Сергей Скрипал е изписан от болницата. Къде е?

Бившият двоен агент ще се възстановява извън болницата
18 май 2018 13:07, Елка Василева
27
Сергей Скрипал е изписан от болницата. Къде е?
Снимка: БТА

Бившият двоен агент Сергей Скрипал е изписан от болницата, съобщиха от британската служба по здравеопазване. 

"Скрипал се чувства достатъчно добре, за да бъде изписан от болницата... Това беше трудно време за всички, които пострадаха при инцидента", казва директорът на районната болница в Солсбъри Кари Барлз – Баркс, цитиран в изявлението, получено от РИА Новости.

Не беше обаче съобщено къде в момента се намира Сергей Скрипал и дали той ще продължи лечението си.

Още по темата

"Всички изписани пациенти имат право на конфиденциалност. Това създава ограничения за нас да предоставяме подробности за преминатото от тях лечение. Тези  обаче, които са пострадали от нервно-паралитично вещество, трябва да бъдат стабилизирани и поддържани в състояние, в което техният организъм може да изработва повече ензими за възстановяване след отравянето", посочват от управлението.

По думите на главната медицинска сестра на болницата в Солсбъри Лорна Иилкинсън Скрипал ще се възстановява извън болницата.

Дъщерята на Сергей Скрпал – Юлия, която пострада не толкова силно от отровата, напусна болницата през април. Британските власти не разрешават на руските дипломати да се видят с нея. От руското посолство в Лондон посочиха, че Лондон грубо нарушава правата на Сергей и Юлия Скрипал.

Сергей и Юлия Скрипал бяха открити отровени в Солсбъри на 4 март. Това предизвика голям международен скандал. Лондон твърди, че Москва е причастна към инцидента. Русия категорично отрича това.

Заради делото "Скрипал" Лондон изгони 23 руски дипломати. Великобритания беше подкрепена от редица страни от ЕС, САЩ и някои други страни. Русия отговорни с реципрочни мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
wild horse преди 5 години
Островните аборигени се чудят как да се измъкнат от тази бездарно скалъпена лъжа. Щеше да е много смешно,ако не беше така жалко,да гледаш как фъфлят европейските лидери.които вееха флага на звездички и гонеха дипломати.Просто не знаят с кого си имат работаи имат много нисък капацитет.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли историята с новичока е скалъпена в МИ 6. Там хората са кадърни. По - скоро е скалъпена от зле информиран политик с някакви смешни познания по военно дело, шпионска дейност и химия. Борис е добър кандидат за автор, но и Тереза отговаря на описанието ;)))
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците вероятно знаят къде е семейство Скрипал. Но едва ли ги интересува особено. Вероятно биха се заинтересували да им напраят медицински изследвания, защото да преживееш химическа атака с вещество, което убива за секунди и количество, способно да убие 200 - 300 хиледи си е доста интригуващо. Вероятно имат някаква генетична особеност, която им е помогнала да оцелеят. Нещо като супер имун итет. ;)))
23
0
 
1
 
! Отговори
ПО Западна логика преди 5 години
Сега трябва да чакаме филм за английския шпионин дето шефовете му го избраха за медийна звзда...
22
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До niki: И какво му пречи да се разприказва публично сега? Това, което е можел да каже, Скрипал го е казал отдавна. И в Русия, и във Великобритания. Тези, които го крият, са точно тези, които имат за какво да се притесняват от това, което той може да каже.
21
8
 
0
 
! Отговори
niki преди 5 години
Ха сега, руснаците много им се иска да знаея къде са семейство Скрипал, за да си довършат работата, че разприказват ли се публично и Путев го чака 100 години излоация.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрипал е изписан от болницата. Къде е?Маже дръжките на влатата на имперската в Кремъл с Новичок.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пууу 100 грама - тва е над две шепи, от най-страшното и смъртоносно съветско химическо оръжие и излиза от болницата жив...
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако този е бил агент,при това двоен,мислите ли че службите не си съдействат и ако е умрял е бил убит просто ей така,без консултация?Разбира се,че си съдействат службите.Не гледайте какъв театър ви предлагат в медиите,те си сътрудничат.Има хора,които бяха против Путин,а бяха обявени за "путинисти" и убити,защото уж били "путинисти" или "симпатизанти на Русия".Изобщо така не се убива агент.Ако е нормален човек,може и да го убият без проблем и без консултации между службите,но не и ако е агент.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ако бяха живи,щеше да има поне интервю с тях на живо и да допуснат близките им да се срещнат с тях.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яяяяяяяяяяяя.............че тия откъде идват бе? От оня свят???? Нали тука един ***, който сам беше избягал в краварията и беше публикувал формулата на тоя "новичок", който съществува само в ингилизкото кино, нали той разправяше наляво-надясно, че това е най-смъртоносната отрова!!! И кво сега, КОЙ ЛЪЖЕ И МАЖЕ!!!???? ингилизите се оказват най-отвратителните хора на тоя свят, май само краварите са им конкуренция! Мое мнение!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Петърчо 14Какъв диктатор бе???? Ако беше диктатор, досега да е върнал всички долари в страната си и да е вкарал в затвора всички олигарси! А радио "Ехо Москва" и разни други жълти сми, които само това и правят да хулят и то не самото правителство и Путин, а целия руски народ, за което би трябвало веднага да ги изгонят от страната, и те още "съществуват"!!! Там има такива либерасти, каквито даже и тука няма! Слава Богу, че са само 2-3%! Но вдигат шум като за 300%, не-го-дни-ци!
14
1
 
13
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Страшно е когато ингилизите вече не се стараят да измислят малко по-правдоподобна историйка относно опита за убийство. Оставаше още да твърдят че лично Путин е сложил Новичока. Тук не става въпрос дали сте русофил или русофоб. Тук става въпрос за липса на логика и всеки който поне малко обича да мисли със собствения си мозък ще види колко зле скалъпена история е това. Че Путин управлява Русия като диктатор това е факт. Но и това че някой друг се е опитал да убие Скрипал също е факт. Наздраве.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изписан от болницата след отравяне с Новичок?! Това просто не може да бъде.
12
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова и съществуват програми от типа "Защита на свидетели".
11
14
 
1
 
! Отговори
Крие се преди 5 години
От плешивата кремльовска БорджияДа не е луд да се покаже
10
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с Немцов, и с десетките други избити от централната руска власт сигурно някой друг е виновен. На руската коака все някой им е виновен.
9
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този път номера няма да мине :) Кажете ни къде е, ние в Русия знам как да го довършим :)
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с отравянето беше абсолютно измислена и зле скалъпена история на МИ-6 за да дискредитират Русия.Всеки нормален човек с непромит от зорошките медии мозък го е разбрал.
7
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой няма да разбере къде е. В противен случай ще се даде възможност на руската кочиина да си довърши работата, така както го е правила десетки пъти в историята.