецко Цачев. Сексимволът на БГ правото.
10
2
 
9
 
! Отговори
Elf преди 5 години
Otvratitelna.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Ха ха ха ха Гениална идея.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо компетентните органи служат за извиненине на некомпетентни министри, имаш право на мнение дрогарко кажи си мнението не се стеснявай или си толкова некомпетентен юрист, че дори не си знаеш правата.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецко Цачев е най-представителния и елегантен политик сле промената. Заслужава да му изваем бюст, примерно .ч е п. с очилца!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ShitholeТака е пич още 1 година и сигурно ще го прекратят поради 10 годишна давност.
5
3
 
12
 
! Отговори
Хи хи хи преди 5 години
До 3Има ли желаещи да и бръкнат под полата,за да се уверят от какъв пол е в крайна сметка?
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цачева явно е обидена, че не е имало писмо и на нея..
3
1
 
17
 
! Отговори
Shithole преди 5 години
Тук институциите работят със скоростта на охлюви.Пример-онзи ден четох,че делото за атентата в Бургас се точи вече шеста година.Плавете си сметка за какво става на въпрос.Те са или много некадърни,или им е платено да бавят нещата,докато отидат в девета глуха.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цуцка Цачева не ви ли напомня на хамстер,който върти колелото неуморно?
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко години са нужни за да се провери туй писмо 2-3 века дали ще стигнат ? Някой е дал много пари на пазачите за да го пуснат по тоз начин каквато министърката таквиз и пандизите, оставка.